It is currently 30 Nov 2024, 19:45

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ] 
Author Message
PostPosted: 01 Jul 2013, 08:55 

Da domnilor, asa cum spune titlul ma intreb pe unde intra?
Eu o gasesc in dreptul pedalelor. Se prelinge pe sub bord si ajunge in stanga ambreiajului pe mocheta ce acopera contraaripa, deci putin mai in spatele restfoot-ului.
Am demontat, cu ajutorul lui ciprian militaru (mai bine zis el a muncit si eu m-am uitat) plasticele din zona stergatoarelor, demontat stergatoare si mecanism curatat zona complet. Tot intra.
Am zis apoi ca n-o fi parbrizul lipit cum trebuie. A fost schimbat o data pentru ca s-a crapat de la o piatra sarita in geam. Au venit baietii, s-au uitat, si au decretat ca parbrizul e lipit bine si ca daca il desfac si il pun la loc imi iau banii degeaba. Asa ca au facut diverse probe cu furtunul, pe la chedere, pe peste tot. Nimic. Nu a intrat.
Si totusi, cand ploua, ca si in aceasta dimineata de altfel, apa intra in masina.
In 4 cazuri din 5 intra apa si cand o spal la spalatorie.

Deci, care aveti o idee asupra a ce sa mai verific?

PostPosted: 01 Jul 2013, 09:59 

Salut, mai bine te duci la o spalatorie, te bagi in masina si rogi pe cineva sa tina furtunul cu apa in partea din fata a masini(in mai multe pozitii) si te uiti atent la zona pe unde ar intra apa.

PostPosted: 01 Jul 2013, 10:00 

yux, ai citit asta? :P

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147 ... wells.html

PostPosted: 01 Jul 2013, 10:40 

Inca nu, dar voi citi. Sper sa gasesc ceva raspunsuri. Multumesc.

PostPosted: 01 Jul 2013, 11:31 

Ai trapa?

PostPosted: 01 Jul 2013, 11:39 

Ok. Citit si nu cred ca este cazul meu ceea ce povestesc baietii acolo. Evacuarea a fost ferificata si nu era blocata. Totusi a fost curatata, asemenea si jgheabul de colectare.
Nu stiu exact unde este pozitionat furtunul de evacuare a condensului, insa la mine apa intra si daca nu este folosit AC-ul. Spre exemplu masina a stat o saptamana neumblata si apa proaspata tot a intrat. In cel mai rau caz sa se infiltreze pe undeva si sa se prelinga pe langa aceasta teava, dar, pe unde se infiltreaza? Desi nu prea cred deoarece evacuarea condensului se petrece undeva in centrul masinii iar la mine apa isi face aparitia in stanga ambreiajului, pe contraaripa.

PostPosted: 01 Jul 2013, 12:23 

Car: 156
e posibil sa treaca de protectiile cablului de deschidere a capotei. si la mine daca sta parcata si ploua tare afara apar cateva picaturi pe la ambreiaj/frana.

e ceva normal la alfa 147/156 sa ploua in masina, face parte din istorie. am mers cu o alfa giulia spider din 63 anu trecut si am iesit leoarca din ea dupa ploaie deci probabil ca asa sant ele :D

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 01 Jul 2013, 12:30 

notJamesMay Quote:
Ai trapa?
As vrea eu :lol:

@coman: ok, o sa verific. O intrebare totusi: pe unde iese cablul respectiv?

@cristi: ti-ai dezactivat PM-ul? nu iti pot trimite PM, asa ca: "OK. Multam. Poate fi ce zice omul acolo. Dar din pacate nu da mai multe detalii, ca sa stiu ce sa verific.
Eu am desfacut inclusiv aparatoarea de noroi si nimic. De aceea am postat pe aici poate mai are cineva si alte idei.

Multumesc oricum pentru linkuri si ajutor."

linkul de la cristi: http://forums.travel.com/alfa-romeo-car ... arpet.html

PostPosted: 01 Jul 2013, 21:40 

Salutare , apa intra exact pe sub acel " burete" de la balamaua capotei . Acel " burete" / protectie in timp nu mai e asa flufy , sufera transformari si nu mai protejeaza bine , eu am rupt-o , dar mare atentie ca ea se continua pe sub aripa , protejeaza totodata zona de imbinare a aripii cu usa pana jos la carena , e o " chestie " ciudata ce se termina sus in incinta motorului dreapta / stanga ( le vei gasi) situate la balamalele de la capota . Dupa cum spuneam eu am rupt acea parte de sus ( copil prost) deoarece aveam infiltratii de apa doar la partea soferului si asta a dus la distrugerea bodycomputerului ( a intrat apa in el si s-a oxidat) , dar am avut marele noroc ca tatal meu l-a desfacut si l-a readus la viata in proportie de 99%. Sub acel " burete" exista niste orificii ce duc direct sub bord . Eu am aplicat ducttape pe orificiile respective si am facut niste " garnituri " din dopuri de cauciuc de la alte masini ( gasite la dimensiune aproximatica) sa etansez anumite cabluri ce trec prin acele orificii . De atunci nici cea mai mica urma de apa .

Sper sa ajute .

PostPosted: 01 Jul 2013, 23:17 

OK. Multam fain, pare informatie importanta si trebuie verificata.
Eu am mai scos ocazional acele bucati de "burete" pentru a curata zona de frunze si alte nebunii ce se strangeau dedesubt. Le-am scos cu grija si le-am montat inapoi in aceeasi pozitie. E adevarat ca pe acolo trec si niste cabluri, nu stiu exact de la ce sunt, dar ies dinspre cabina. Totodata, din cate imi amintesc in fundul incintei pe care o umple "buretele", spre "oala" amortizorului e o gaura pe unde ar trebui sa se scurga eventualele ape stranse in incinta respectiva. Ai astupat-o si pe aceea?

Am sa verific maine zona mai in amanunt sa vad ce si cum.

PostPosted: 24 Jan 2014, 11:34 

Car: alfa romeo 156 TS
Salutare tuturor, detin o alfa 156 dotata cu trapa, si am o problema asemenatoare cu cele discutate mai sus, apa in habitaclu.
In cazul meu se manifesta diferit, apa apare doar in caz de ploaie torentiala sau continua, exact pe la imbinarea panoului stanga fata si plafoniera, scurgandu-se catre pedalier pana la suportul "foot rest". Ieri am desfacut chederul aferent usii stangi, panoul stang, totul era umezit, dar in nici un caz nu am observat de unde provine apa???, vreo sugestie???
Exista posibilitatea ca apa sa ajunga din canalul stang al trapei?, nici urma de umezeala pe pavilionul superior doar la imbinarea panoului lateral stang:(((
Exista vreo scurgere in zona aceea, furtun de scurgere, ceva???
Va multumesc anticipat!!!!

PostPosted: 24 Jan 2014, 11:53 

cred ca topicul trebuie modificat, "pe unde nu intra apa in alfa romeo?" :D

un lucru e sigur, sa nu se apuce de barci alfa romeo :lol:

PostPosted: 24 Jan 2014, 13:07 

tre sa spun... :lol:

PostPosted: 24 Jan 2014, 13:12 

Car: 159 2,4/Giulietta TB
madkat Quote:
singura "specifica" alfa este treaba cu usile spate.
Aham, chiar si la 159 :wink:

PostPosted: 24 Jan 2014, 13:17 

eu nu am belele la usi inca, doar ca am pantoful stang plin cu zeama din septembrie pana in martie. curge de undeva de sub bord sus , exact intre pedale, nu mult, depinde cum e parcata si care e primul viraj luat.
am desfundat tot, se pare ca trece pe langa un manson, da m am hotarat sa nu i fac inca nimic, o las asa sa o fac de ras. :mrgreen:

PostPosted: 24 Jan 2014, 15:14 

pfuii pare complicat in viziunea mea:)))de nepriceput, ar putea fi o varianta, cea cu usa din spate stanga, caci zilele trecute la franare brusca apa s-a scurs printre panoul stalpului fata stanga si imbinarea lui cu plafoniera.
Imi puteti spune unde sunt pozitionate scurgerile aferente usii spate stanga?

PostPosted: 24 Jan 2014, 15:37 

@ madkat, iti multumesc frumos, am sa iau in calcul toate variantele:))), azi in TG. Mures a iesit soarele asa ca ii dau bice ;), o zi frumoasa tuturor!

PostPosted: 24 Jan 2014, 19:53 

Car: Alfa 147
yux_mm Quote:
Da domnilor, asa cum spune titlul ma intreb pe unde intra?
Eu o gasesc in dreptul pedalelor. Se prelinge pe sub bord si ajunge in stanga ambreiajului pe mocheta ce acopera contraaripa, deci putin mai in spatele restfoot-ului.
Am demontat, cu ajutorul lui ciprian militaru (mai bine zis el a muncit si eu m-am uitat) plasticele din zona stergatoarelor, demontat stergatoare si mecanism curatat zona complet. Tot intra.
Am zis apoi ca n-o fi parbrizul lipit cum trebuie. A fost schimbat o data pentru ca s-a crapat de la o piatra sarita in geam. Au venit baietii, s-au uitat, si au decretat ca parbrizul e lipit bine si ca daca il desfac si il pun la loc imi iau banii degeaba. Asa ca au facut diverse probe cu furtunul, pe la chedere, pe peste tot. Nimic. Nu a intrat.
Si totusi, cand ploua, ca si in aceasta dimineata de altfel, apa intra in masina.
In 4 cazuri din 5 intra apa si cand o spal la spalatorie.

Deci, care aveti o idee asupra a ce sa mai verific?

PostPosted: 24 Jan 2014, 19:54 

Car: Alfa 147
Trebuie verificata si antena mie pe acolo imi ploua

PostPosted: 25 Jan 2014, 16:11 

Antena e in spate. Mie imi intra apa la pedalier.
Intre timp am opturat niste goluri tehnice in zona de imbinare aripa-montantul A-oala amortizorului. Am lasat 2 goluri pentru scurgerea apei. Momentan nu mai intra apa. Vom vedea pe viitor ce se mai intampla.

Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ] 

All times are UTC+03:00