It is currently 01 Dec 2024, 05:41

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 155 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 57 Next
Author Message
PostPosted: 02 Feb 2013, 16:45 

Car: Alfa Romeo GT BL
Da, aia e mufa. Foloseste FiatECUScan. E inregistrat. Dezarhivezi si folosesti executabilul.

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 02 Feb 2013, 16:49 

Car: Alfa Romeo 156 1.8TS
tomi_alfa Quote:
Da, aia e mufa. Foloseste FiatECUScan. E inregistrat. Dezarhivezi si folosesti executabilul.
Multumesc. Abia astept maine sa vad ce minuni imi arata pe acolo.. :)) Notez codurile de eroare si ma intorc la lista de aici, de pe forum !

PostPosted: 03 Feb 2013, 18:13 

Cineva stie de unde sa downloadez driverele pt un cablu de tester ? Multumesc.

PostPosted: 03 Feb 2013, 19:41 

Am gasit pe internet pana la urma driverele si am reusit sa conectez testerul.
Erorile care le-am gasit au fost urmatoarele :

--------------------------------------------
p0100 - Mass or Volume Air Flow Circuit Malfunction
The reason for this fault is that ECU has received very low signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.

p0115 - The Coolant Temperature signal is missing or out of the range. This may be caused by a signal circuit or sensor fault.
Check the sensor resistance and the wiring to the ECU for opens, shorts and weak connections, before replacing parts.
The reason for this fault is that ECU has received invalid signal from the sensor. The fault is not detected now, but it is stored in memory. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.
--------------------------------------------

Dupa ce am sters codurile de eroare, am incercat sa opresc motorul, deconectez testerul si sa-l conectez din nou si nu a mai aparut nici un cod..
Atunci de unde sa vina problema ?

PostPosted: 03 Feb 2013, 20:20 

Car: Alfa Romeo 147
schimba debitmetru si termostatul. Vei vedea ca dispar problemele :) Oricum check-engine ( aka martorul cu injector/motor/centrala, ce o fi ea ) se aprinde la debitmetru, nu de la termostat ;)

PS. Incearca sa scoti mufa de la debitmetru si sa dai o tura cu ea, vezi daca se mai ineaca :)

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 03 Feb 2013, 20:23 

O sa incerc sa imprumut un debitmetru care stiu sigur ca este functional sa vad daca problema persista. Termostatul e pe toane, mi-a facut acu 4-5zile probleme si de atunci vad ca functioneaza, temperatura ajunge la 90grade si chiar 90+

Faza cu deconectarea debitmetrului am incercat-o si tot asa facea.. tot dadea rateuri si se accelera mai greu..

PostPosted: 03 Feb 2013, 20:26 

Car: Alfa Romeo 147
sondele lucreaza bine?

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 03 Feb 2013, 20:42 

Hmm.. si cum pot afla asta ?

PostPosted: 04 Feb 2013, 00:01 

Nu neaparat termostatul cu totul, ci doar senzorul care vine insurubat pe el. Sunt senzori de temperatura cu 2, 3 si 4 pini. Vezi de care ai inainte de a-l schimba.

PostPosted: 04 Feb 2013, 17:38 

Mai devreme m-am hotarat sa cobor la masina si sa testez cum merge motorul cu mufa/fara mufa de la debitmetru. Motorul fiind rece dadea rateuri si nu prea ma lasa sa il accelerez usor si cu/si fara mufa de la debitmetru pusa. Am incercat sa vad cum trage masina mai bine.. si parca tragea cam la fel atat cu mufa pusa/scoasa.. Nu stiu ce sa mai zic..

In alta ordine de idei, acu cateva zile am umblat la turometru si am vrut sa vad ce beculete il lumineaza. M-am uitat.. si cand am montat totul la loc nu a mai mers nici unul din cele 3 beculete.. Azi am cautat prin casa.. ca parca stiam ca mai am ceva T5 ramas.. asa ca l-am gasit, l-am montat.. si diferenta se vede de la sine din poza :D

In partea dreapta la turometru este un singur bec [1din3] format din 3led-uri albe.. iar in stanga la vitezometru sunt toate cele 3 becuri originale aprinse.
La turometru se vede lumina mai puternica doar de la un singur bec.. pe cand in dreapta sunt 3 :D
Sunt incantat de cum se vede.. si abia astept sa mai comand si pentru restul!
Cine este interesat de unde se pot comanda si de pret, sa-mi lase un PM, ca sa nu se considere reclama, daca postez aici.
Attachment:
IMG_1097.JPG
IMG_1097.JPG [ 328.81 KiB | Viewed 1312 times ]

PostPosted: 04 Feb 2013, 22:11 

zumedia Quote:

Cine este interesat de unde se pot comanda si de pret, sa-mi lase un PM, ca sa nu se considere reclama, daca postez aici.
Te duci cu unul ars in orice magazin de piese auto si se rezolva. Nu e nevoie si de soclu!

PostPosted: 04 Feb 2013, 22:31 

antonelcodreanu Quote:
zumedia Quote:

Te duci cu unul ars in orice magazin de piese auto si se rezolva. Nu e nevoie si de soclu!
Pai nici n-am spus undeva ca este nevoie si de soclu... :?

PostPosted: 04 Feb 2013, 22:32 

Car: 159 1.9jtdm
Daca atat de strident se vede ziua, atunci pe intuneric, te cam deranjeaza la condus.

PostPosted: 04 Feb 2013, 22:37 

zumedia Quote:
antonelcodreanu Quote:
zumedia Quote:

Pai nici n-am spus undeva ca este nevoie si de soclu... :?
Te vei duce si vei intreba de T5 pentru Alfa, ori nu vei gasi deloc, ori vei gasi cu soclu si va fi 5-8 RON bucata; in conditiile in care becul e 0,7-1RON.

PostPosted: 05 Feb 2013, 00:53 

[/quote]Te vei duce si vei intreba de T5 pentru Alfa, ori nu vei gasi deloc, ori vei gasi cu soclu si va fi 5-8 RON bucata; in conditiile in care becul e 0,7-1RON.[/quote]

Cred ca nu ne intelegem. T5-ul montat de mine vine fara soclu si costa 8ron bucata. Sunt si mai ieftin, dar doar cu 1LED. Prefer sa dau 8ron/bucata decat sa montez tot bec-urile clasice.
Plus ca T5 s-a montat pe muuuulte masini, nu doar pe alfa.
Attachment:
t5-3led-alb-xenon.jpg
t5-3led-alb-xenon.jpg [ 21.07 KiB | Viewed 1279 times ]

PostPosted: 05 Feb 2013, 01:28 

De fapt, ceasurile de bord principale sunt iluminare de 2 becuri 286, T5, whatever, nu de 3. Pune tu LED-uri din alea mirifice peste tot pe unde poti si vezi rezultatul.

PostPosted: 05 Feb 2013, 12:43 

Alexandrus Quote:
De fapt, ceasurile de bord principale sunt iluminare de 2 becuri 286, T5, whatever, nu de 3. Pune tu LED-uri din alea mirifice peste tot pe unde poti si vezi rezultatul.
Si care va fi rezultatul? :)
Am montat asa ceva la toate masinile avute si de-a-lungul anilor nu am intalniti nici o problema, ba din contra doar rezultate satisfacatoare. Daca mi se pare lumina prea puternica, am butonul de diminuare.

PostPosted: 08 Feb 2013, 23:27 

Se pare ca batranica mea are sentimente :D
Martorul acela ca "o stropitoare" se aprinde doar cand ies din oras si merg cu o viteza constanta [in seara asta pe DN1] si indicatorul temperaturii motorului nu vrea sa functioneze nici el cand ies din oras si merg la o viteza constanta.. [desigur ca daca indicatorul nu se misca, nici caldura nu baga in habitaclu]

Cine cunoaste posibilele cauze/rezolvari pentru cele 2 probleme ? :D

PostPosted: 08 Feb 2013, 23:42 

zumedia Quote:
Martorul acela ca "o stropitoare" se aprinde doar cand ies din oras si merg cu o viteza constanta [in seara asta pe DN1] si indicatorul temperaturii motorului nu vrea sa functioneze nici el cand ies din oras si merg la o viteza constanta.. [desigur ca daca indicatorul nu se misca, nici caldura nu baga in habitaclu]

"Presiune scazuta ulei de motor"

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:04 

antonelcodreanu Quote:
zumedia Quote:

Asta cu "presiune scazuta ulei de motor" este valabila pentru problema "martorul din bord" sau pentru problema "indicator caldura" ? :)
Si.. cam care ar fi rezolvarea ?

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:11 

1. Ala cu "stropitoarea" cum ii zici tu, indica lipsa presiunii de ulei. Verifica urgent nivelul. Sa ai vedere pompa de ulei daca ai uleiul la nivelul corect.
2. Daca motorul nu se incalzeste (verificat si cu mana chiar, nu numai pe ceas, in caz ca ai senzorul stricat), inseamna ca ai de schimbat una bucata termostat.

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:13 

zumedia Quote:
antonelcodreanu Quote:
zumedia Quote:

Asta cu "presiune scazuta ulei de motor" este valabila pentru problema "martorul din bord" sau pentru problema "indicator caldura" ? :)
Si.. cam care ar fi rezolvarea ?
Parca cereai un manual pentru 156, nu ai reusit sa il studiezi?
"Stropitoarea" de care spui tu, e in realitate o pompa de ulei, iar la masini simbolizeaza un martor pentru uleiul de motor. Se aprinde in cazul sesizarii presiunii scazute pentru uleiul din motor.
Ai vreun istoric pentru uleiul din motor? Stii cand a fost schimbat? Cu ce fel de ulei? Filtrul de ulei cum se prezinta?
Motoarele TS sunt destul de pretentioase!
Daca presiunea este scazuta, ungerea nu se face cum trebuie, unde e frecare si nu e ungere, e uzura, si tot asa...

Last edited by antonelcodreanu on 09 Feb 2013, 00:36, edited 1 time in total.

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:14 

tomi_alfa Quote:
1. Ala cu "stropitoarea" cum ii zici tu, indica lipsa presiunii de ulei. Verifica urgent nivelul. Sa ai vedere pompa de ulei daca ai uleiul la nivelul corect.
2. Daca motorul nu se incalzeste (verificat si cu mana chiar, nu numai pe ceas), inseamna ca ai de schimbat una bucata termostat.
1. Am sa verific maine dimineata nivelul uleiului, desi parca ultima oara cand m-am uitat , desi motorul era inca cald, nivelul era la jumatate intre minim si maxim.
2. Ciudat este ca indicatorul de caldura functioneaza cand merg in oras.. adica am masina de aproximativ 2 saptamani si in 2 saptamani am iesit de 2 ori din oras.. si de 2 ori nu a vrut sa mearga.. iar in rest, zilnic cat am mers in oras, a functionat si a bagat caldura destul de repede.. Si eu m-am gandit ca ar fi termostatul, dar de ce in oras vrea sa mearga.. iar in exterior nu vrea ? :D

Uleiul din ce am aflat, s-a schimbat in urma cu cca. 2000-3000km si este ulei Selenia 10w40 [eu asa retin, voi verifica maine bidonul din masina]
Si nu... nu am gasit un manual de 156 mk1 in care sa fie explicat si acel martor, decat versiunea manualului mai nou, unde acel martor nu aparea.

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:19 

zumedia Quote:
tomi_alfa Quote:
2. Daca motorul nu se incalzeste (verificat si cu mana chiar, nu numai pe ceas), inseamna ca ai de schimbat una bucata termostat.
1. Am sa verific maine dimineata nivelul uleiului, desi parca ultima oara cand m-am uitat , desi motorul era inca cald, nivelul era la jumatate intre minim si maxim.
Poti sa ai nivelul chiar si peste maxim, dar cand nu ai presiune, uleiul nu mai ajunge peste tot pe unde ar trebui sa ajunga; uleiul tau ori e "expirat", ori ceva din sistemul de ungere nu mai munceste!

PostPosted: 09 Feb 2013, 00:26 

zumedia Quote:
dar de ce in oras vrea sa mearga.. iar in exterior nu vrea ? :D
In exterior nu vrea, pentru ca intra mai mult aer rece din cauza vitezei.
Iar despre indicatorul "stropitoare" gaseai in manual la pagina 96, ala care ti l-am pus pe prima pagina a topicului. Chiar daca difera ceasurile, semnalele principale de avertizare se pastreaza.

Post new topic  Reply to topic  [ 155 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 57 Next

All times are UTC+03:00