@cristialex80, merge foarte bine.
Iar ca sa fie 'oficial' , nu am vrut sa ma pripesc postand pe forum ca sa se insire 3pagini de offtopic.
Initial cand mi-am luat aceasta masina am avut in cap ca va fi masina mea de zi cu zi... si nici cum masina de wek sau de iesit seara la un suc.
Daca va aduceti aminte aveam eu ceva in cap cu GPL-ul acum 1an. Am intors internet-ul pe toate partile si cerut pareri de la diversi mecanici si alte persoane avizate in domeniu despre cum ar putea influenta performantele si fiabilitatea motorului daca folosesc un combustibil alternativ, cum ar fi LPG/GPL . Nu am primit nici un raspuns care sa ma faca sa ma razgandesc. Din punct de vedere al sigurantei, nu-mi fac nici o problema, are mai multi senzori care iti taie alimentarea in cazul in care sunt pierderi pe traseu. In caz de accident nu explodeaza nimic, rezervorul de gpl fiind mult mai gros ca cel de benzina iar in caz de impact puternic gazul iese controlat datorita unei valve.
Ca si performante nu ma pot plange, defapt nu prea simt mare diferenta, mai ales in oras. As putea estima o pierdere de 5% a puterii, insa nu ma deranjeaza. Ca si la benzina, conteaza foarte mult de unde alimentezi, pentru GPL recomand cu incredere OMV si Rompetrol, fuge mai tare decat daca ai folosii benzina de la lukoil
si nu glumesc
Pe scurt masina de aprox 5000-5500 km functioneaza pe GPL si sunt foarte multumit. Probabil unii acum ma vor privii ciudat... zgarcit, sarac, cine stie ce cuvinte dintrastea. Ideea este foarte simpla, puteam sa folosesc o fiesta diesel ca masina de zi cu zi... insa nu ma simteam bine in ea... ( aprox 3ore / zi le petrec in traficul din bucuresti si tacanitul ala de diesel devine stresant la un moment dat ) si nu am vrut. Am ales GPL deoarece traiesc in RO si nu castig 3000+ euro / luna ca sa nu ma intereseze cat platesc pe carburant si nici o giulietta 1.4 tbi nu-mi permit momentan, deoarece o locuinta noua cu tot cu mobila si toate cele are prioritate. Plus ca nu puteam renunta la calatorii si vacante ca sa bag benzina. Cred ca mugurel stie cel mai bine cum e cu microbul asta cu vacantele
Practic fac o economie cam de 150-200 euro / luna doar din pretul combustibilului, oare ma deranjeaza? va spun eu ca NU
Unii spun ca se strica motorul... foarte bine... astept cu interes sa o vad si pe asta. In Italia alfa si fiat ies din fabrica cu GPL, deci nu cred ca erau atat de idioti sa-l monteze daca dauna atat de grav.
Pe scurt am incercat sa imbin utilul cu placutul si a iesit asta. Va place sau nu asta este. Eu il consider un compromis OK pana vor mai scadea la pret masinile cu generatia noua de motoare gen giulietta 1.4 tbi.
Astept si un feedback din partea voastra... asa cum o fi el... bun sau rau.
PS. va exista intotdeauna benzina aditivata de la Rompetrol si butonul care ma lasa sa aleg tipul de combustibil...