Bai , cred ca mergea mai bine pe alt topic , nu stiu "funny stuff" sau ceva ... Aici stricam discutia .
Ma rog ...
Am participat si eu cu mare noroc la o cursa de "clasice" pentru prima oara in viata . In speta Brasov Classic Rally . Ceva super misto , intr-adevar .
10 echipaje participante si , desi la inceput aveam dorinte de genul sa nu mi se strice masina sau sa nu ies ultimul , m-am ofticat putin ca am iesit pe 7 . La prima participare , picati din cer , eu si nevasta-mea habar nu aveam cu ce se mananca asta ... Nu ne-a ajutat nici faptul ca nu aveam cronomentre si alte maruntisuri obligatorii dealtfel
) . Eu am participat cu telefonul si cu numaratul din gura cand am avut doua probe cronometrate legate
. Chiar si asa am resuit sa castigam doua probe speciale si sa fiu al doilea in alta .
Masinile foarte foarte misto daca te gandesti cati ani au . Eu am participat cu un Porsche 911 din 69 ( 2 l si 140 cp ) .
Nu e un raliu de alergatura neaparat , tre sa iti stabilesti viteza medie pe proba respectiva si sa incerci sa o respecti pentru ca esti penalizat daca treci linia de sosire si inainte si dupa minutul in care tre sa treci . Ai 60 km sa zicem si tre sa ajungi la 12.17 , nu ai voie sa treci inainte si nici dupa iar tot timpul asta esti in trafic normal , semafoare , cozi , ambuteiaje , cretini care se iau la intrecere cu tine bla bla bla . Partea cea mai grea cade pe copilot care tre sa calculeze mereu si sa citeasca de pe un aparat care masoara in metri distanta parcursa , de pe road book citeste unde faci stanga , dreapta , unde urmeaza sa gasesti o stampila care trebuie pusa pe foaia de parcurs , unde urmeaza o proba speciala , unde e finish-ul , etc ... Daca nu iei stampilele , daca nu ajungi la timp , daca pierzi probele speciale , esti penalizat . In prima zi am facut in total 290 km in Brasov si imprejurimi ( Prejmer , sf. Gheorghe , Tg Secuiesc ) si o proba de noapte de 40 km . A fost cam greu , plecati de la hotel la ora 9 si terminat proba de noapte la 11 seara fara mari pauze ( decat o masa in Tg Secuiesc ) . Duminica a fost mai lejer , am avut doar vreo 160 km .
Pe locul 1 s-a clasat un brasovean ( logic ) cu o Dacie 1300 care arata ca noua .
Oricum brasovenii cred ca ne-au injurat crunt la ce zgomot am facut pe stradutele alea inguste noaptea mai ales .
E posibil sa mai particip la Gurgiu peste doua sau trei saptamani . Sper sa fac o treaba mai buna ... macar o sa am ustensilele necesare