Mie mi se pare interesant faptul ca desi e o masina mare, care a mai si crescut fata de generatia anterioara, nimanui nu i se pare masiva, greoaie, lenta, ceea ce e un lucru foarte bun. Cu siguranta va fi o masina cu prestanta, nu va trece neobservata in trafic, fie numai si datorita dimensiunilor, dar faptul ca design-ul o face agila si pentru multi ea pare un competitor pentru CLS, doar din poze si imagini, e un lucru foarte bun pentru Maserati. Sigur ca nu are personalitatea modelului pe care il inlocuieste, numai ca personalitatea asta e o sabie cu doua taisuri si chiar nu e momentul in care sa-ti asumi riscuri prea mari, mai ales in segmentul din care face parte. Potentialii clienti au o anumita varsta, maturitate, sunt ceva mai conservatori, Maserati oricum vine cu un exclusivism greu de egalat de concurenta, plus un motor superb, de ce sa-ti asumi riscuri inutile ? Geniala ideea geamurilor laterale fara rama.
De cate ori imi doresc ca o masina de top de la Fiat sa vina cu un design mai indraznet, ma gandesc la Alfa 166, o masina superba pentru cineva subiectiv, ca mine, dar o realizare odioasa pentru marea majoritate si un esec comercial usturator datorat in mare parte design-ului.
Nu stiu, cred ca ar trebui sa ne bucuram pentru orice model nou lansat, pentru ca asa cel putin se moare luptand, spre deosebire de vesnica amanare a lansarilor care oricum e moarte sigura, dar mai e si un non-combat. Inteleg ca acum se acorda mult mai multa atentie dezvoltarii modelelor, nu se mai hazardeaza nimeni sa arunce pe piata un produs de care sa nu fie sigur, atat cat poti fi de sigur pe piata auto, eu unul am incredere in succesul comercial, singurul care poate sustine si garanta si celalalte tipuri de succes, interesante pentru noi !
Inteleg ca masina e desenata de Centro Stile, sub comanda lui Lorenzo Ramaciotti (Enzo, F430, Quattroporte, Gran Turismo, Alfa 4C), senior designer Pininfarina timp de 32 de ani si va fi construita la Torino, in fabrica Bertone.
_________________ Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB - Carla
“La Bellezza è lo splendore del Vero.”
|