Salutare tuturor!
Problema mea e simpla, si va cer ajutorul prin niste pareri obiective.
Anul trecut am vandut ceea ce eu am caracterizat ca fiind o "teapa" un Chevrolet Cruze cumparat in 2010, nou-nout, 1.6, benzina. M-am dat cu ea vreo 2.5 ani, si am maritat-o cu nesperata suma de 8000 de euro, dupa ce o luna nu a sunat nici dracu sa afle despre ea ,am dat-o unor habarniste care se bucurau maxim ca masina nu e adusa si eu nu sunt samsar. So....
Dupa ce am cautat vreo doua saptamani un BMW seria 1 sau 3, decent ,in jurul a 10-11.000 de euro, si evident nu am gasit nimic, decat tepe si masini rulate 200.000 km minim, mi-am indreptat atentia spre aceasta masina : alfa 159.
Masina pe care mi-o permit eu este alfa 1.8 benzina, cutie manuala, de prin 2008, cu 60-65.000 km. De fapt, am de ales intre doua astfel de masini, ambele identice ca si rulaj si an de fabricatie, difera doar culoarea. Ambele se invart in jurul sumei de 9.000 de euro, ambele sunt cumparate din Romania cu istoric cunoscut.
Intrebari : ce e cu masinile astea? e doar folclor? toti, dar TOTI oamenii mi-au spus ca sunt nebun! Inclusiv dealerul in al carui parc auto am vazut una din aceste masini mi-a spus "zicala" celor de la TopGear ,aia cu : nu ai avut niciodata masina pana nu ai avut o alfa. dupa ce o sa ai una, vei invata sa apreciezi toate celelalte marci....
- Sunt chiar asa de proaste? trebuie sa imi pun cortul in fata service-ului dupa aceasta achizitie?
- Unul din motivele pentru care ma atragea BMW era functia start/stop, si deci, ceva economie in oras. Eu sunt medic si traiesc din vizite la domiciliu si medicina muncii in diverse locatii. Masina va face minim 10.000 in oras pe an, si vreau sa stiu la ce sa ma astept. 10% ? 12%? 14%?
stiu. conteaza cum conduci, dar in principiu e o masina echilibrata? (Cruze-ul nu era, de-aia s-a maritat asa timpuriu! manca 14% la un motor 1.6 benzina, 113 cp)
- in legatura cu intrebarea de mai sus. Avand in vedere ca Italia este patria GPL si ca multe masini Alfa Romeo sunt echipate din fabrica cu o astfel de instalatie, acolo nefiind nicio rusine daca "arzi gazul" ,lasand la o parte imaginea sifonata al acestui gen de combustibil, vi se pare ca motorul de 1.8 benzina s-ar preta la o astfel de modificare? Daca da, ce instalatie, si ce rezultate ati obtinut (cei care ati facut-o) ?
- v-ati mai cumpara alfa 159 a doua oara?
Retineti ca eu sunt un client de second-hand. Stiu ca este o masina de lux, dar nu am bani de o masina noua. Am bani de un logan full option, sau sandero sau Clio symbol ,etc. Produc, dar ma gandesc si la eficienta si costuri de intretinere, pentru ca nu vreau sa imi para rau. Din pacate ,acum, sunt la nivelul la care mi-ar parea rau daca m-ar costa peste medie (fata de alte marci) sa o detin.
Deasemenea, m-ar interesa pareri obiective pentru acest motor 1.8 benzina. Conduc benzina de cand ma stiu, si imi plac motoarele pe benzina. Stiu ca multi veti fi tentati sa-mi spuneti ca diesel-ul este superior, ca nu merita benzina, etc. Eu....
asta sunt. Multumesc frumos! si ,poate de luni incolo ma voi alatura voua!