Dupa ultima intrare in service masina si-a schimbat comportamentul acuzand o lipsa de putere. Initial mai putin perceptila, se tura mai greu dar totusi mergea cat de cat OK, insa culminand cu ezitari la accelerare si inrautatirea simptomelor. Dupa vizite la tester, oameni care contraziceau total ce au zis ceilalti mecanici e.t.c. - totul era ok dar masina nu mergea cum trebuie
, masina a revenit in service-ul unde s-a montat distributia, AI:
- pus tester pe ea - 0 erori, 0 parametri care nu lucreaza cum trebuie.
- schimbat debitmetrul cu unul nou, doar de test - nimic. Se zice ca era chiar un pic mai rau cu debitmetrul nou... ciudat
- verificare distributie (sa nu fie sarita de la punct). Rezultat: distributie OK.
[...]
Ne-am adunat cu totii, ne uitam unii la altii si nu intelegeam ce are: vestea buna era ca distributia este ok (ceea ce e bine), vestea rea e ca masina nu mergea cum trebuie si toti ramasesera in pana de idei. Astfel, seful de service mi-a recomandat: "ba, calc-o! Dar calc-o bine, tine-o turata! (distributia e ok, toate-s bune, nu are ce sa se intample) Calc-o si apoi revii dupa cateva zile sa o punem pe tester, vedem daca are ceva erori si cum se mai simte. Daca nici atunci nu e ok, citim toate datele si le trimitem in Italia, cumva o rezolvam, nu o lasam asa." Zis si facut: am luat masina si am mers, in limita posibilitatilor, cu 4000+ RPM
.Dupa prima zi de "tratament barbar" parca se simtea o imbunatatire, dar era putin perceptibila. Placebo?
Eh, dupa vreo cateva zile d-astea de mers mai turat, masina este
aproape la fel ca inainte. Nu e la 100%, dar e mai bine. Inca mai are o mica ezitare jos in ture. Urmeaza un drum lung cu ocazia Rusaliilor si apoi revin in service. Sper ca dupa drumul asta in afara orasului sa dispara si acea ezitare.
Sa fie oare alfa masina cu toate piesele bune dar totusi merge prost, masina la care nu se schimba nicio piesa dar totusi isi revine din senin !?? Eu nu cred, nu cred in minuni si nici in coincidente!
In alta ordine de idei, nu-i mai mentionez aici insa le transmit tuturor celor ce m-au ajutat un calduros: "Multumesc ba! Mult!"
in love again: "She's my girl, my
supergirl".