N-am mai scris de multa vreme pe aici, intre timp km se aduna, asa ca au urmat, pe rand :
1. schimb discuri frana fata - Brembo - plus placute frana PF Carbon Metallic
2. schimb placute frana spate - OEM
3. schimb lichid frana - ATE Racing
4. schimb ulei si filtre motor
5. schimb ulei servo - pare-se ca fostii colegi de la AI au pus acum 2 ani ulei "verde" doar cu numele, in vas regasind acum tot problematicul lichid rosu. Deja directia merge sensibil mai usor, sper sa nu fie afectata pompa de servo, mai urmaresc.
In primavara am schimbat vechile Conti SC3 cu noile si mult-laudatele Michelin Pilot SS. Aderenta a fost intr-adevar super buna INSA, acum, cand am trecut la roti de iarna am observat ca guma dreapta fata e jumulita pe interior, facuta oarecum franjuri, desi directia fusese facuta odata cu montarea rotilor de vara. Asta e, urmeaza achizitia la primavara a cel putin unui cauciuc nou pentru a remedia problema.
Ca tot veni vorba de roti, am trecut la cele de iarna, jantele de 17 fiind reconditionate iar anvelope au fost montate Dunlop 4D dimensiunea recomandata, respectiv 225/50. Acum doar astept zapada si primul drum care sa le intrebuinteze serios.
Nu in ultimul rand trebuie sa spun ca masina ruleaza de ceva km cu un nou soft, si anume, cel original, 100% stock. De ce ? Pentru ca ma saturasem de fumul deja omniprezent la mersul de zi de zi, nu mai zic de mersul in forta, de faptul ca am banuit masina de toate relele si problemele posibile, ca pana la urma sa fie totul dintr-un banal soft. Asa ca, bye-bye Gus-modded, welcome stock. Multumesc aici lui tibi pentru faptul ca m-a ajutat cu varianta originala(plus egr anulat) si lui tzivii pentru numeroasele frecusuri si scrieri in miez de noapte.
Mai mentionez doar ca nici pana acum nu am primit softul meu original, cel citit de tunerul englez, soft la care cred eu ca eram indreptatit sa am acces, pentru a-l pune la loc pe masina. Sunt doar curios de ce...
La sfarsit mai pun doua poze, dupa un drum Buc-Tulcea, dus-intors, plecat ieri, intors azi, mers cat se poate de identic ca si stil si viteza adoptata, totusi rezultatele sunt destul de diferite. Cine stie, poate ca daca mergeam si mai tare, consuma si mai putin.
. Sa mai spuna cineva ca 159 consuma mult.