De ceva vreme m-am profilat pe producatorul bavarez. Modele de inchiriat, insa SIXT-ul german inchiriaza de obicei modele foarte noi, de la BMW seria 1 am avut un 120d Urban Edition cu 5000km/bord timp de o luna si jumatate, de o saptamana am schimbat cu un 118i Sport Edition cu doar 1800km.
Impresii: dupa chinurile cu Audi A3 si Merc A-Klasse (la ambele modelele vechi, ce-i drept) mi-a revenit cheful de condus. Noul 1er e absolut ceva diferit de vechea cutie pe roti, niciodata nu mi-a placut 1er-ul vechi. Pana si exemplarul pe motorina a fost absolut uluitor, chiar si ptr. o persoana care crede(a) cu putere ca locul oricarei masinarii ce foloseste Diesel ca si carburant e pe camp. Schimbator de viteze destul de clonky, la fel ca la 159, love it!
Deloc similar cu joystickul de pe celelalte doua marci germane. Ambreiaj mai tare, love it!
la inceput cand schimbam dupa A3 si A-Klasse cu 159-le propriu resimteam puternic diferenta in Alfa, acum e absolut acelasi feeling. Feedback la fel ca la Alfa, spre deosebire de Audi. Ambianta interioara moderna, materiale de o calitate superioara, pozitie la volan perfecta.
Infosistemul, absolut genial. Usor de manevrat chiar si cand conduci pe Autobahn la viteze mari. Harman Kardon-ul vine ca optional insa e cam un must ptr. oricine isi propune achizitia unui 1er, Urban Edition-ul avea, Sport-ul nu. diferenta ca de la cer la pamant. Camera video ptr. mersul cu spatele e beton! doar ca i-am descoperit o hiba, daca iesi rapid din parcare, ramane blocata chiar si cand deja conduci bine mersi si ai bagat intr-a doua, tot spatele iti arata
. Aaa, si ceva foarte ne bmw-ist, greieri la kilometri putini. Asta ptr. cine ar tine cont la detalii din astea.
118i vs. Giulietta 1.4 cu aceeasi caluti (170) cred ca e o competitie stransa la o 'liniuta'. Insa ptr. unul trecut de prima tinerete si care se mai uita si la restul din jur, parca 118i-ul nou e ceva mai aproape de ceea ce ar fi trebuit sa fie o Alfa compacta in anul 2012 (exceptand exteriorul). Blasfemie sau nu, asta e parerea mea. Singurul lucru ce-i lipseste e exclusivitatea, e oribil sa mergi pe strada intre alte 100 de masini similare.