It is currently 16 Nov 2024, 14:05

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: 13 Nov 2012, 20:21 

Car: alfa romeo 159
o sa incer ce zici insa nu stiu zau daca o sa pot ca loc de manevra e foarte putin
tocmai am cumparat cheia...ribs sau ribe ii zice...fiecare ii zice cum apuca.13€ se numeste

PostPosted: 13 Nov 2012, 21:41 

Car: 156
este o operatie care se face cel mai bine pe un elevator cu roata dreapta fata demontata . se poate face si in beci cu un cric ,tot cu roata fata demontata ,daca ai ceva skill .

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 13 Nov 2012, 22:21 

Car: Alfa Romeo Giulia
Salut,
Ma bag si eu ca musca in lapte.
Si a mea face un zgomot un pic ciudat la rece insa (asemanator cu ce se aude la a ta). Am incercat sa ma uit pe unde ai aratat tu, dar nicio sansa sa ajung. S-a uitat cineva la ea, dar a zis ca nu pare sa fie ceva grav, dar deh, am un usor ghimpe in fund.
Zgomotul dispare cand apas ambreiajul sau cand o turez pana pe la 900rpm (mai putin nu pot doza gazul).
La tine disparea zgomotul cand calcai ambreiajul?
Multumesc!

PostPosted: 13 Nov 2012, 22:38 

daca in momentul in care apesi ambreiajul se schimba tonalitatea sau dispare zgomotul e foarte posibil ca tu sa cauti o volanta cat de curand , sau in genere o sa ai nevoie in viitor de o reparatie a ambreiajului

off topic: e amuzant cat poate sa coste un torx/ribe in tari europene, am mai auzit ca unu a dat 9 euro pe o pila simpla idioata.
in curand si la noi o sa coste la fel intrucat n-o sa se mai gaseasca fier nici macar sa pui la o sapa sau topor, vand astia tot fierul din tara de ani buni...

Last edited by comanr on 13 Nov 2012, 22:44, edited 1 time in total.

PostPosted: 13 Nov 2012, 22:39 

GXG Quote:
Salut,
Ma bag si eu ca musca in lapte.
Si a mea face un zgomot un pic ciudat la rece insa (asemanator cu ce se aude la a ta). Am incercat sa ma uit pe unde ai aratat tu, dar nicio sansa sa ajung. S-a uitat cineva la ea, dar a zis ca nu pare sa fie ceva grav, dar deh, am un usor ghimpe in fund.
Zgomotul dispare cand apas ambreiajul sau cand o turez pana pe la 900rpm (mai putin nu pot doza gazul).
La tine disparea zgomotul cand calcai ambreiajul?
Multumesc!
salut!
cand calcam ambreiajul nu disparea sunetul dar se atenua putin..poate sa fie aceeasi poveste la a ta ca si la mine insa poate nu asa rau.
ca sa vezi bine trebuie sa dai roata jos si aripa interioara din plastic negru;cea mica nu aia mare.

Am reusit sa iau damperul jos...am bagat-o in a 5-a si i-am blocat roata cu o surubelnita bagata prin etrier in disc. suruburile nu au iesit foarte greu..i-am luat jos si cureaua(bineinteles am facut o schita de cum era montata) si am fost la piese si am cerut-o si am cumparat si cureaua auxiliara(dayco) am platit exact 100€ pe amandoua.Joi aduce damperul,pana atunci nu va mai bazai :mrgreen:
Multumesc tutror pentru ajutor!

PostPosted: 13 Nov 2012, 22:56 

Car: Vauxhall Frontera
comanr Quote:
off topic: e amuzant cat poate sa coste un torx/ribe in tari europene, am mai auzit ca unu a dat 9 euro pe o pila simpla idioata.
in curand si la noi o sa coste la fel intrucat n-o sa se mai gaseasca fier nici macar sa pui la o sapa sau topor, vand astia tot fierul din tara de ani buni...
tot off : nu te supara dar asa gindesc toti romanii . Si eu am facut la fel : toti fac conversia la leu .Dar trebuie sa gindesti altfel si anume : 13€ aici = 13 Ron acolo . Trebuie sa raportezi pretul la salariul de aici nu din Ro. De aceea pare scump. Dar nu e deloc. In schimb la manopera de orice fel ... :bash:

Alfa 159 SW 2,4 JTDm 210 PS - neagra
Alfa 146 1,7 16v Boxer 129 ps[/b]
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie :cry:
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps

PostPosted: 13 Nov 2012, 23:06 

offtopic
pai nu stiu, ca eu castig cam 2500 euro aici si mi se pare mult 13 euro un bit sau 9 euro o pila, din ce dracu o fac aia?

PostPosted: 13 Nov 2012, 23:12 

alfa146 Quote:
comanr Quote:
tot off : nu te supara dar asa gindesc toti romanii . Si eu am facut la fel : toti fac conversia la leu .Dar trebuie sa gindesti altfel si anume : 13€ aici = 13 Ron acolo . Trebuie sa raportezi pretul la salariul de aici nu din Ro. De aceea pare scump. Dar nu e deloc. In schimb la manopera de orice fel ... :bash:
ai dreptate! da daca stai sa te gandesti ca nu lucrez...13€ cheia,100€ damperul si cureaua,asigurarea 1000€ se aduna
salut

PostPosted: 14 Nov 2012, 12:17 

Car: Alfa Romeo Giulia
Multumesc pentru raspunsuri. In curand trebuie sa schimb si eu distributia si o sa vad despre ce e vorba. (ambreiajul si volanta nu dau niciuns semn de oboseala) Nu mai poluez topicul. Multumesc inca o data.

PostPosted: 15 Nov 2012, 20:11 

Gata!
Am schimbat damperul si cureaua de auxiliara..m-am chinuit putin cu intinzatorul automat ca nu puteam sa-l "desfac" cat trebuia da pana la urma am reusit.
motorul parca suna mai bine acum;pe langa faptul ca nu mai face zgomotul ala infernal
multumesc tuturor pentru ajutorul si rabdarea voastra!
o sa ma prezit cu poze si povestea masiníi zilele astea.
salut!

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00