It is currently 30 Nov 2024, 00:57

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: 10 Jan 2013, 23:27 

Car: Alfa Romeo 147 1.6TS
In primul rand bine v-am gasit. Sunt un posesor de Alfa Romeo 147 1.6 TS(2001) de 6 luni,am 19 ani,sunt nou sofer si de la sine inteles ca e prima mea masina. In ciuda numeroaselor recomandari pentru o masina nemteasca gen Audi a3 ori VW Golf 4,am ales o minunatie de italianca care nu m-a dezamagit,tocmai de aceea vreau cateva mici modificari ale aspectului .

1) Vreau sa-mi pun un kit xenon H7 6000K si intrebarea mea pentru cei cu mai multa experienta este daca este nevoie de un sistem CAN BUS sau nu .

2) Cred ca stiti cu totii cat de mult strica toba din stoc(ruginita) aspectul masinii,si de aceea tare vreau sa-mi pun pe masina o toba finala universala sau sa folosesc termenul cu care am gasit numeroase anunturi pe net un amortizor zgomot universal(vezi fotografie)
Ceea ce vreau e sa-mi spuneti daca as putea sa-mi echipez masina cu asa ceva,daca se poate prinde s.a.m.d.
Mentionez ca modificarea asta o fac doar de dragul aspectului masinii ,cu costuri minime avand in vedere bugetul restrans si cu un efect cat mai bun.

Multumesc anticipat,astept raspunsuri . Stima !

Attachments:
vand-tobe-finale-de-f59da80549e8f557f-594-0-1-95-1.jpg
vand-tobe-finale-de-f59da80549e8f557f-594-0-1-95-1.jpg [ 27.97 KiB | Viewed 1667 times ]

PostPosted: 11 Jan 2013, 01:29 

Car: AR 166 TB / 159 Jtdm
Salut, si bine ai venit. Pentru xenon iti recomand niste lupe Morimoto, astfel vei avea o lumina concentrata pe drum si nu in ochii celorlalti participanti la trafic. Pentru acestea iti trebuie un buget de aproximativ 3-400lei. Referitor la toba, poti sa masori sa vezi ce spatiu ai la dispozitie si vei sti daca se incadreaza toba ce vei dori sa o cumperi. Oricum, va trebui sa o montezi la un atelier/service unde exista un aparat de sudura. Bafta

ex:
156 2.0ts
147 1.6ts
166 2.0tb v6
156 2.4jtd

PostPosted: 11 Jan 2013, 15:00 

Car: 147 1.6 120CP
Faza scurta nu are senzor deci nu ai nevoie de "anulator de eroare", eu unul ti-as recomanda sa nu-ti montezi "xenoane", toate farurile "de fabrica" xenon au incorporat sistem de auto-leveling si calitatea este diferita. Atentie ca absolut nici un producator (Hella, Bosch, Philips etc.) nu produc kituri aftermarket, deci tot ce vezi pe piata sunt chinezarii. Daca vrei ceva "cool" monteaza-ti 2 becuri halogen Phillips Blue-Vision, arata destul de bine. Ah ... toate kiturile xenon after montate sunt "ilegale" ... ca regula generala la aproape orice piesa ce o montezi pe masina aceasta trebuie sa aiba autorizatie RAR ... just saying. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni legat de "xenoane" ... e optiunea fiecaruia.

Un alt aspect misto la faruri este look-ul GTA in care se vopseste o rama din plastic din interiorul farului cu negru mat. http://www.scribd.com/doc/48734186/Alfa ... sion-Guide

Cat despre toba finala, incearca sa cauti un atelier specializat pe evacuari, fiecare oras trebuia sa aiba asa ceva. Ei au aparate de sudat MIG, ce trebuie adaptat la evacuarea aftermarket e sistemul de prindere, nu e foarte complicat. Incearca sa nu pui o toba zgomotoasa, admisia motorul suna destul de bine in ture :). Ce am observat la evacuari ca un "tip" oval care e la nivel cu bara spate si "drept" pe masina arata cel mai bine.

Si de restul banilor ... mai bine fa un schimb de ulei, filtre, daca trebuie distributie (la fiecare ~55.000km), un polish. Si tine toate facturile intr-un dosar, plic, punga, o masina bine intretinute si cu istoric se vinde mai bine decat o masina "tunata" si plina de jucarii :).

Sa aveti grija unul de altul si fara accidente :)

Sa nu uit, ca sfat la fiecare nou posesor de Alfa 147 TwinSpark .... ATENTIE MARE LA ULEI!!! Masina nu are senzor de minim de ulei si are un obicei sa manance ulei, e normal sa manance si 1l la 5000km, verifica odata la maxim 2 saptamani si inainte de un drum lung. (http://www.alfaworkshop.co.uk/Check_your_oil.shtml)

PostPosted: 11 Jan 2013, 15:32 

Car: alfa 147, alfa 156
In cea ce priveste toba , poti rezolva fara probleme. Daca esti din Bucuresti sau ai drum pe aici iti pot recomanda un service specializat in sisteme de evacuare cu preturi decente.
Colegul a punctat bine in cea ce priveste verificarea uleiului. Se pare ca in general la Alfa ar fi o problema cu sistemul de ungere, respectiv chiar si pompa de ulei. Oricum exista becul care se aprinde in caz de presiune insuficienta si care , slava domnului, avertizeaza din timp asupra eventualelor probleme ( eu am ajuns cu a mea alfa 147 din germania pana in bucuresti cu becul aprins non-stop la ulei, datorita problemelor la cuzineti) Nu recomand ,dar eu nu aveam alta alternativa.

PostPosted: 11 Jan 2013, 17:12 

Din cate citeam pe alte forumuri daca primesti eroare in bord de presiune de ulei si e chiar din cauza nivelului trebuie sa opresti masina neaparat daca nu e deja prea tarziu. Poate sunt doar eu paranoic :lol:, eu tin nivelul peste jumatate tot timpul :).

PostPosted: 11 Jan 2013, 17:29 

Car: Alfa Romeo 147
Distributia se schimba lal 40.000 km sau 2ani . Nu la 55.000 cum a recomandat colegul mai sus.

Daca schimbi uleiul, nu folosii mobil sau castrol... il va papa imediat... recomand sa pui selenia 20k sau poti incerca valvoline maxlife daca motorul are peste 150k km.

Referitor la xenoane, eu am avut pe fost alfa montat un kit after-market, din simplul fapt ca becurile stock erau foarte foarte chioare si nu vedeam mai nimic. Deci daca pui xenon fara lupa, punele pe cele mai mici, 4500k parca. Apoi daca le reglezi sa bata cum trebuie, nu vei fi injurat noaptea in trafic.

In rest, hai cu pozele sa-ti vedem achizitia ;)

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 11 Jan 2013, 17:44 

Car: Vauxhall Frontera
Ohoo ! Faina toba . Si nu e zgomotoasa deloc . :yikes: Multumesc celui de la care am cumparat asa ceva . Se stie el . :wave: Stii ce frumos cinta pe strada (mai ales pe boxer ) ? Si eu cred ca nu vei avea probleme cu montajul. Puteam sa-i sudez doua "cirlige " pentru prinderea in gumele originale ,dar am preferat sa pun un inel de inox in jurul tobei . Bafta si tie ! :wave:

Alfa 159 SW 2,4 JTDm 210 PS - neagra
Alfa 146 1,7 16v Boxer 129 ps[/b]
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie :cry:
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps

PostPosted: 12 Jan 2013, 00:39 

In primul rand va multumesc mult celor care mi-ati raspuns,mi-ati fost de mare ajutor.
Mi-ati cerut poza cu achizitia mea,ei bine ,asta e,poza e facuta in germania cand am mers dupa ea,acum 6 luni,de atunci n-am mai avut ocazia sa-i fac poze .
Masina are tot ce-i trebuie,piele neagra,climatronic,sistem bose,etc,mai putin jantele care le vedeti in poza si care m-au lasat neplacut surprins cand am ajuns dupa masina,ce sa vezi,detinatorul masinii era turc si cica jantele nu erau ale lui.

Revenind,dupa spusele voastre am renuntat la kitul xenon pe care voiam sa il achizitionez. Mi-ati recomandat in schimb becuri halogen Phillips Blue-Vision. Ceea ce vreau eu sa achizitionez sunt niste becuri care sa vada foarte bine si neaparat sa fie albe,sa scap de aspectul clasic galbui ,asadar,daca aveti si alte recomandari va raman recunoscator .

2) M-ati ajutat si referitor la toba,am hotarat sa-mi iau o finala universala,nu prea zgomotoasa si la un pret mic(in gen la ce v-am prezentat mai sus) daca ziceti ca apeland la un atelier ,se poate pune sus destul de usor si daca e universala si nu facuta exact pentru modelul de Alfa . Din Cluj va salut,stima !

Attachments:
$(KGrHqJ,!nQE-)+U3lF4BP6zzCTmyQ~~_19.JPG
$(KGrHqJ,!nQE-)+U3lF4BP6zzCTmyQ~~_19.JPG [ 24.6 KiB | Viewed 1527 times ]

PostPosted: 12 Jan 2013, 14:03 

Car: 115/960
Nu tot ce zboara se mananca, la fel cum nici orice toba universala nu o sa ti se potriveasca! Deci nu te lua dupa primele postari si nu te apuca sa-ti cumperi orice toba, pentru ca s-ar putea sa ai surpriza sa dai banii degeaba pe ea. Mergi la un atelier specializat pe evacuari, sui-o pe rampa, masoara spatiul disponibil, vezi ce solutii iti propun cei de-acolo. Din experienta iti spun ca spatiul este foarte mic. Daca nu te deranjeaza zgomotul (nici pe mine nu ma deranja la varsta ta ), poti sa elimini cu totul finala si sa pui doar un tips. Detalii pe topiculei fostei mele 47 (link in semnatura).
Succes!

PostPosted: 12 Jan 2013, 14:43 

Ai dreptate ALXege,cu prima ocazie o sa merg la service sa ma indrume cei de acolo,mersi !

As mai avea o intrebare: Si-a luat careva stergatoare de parbriz Aero Tech ?

http://www.okazii.ro/accesorii-auto/ste ... -a56830325" onclick="window.open(this.href);return false;

Le-am gasit pe okazii,au un pret foarte mic,si as vrea sa-mi spuneti daca a mai achizitionat cineva asa ceva ,daca se potrivesc ,am nevoie de unele noi pt. ca am avut surpriza ca de dimineata sa ma trezesc cu unul rupt.

Mersi din nou,stima !

PostPosted: 15 Jan 2013, 11:53 

Daca esti din Cluj pentru evacuari iti recomand pe cei de la Sturimex ( Bulgarilor Nr.8 ), cat despre stergatoare eu cumpar intotdeauna Bosch sau Valeo.

Cifrele privind schimbarea distributiei le-am luat de aici: http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_rome ... cing.shtml, sunt in mile si sunt recomandarile Alfa Romeo.
Dar cum zice @cristianmiu, daca poti sa schimbi distributia la 40.0000, rau nu faci :)

Ulei, recomand si eu Selenia 20k, eu asta folosesc, mananca foarte putin motorul si e foarte putin probabil sa fie contrafacut.

PostPosted: 16 Jan 2013, 18:20 

mv_andrei ,da,sunt din cluj,ms de raspuns ,curand o sa merg la service pt. toba.
Stima !

Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+03:00