Viteza maxima pe care am atins-o in Alfa a fost si recordul meu personal de viteza intr-o masina-220 km/h
Pe cand ma intorceam odata spre casa din Irlanda via Germania,viteza de croaziera era de 180 km/h.Noapte,liniste,mai nimeni pe autostrada,o viteza la care ma simteam confortabil.La iesirea dintr-o benzinarie de langa autostrada,o masina statea parcata cu farurile aprinse in directia sensului de mers.O vad de la ceva distanta si reduc,mi se parea suspecta.Trec de ea,vad ca e masina civila si ai dau talpi in continuare.Dupa ceva timp,uitasem de masina care statea parcata,observ cum vine cineva dupa mine cu viteza ca nebunul,se apropia si se tot apropia de mine.Se apropia asa de tare incat deja ma incomoda(cum va spusesem,era noapte fara trafic).Chiar ma gandeam:ce-o fi cu neamtul asta asa bagacios?Vad eu ca nu scap de urmaritor,incep sa accelerez.Ala dupa mine.Si mai accelerez.Ala tot dupa mine.Vine un tir in fata,ma bag sa il depasesc,chiar m-am bucurat de provocare,imi spuneam ca tot trebuie sa imi testez "furia" sa vad ce poate,si ce loc loc mai nimerit pentru a face asta decat vestita autostrada neamta??No,cum depaseam eu tirul,arunc o privire pe vitezometreu:220 km/h
Masina mai putea,era turata pe la 6000 parca,si loc pana la podea mai era.Atunci mi-am zis,gata nu mai are rost sa ii dau talpi pentru un fraier,trag pe banda dreapta,eventual incetinesc foarte mult astfel incat sa trebuiasca sa ma depaseasca.Nu revin bine pe banda mea ca masina din spate ma depaseste in sfarsit si cum trece in fata mea se lumineaza mai ceva ca pomul de craciun,s-au aprins fratilor tot felul de beculete cu halt,follow me,blah blah...cum eram cam speriat,aveam impresia ca printre mesajele de pe panou mai scria si ceva de genul "roman nenorocit,te bagam in puscarie de nu o sa mai stie nimeni de tine!"
Ce inseamna vestita politie neamta pentru cineva care nu avusese treaba pana atuci cu ea.
Ca sa termin povestioara,normal ca m-au scos de autostrada,au venit la mine cu o mana pe lanterna si cu una pe pistol de eram deja convins ca dorm in arest
Mi-au cerut pasul si un act de la masina,probabil ca mi-au verificat datele,ca dupa vre-o 5 minute foooorte lungi s-au inntors la masina mea,si-au cerut scuze pentru deranj si m-au intrebat daca am nevoie sa ma conduca inapoi e autostrada.
Nu voi uita niciodata cand am depasit eu pentru prima oara 200 km/h !