It is currently 23 Nov 2024, 19:21

All times are UTC+03:00

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 345 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 914 Next
Author Message
PostPosted: 06 Jul 2013, 15:40 

tudorbuda Quote:
Imi si bag p. in ea Alfa.
Cu asta ai zis tot!
Nu stiu cat ai platit pentru masina (chiar cadou fiind, probabil ca e vorba de fidelitate, de simpatie, de recunostinta, de apreciere), dar incep sa cred ca daca ai fi dat ceva bani pe ea probabil ca a-i fi respectat-o mai mult si ea te-ar fi respectat in aceiasi masura...
E o masina, e vorba de felul de intretinere, de exploatare, a ta si a celor anteriori tie.
Ne tot zapacesti cu Golf-urile, atunci renunta la Alfa si intoarce-te la TDI, e senzatie, nu? Diesel, putere cat pentru un agricultor, plasticele alea care se belesc, pozitia la volan; aaaaa dar nu te duci cu ea in service, si nu-ti creaza probleme, dar nici personalitate n-o sa ai, si nici mai sus de nivelul de consumator de motorina precoce nu vei trece. De altfel iti place galben, iti place decapotabil si rebeliunea de a te afisa drept alfist.
Succes!

PostPosted: 06 Jul 2013, 15:47 

Car: Il Duce
:goodpost:

GTA's are very much a 'labour of love'....and a great emptier of our wallets - AO member

Gone:
Alfa Romeo GTV 2.0 TS CUP
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

PostPosted: 06 Jul 2013, 15:57 

Car: Valeria/Carla
Eu iti inteleg frustrarea, poate ai si dat peste un mecanic mai putin priceput, fara chemare, desi nu m-as grabi sa dau vina pe mecanic atunci cand crapa un furtun la o masina cu ceva mai multi ani si kilometri. Poate ar fi trebuit sa te sfatuiasca sa il schimbi, daca l-a vazut imbatranit, dar poate si tu ai fi crezut ca vrea sa-ti bage mana in buzunar.
Ideea e ca nu pari sa te pricepi catusi de putin la masini si motoare si nepriceperea asta si masinile mai vechi formeaza un cuplu ciudat, nepotrivit.

PostPosted: 06 Jul 2013, 16:13 

Car: Alfa Spider 3.0
Hai ca vad ca v-ati aprins.
Ca sa fii alfist, trebuie sa fii si mecanic? Ca atunci mi-e clar: sunt "golfar". Am si alta ocupatie, pe langa a merge stresat ca ma lasa masina.
Am spus de la inceput ca nu ma pricep.
Nu stiu de unde ati tras voi concluzia ca nu o respect. De fiecare data cand apar probleme, catusi de mici, merge in service, pe tot felul de bani. I-am facut o revizie cu care sa fac doar 500km, inainte de a baga un ulei de vreo 600 lei, la pret de fabrica, made in germany.
Am bagat pana acum peste 2.000 euro, fara sa ma pot bucura de ea.
Problema e cu "de fiecare data cand apar probleme", din care pot sa scot "cand".
ps: mai usor cu purismul si consumatorul de motorina precoce, pentru ca:
1 - eu nu te-am atacat
2 - vezi ca mai e si un c350 acolo, caruia nu prea-i placea motorina.
3 - personalitatea nu ti-o da masina. Ori o ai, ori n-o ai. Cunosc oameni cu renault twingo, cu enorma personalitate.

Oricat de fan infocat al marcii ai fi, cand ai doar probleme si te costa 400 euro/suta de km, incepi sa-ti pui intrebari (asta inafara de cazul in care esti cretin).
E ca si cum ai avea o iubita. Tu o vezi ca fiind cea mai frumoasa femeie din lume si din istorie. Atata, doar, ca nu-ti raspunde la telefon, te minte, te inseala si nu te poti baza pe ea, cand ai mai mare nevoie de ea. E super frumoasa, te mandresti cu ea prin centru, dar ea se uita dupa altii si cand vrei sa mergi acasa, ea-ti spune ca mai ramane la club :))
In situatia in care e plin de femei, poate nu la fel de frumoase, dar cu care mergi acasa linistit si daca vrei sa aveti un concediu impreuna, n-o sa te refuze, pe motiv ca i-a venit ciclul, timp de 3 luni, cat tine vara :)

Pss: am fost pana jos, m-am uitat putin la ea, am discutat, suntem pe cale sa ne impacam, iar mi-e draga. I-am promis niste cadouri, daca-i cuminte si ascultatoare :)

Se spune ca a avea o Alfa Romeo e ca si cum ai avea o sotie fotomodel. Majoritatea or sa spuna ca-i proasta, dar toti barbatii or sa te invidieze. A mea e ca si o iubita capricioasa, pretentioasa, costisitoare, temperamentala, cu un mare respect de sine, uneori imposibila. Niciodata fidela pe deplin si o excita mecanicii, din cand in cand... dar de fiecare data cand ne intelegem bine si suntem doar noi doi, ma face sa-mi aduc aminte de ce iubirea noastra sfideaza logica si moralitatea.

PostPosted: 06 Jul 2013, 16:18 

Daca mi-ar fi spus de la inceput ca imi sunt invechite furtunele, credeti ca asteptam sa crape unul, ca sa le schimb?
Nu sunt mecanic, dar la afaceri ma pricep si logica am suficienta. Stiu ca e mult mai ieftin sa previi decat sa combati.
Mi-a spus doar "trebuie mers cu grija si observat ce "zice". Am mers cu grija. Problema a aparut instant. Crapatura era imensa si a scurs toata apa in nici un minut, probabil. Mi-am dat seama cand i-am turnat 5l apa, a doua zi. Au curs in cateva secunde, suvoi.

De cum am aflat problema, i-am spus sa verifice si celelalte furtune, si le-a schimbat pe cele invechite.

Se spune ca a avea o Alfa Romeo e ca si cum ai avea o sotie fotomodel. Majoritatea or sa spuna ca-i proasta, dar toti barbatii or sa te invidieze. A mea e ca si o iubita capricioasa, pretentioasa, costisitoare, temperamentala, cu un mare respect de sine, uneori imposibila. Niciodata fidela pe deplin si o excita mecanicii, din cand in cand... dar de fiecare data cand ne intelegem bine si suntem doar noi doi, ma face sa-mi aduc aminte de ce iubirea noastra sfideaza logica si moralitatea.

PostPosted: 06 Jul 2013, 16:51 

Car: 156
Ce ti se pare asa dubios ca tre sa te pricepi ca sa tii babuta in viata. Da trebuie.

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 06 Jul 2013, 17:13 

Faza-i ca vreau s-o fac milf, nu babuta. Imi mai iau o pustoaica in toamna si gata. Every man`s dream :)

PostPosted: 06 Jul 2013, 17:16 

eu zic primul lucru pana la milf sa faci ceva cu indicatia de temperatura. ba chiar ai putea sa i adaugi si ceas pentru temperatura ulei. asa cum la fete nu te duci cu capu gol nici cu masina aia nu poti sa mergi fara ceas la apa.

PostPosted: 06 Jul 2013, 18:02 

Car: Alfa Romeo 147
Ce comparatii faceti si voi...
Daca nu-ti merge acul de benzina este acceptabil... Daca ai diesel si nu-ti indica bn temperatura, din nou este acceptabil... Insa sa ai v6 si sa nu te intereseaze daca indica corect temperatura... Iar eventual ii mai dai si 7000rpm intre 2 semafoare mi se pare nepasare... Iar cand se strica, spui ca e masina proasta ... Sincer? Masina e ok, doar nu ai avut noroc ;)

Iar referitor la ulei... Crezi ca daca e made in germany is the shit? Castrol este un ulei mediocru si scump in comparatie cu altele, raportandu-ne la calitate/pret.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 06 Jul 2013, 21:34 

Rapid va avantati sa opinati!
Cine-a zis ca-i dau 7k intre 2 semafoare? Am mers foarte cuminte! tot timpul in alerta, sa aud orice zgomot, sa simt orice problema.
Am fost tot timpul cu ochii pe ceasuri. Mecanicul a zis ca "minte" cu 20 grade si 70 e 90, defapt, dar ca e ok. Si cand a curs apa, nu a sarit de 70. Un prieten zicea ca termometrul e in apa si nu urca, daca apa a plecat, deoarece aerul nu e la fel de fierbinte.

PostPosted: 06 Jul 2013, 21:44 

Car: Alfa Romeo 147
Schimba mecanicul !

Am fost si eu patit cu furtunul de apa... sarise un colier si iesise furtunul din radiator, insa am tras imediat pe dreapta cand am vazut ca incepuse sa urce temperatura... sa zic ca am mers pret de 3-5minute cu temperatura la 95-100grade. Am avut noroc ca m-am oprit fix intr-o benzinarie. Aici a fost avantajul ca stiam ca acul de la temperatura imi functioneaza corect si ma bazam pe el.

Daca la tine 70 era 90... si daca temperatura crestea cu 5-10grade... poate nici nu ai sesizat pe ac, cel mai probabil abia sa clintit... drept urmare... te-ai trezit iesind abur din motor... Daca iti functiona ceasul ce indica temperatura corect, poate sesizai si nu se ajungea aici.

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 06 Jul 2013, 21:49 

ai avut ghinion dar daca erai mai atent observai ca ies aburi, ca exista o balta, ca miroase a antigel. mirosul de antigel este foarte puternic mai ales vara , mai ales ca ai motor mare deci si o cantitate de antigel mare iar cantitatea pierduta a fost mare.

iarasi iti zic ca dupa ce repari o babuta nu iesi noaptea cu ea, iesi ziua, mai ridici capota dupa ce opresi, te uiti la fluide, etc

recunoaste si tu ca esti turist, nu ai nici o gara cu masinile si asta e pretul pe care il platesti.
important este sa inveti ceva din treaba asta.

un alt mare adevar este ca alfa romeo s a incapatanat sa nu puna un senzor de nivel in vasul de expansiune ceea ce e o mare prostie, mai ales la o masina cu pretentii de premium, niste obositi.

PostPosted: 06 Jul 2013, 22:45 

Car: Valeria/Carla
@comanr: Daca e vreun ceas pe care sa-l regret profund, atunci ala e ceasul de presiune de ulei. Informatia aia face toti banii si stiu ca se poate monta un ceas after-market, dar nimic nu-ti spune mai bine cum stau lucrurile, in momentul in care iti cunosti motorul, ca presiunea de ulei.
Apoi, apropo de urmarile supraincalzirii motorului, nu stiu ce ulei foloseai in momentul ala, dar daca intr-adevar s-a intamplat cum spui tu, un ulei bun face diferenta in astfel de situatii si limiteaza daunele, al tau se pare ca nu a fost deloc la inaltime.

PostPosted: 06 Jul 2013, 22:55 

Stati ca nu mai inteleg nimic, dar eu am indicatoare si pentru presiunea de ulei, si temperatura de ulei, si temperatura apei, si ma avertizeaza si cand am probleme cu antigelul, si imi arata si cand nu mai am solutie de spalat parbrizul, si mai nou am descoperit ca si daca mi se duc placutele ma avertizeaza si e un motor de 2l pus pe o masina banala la vremea ei; adica din '95 s-a tot renuntat la indicatoare si avertizoare? O sa fiu mai atent la amanunte... creste inima in mine!

PostPosted: 06 Jul 2013, 23:00 

Car: Vespa
Bai nene , il lasati si voi in pace pe om , mai ales astia care vorbiti din auzite ? Chiar e aiurea cand unul e amarat sa mai vina altii sa ii futa creierii cu mizerii intile . Din ce vad pe aici , e printre putinii care se ocupa cum trebuie de masina . Un ghinion nu il face mai nemernic sau mai putin alfist . Sunt altii care si-au lasat Alfele sa "moara" sfarsind la dezmembrari si pe care ii ridicati in slavi ...
Mai multa omenie , ce draq aveti ? A zis omul ca e paleta si duce masina la mecanici , ce sa faca mai mult mai priceputilor ?

PostPosted: 07 Jul 2013, 00:38 

antonel tu ai o masina.
mai nou s a renuntat la diverse lucruri gen temperatura ulei, presiune ulei.
toate masinile noi sant niste panarame de la toti producatorii. nu se mai face lucrul lucru.
doar daca iti iei rolls.

@mugurel

mi se poate intampla si mie o faza de genu da in mod sigur nu o sa ma duc la mecanic sa il intreb de ce am fiert eu motorul sau sa incep sa zic ca o masina cu 200k e un rahat ca vezi s a stricat.
tu observi ca lumea in ziua de azi nu mai e vinovata de nimic, mereu e altu vinovat pentru tampenia lui, nimeni nu isi mai asuma nimic, nimeni nu are nici o vina.

PostPosted: 07 Jul 2013, 14:17 

Mecanicul e in cea mai mare proportie vinovat , deoarece rolul lui este sa-l informeze pe client de posibilele daune in viitor si sa-i recomande pozitiile ce trebuie inlocuite . Clientul nu trebuie sa fie un as al mecanicii , in cazul de fata , deoarece daca merg la brutarie si-mi iau paine , stiu in mare ce contine , dar pot aprecia daca este buna sau nu . De ce acul de temperatura nu functiona ? mai ales in momentul in care s-a facut o interventie ce necesita verificarea stricta a temperaturii apei ? Situatia e delicata , dar reparabila . As opta pentru un alt motor , decat sa il repar pe acesta , se gasesc . O masina e un obiect , nimic mai mult , se strica , il repari sau iti iei altul . Omul are dreptate raportat la valoarea produsului . Decizia ii apartine daca il repara sau o da la fier vechi si trebuie tratata asa cum este . De obiecte te mai atasezi sau nu , tot un obiect ramane , iar menirea lui este sa te ajute nu sa iti creeze disconfort .

PostPosted: 08 Jul 2013, 16:04 

Car: 159 2,4/Giulietta TB
Da, masinile mai vechi necesita multa grija si niste cunostinte de mecanica nu ar strica.
Totusi, intamplari din astea au loc si nu stiu daca proprietarul trebuie pus la gard doar in urma unei postari....
Am patit si eu acelasi lucru - la Calibra turbo. s-a crapat un furtun si in 30 de secunde nu mai exista apa si motorul s-a incins instantaneu (eram pe serpentine, nu intre semafoare si cam in 5.000 rpm nu 7.000 :D).
Cu toate astea, aveti dreptate: in momente din astea uleiul face diferenta. Si culmea, pe atunci aveam Castrol RS 10W60 (cred ca acum este Castrol Edge) si nu s-a intamplat absolut nimic la motor, desi cand am oprit si eu ma gandeam ca masina s-a transformat in Diesel.
Oricum, sunt total de acord - ceasul de presiune de ulei este foarte util, mai ales daca nu ai urechea formata. Doar ca, la fel ca si cu cel de apa, trebuie sa-l si urmaresti.

PostPosted: 08 Jul 2013, 16:06 

Daca te gandesti sa o vinzi, anunta-ma te rog. Mersi.

156 2.0 JTS-vanduta

PostPosted: 08 Jul 2013, 16:27 

Car: 115/960
Faci colectie? :) vezi ca e un GTV la Arad, 3.0 24V, tot la pret bun :tongue:

Sent from my Alfa Romeo

PostPosted: 08 Jul 2013, 23:06 

Car: Alfa Romeo GT jtd
daca desteptul de mecanic a vazut ca temperatura nu este corecta de ce nu a verificat unde este problema,nu stiu cum are motorul tau senzorul de temperatura dar banuiesc ca este pe termostat,senzorul daca este defect poate sa indice si la 110 grade tot 70.daca a pierdut motorul apa in mers sigur nu avea aer ci aburi si temperatura era peste 100 grade.
putea sa-ti spuna sa cumperi si senzorul de temperatura( nu mai spun ca daca era un mecanic bun,nu foarte bun, daca a desfacut motorul vedea ca furtunul este copt si cum isi dadea seama ca lucrarea lui a fost buna daca temperatura nu era indicata corect ? ) ca este unul din cei mai importanti senzori si costa pana pana in 100 lei.
acum nu te supara dar este si vina ta,daca ti-a spus ca nu indica temperatura bine trebuia sa intrebi "ce se poate intampla?"cred ca oricare dintre noi intrebam mecanicul cand spune ca ceva nu este in regula,plus ca si tu mai poti ridica capota sa verifici vizual (nu este o rusine)tot compartimentul motor: scurgeri,furtune nivelul la ulei,antigel...

offtopic.
eu cand am cuparat gt-ul (din pacate dupa ce l-am cumparat)am vazut ca furtunul dintre turbo si intercooler este putin crapat imediat am cumparat altul nou si cand l-am dat jos era 75%rupt nu vedeam bine ca era acoperit cu ulei si praf.la fel si cu termostatul apa nu sarea de 60-70 gade bineanteles ca am cumparat nou.si multe altele fara sa merg la mecanic,banuiesc ca multi dintre noi fac acelasi lucru.

cum spunea cineva aici este nu o duce la fier vechi,este o masina frumoasa

ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit

Last edited by bluecar on 08 Jul 2013, 23:20, edited 1 time in total.

PostPosted: 08 Jul 2013, 23:18 

Bai, m-am cam saturat de voi, astia, moralistii. Care e problema voastra?
Cine a zis ca masina ajunge la remat? Masina nu este si nu va fi de vanzare! Daca e nevoie, ii cumpar alt motor si gata!
Daca are cineva o parere pertinenta, foarte bine. Daca nu, mergeti pe alte topicuri si opinati acolo!!

De unde si pana unde iti permiti, stimabile?
Nu c-as simti nevoia sa ma justific unui individ care mi se adreseaza altfel, dar mi-am luat v6-ul pentru ca asa am vrut. Probleme? Am mai avut unul de Mercedes si-am sa-mi mai cumpar un 6linie de Bmw. Probleme?
Spuneam de TDI ca nu se strica. Si ca nu mi se pare normal ca Alfa sa se tot strice in draci.
Ai citit cu atentie, sau intrebi aiurea? Nu ai auzit ca erau toate bune pana cand, in cateva secunde, dintr-o data n-a mai fost? Fara sunet ciudat inainte, fara abur, fara nimic. Pur si simplu era rupt un furtun de vreo 5cm diametru, prin care a curs apa suvoi. Sa-ti desenez?
Cu ce anume trebuia sa am grija? Inafara de faptul ca investesc o gramada de bani in el, pt orice e nevoie?
NU ma pricep la mecanica si NICI NU SUNT CURIOS, la fel cum mecanicul nu-i curios de publicitate si alte chestii cu care ma mai ocup eu.
Chiar trebuie sa fim cu totii romani "clasici"? Buni la toate si la nimic, in acelasi timp?

PS: arata bine. Combi.
PSS: asa, ca idee, am dus-o la tipul asta pt ca mi-a fost recomandat ca fiind cel mai bun din cj pe masini italiene. Tot ca idee, am dus-o la el, desi mi-a cerut 2.000 lei, fata de 1.100, cat imi luau la Bosch. Nu zic ca nu regret. V-o zic doar ca sa stabilim odata cum sta treaba cu zgarcenia, cand vine vorba de V6-ul pe care nu-l merit ;)

PostPosted: 08 Jul 2013, 23:32 

Peeee de alta parte:
Attachment:
2013-07-08 19.35.54.jpg
2013-07-08 19.35.54.jpg [ 306.98 KiB | Viewed 2533 times ]
:D iarasi mi-e draga de nu mai pot! Miercuri intra la mecanic. A ascultat azi motorul si-a zis ca s-ar putea sa se fi dus un cuzinet.
Ii da jos baia de ulei si vede ce se poate face. Sper ca se repara.
In cel mai rau caz, ii cumpar alt motor, dar mi-ar prinde tare bine daca mi-ar spune cineva daca se potriveste 3.0 24v de pe 166 (ca ar fi muuult mai usor de gasit in dezmembrari), eventual cu tot cu cutia in 6 trepte. Banuiesc ca-i mult mai ok la drum lung.

Merci!

PostPosted: 08 Jul 2013, 23:53 

Car: 156GTA/Giulia QV
Pe electronica ta e destul de greu. Oricum, un mecanic bun iti poate face un engine rebuilt si parca e mai ok decat unul sh.

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 09 Jul 2013, 00:30 

Car: 156 JTD/ Giulietta
NU mai pune la suflet tot ce zic baietii pe aici. Sunt si care doar se plictisesc si sunt si care citesc printre randuri. Arata bine tare cu jantele dar parca ar fi fost mai frumos ceva oem. Si in legatura cu motorul, zici bine tzivii, mai bine refaci la cineva care chiar se pricepe decat sa iei unu sh. Nu stii exact ce iei si cine stie cat te tine. :peace:

ex: 156 1.9JTD 8v
ex: 156 1.9JTD 16v
ex: 156 2.0 TS

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 345 posts ]  Go to page Previous 15 6 7 8 914 Next

All times are UTC+03:00