Nu-i asa ca ar fi buna o aplicatie, care sa o instalati pe telefonul mobil sau tableta si sa va anunte cand cineva posteaza pe forum? Nu-i asa ca ar fi mult mai practic sa vizualizati forum-ul sub forma de arbore... precum a-ti naviga in casuta cu mesage de pe telefon ?
Incepand de astazi, 12 octombrie 2012 , forum-ul Asociatiei Alfa Club Romania poate fi accesat mult mai usor de pe dispozitivele mobile ce folosesc iOS , android sau blackberryOS, datorita unor modificari in codul sursa si integrarea cu cea mai folosita aplicatie mobila pentru listele de discutii ( forum-uri ) - Tapatalk .
Cei ce detin un dispozitiv mobil cu sistem de operare Android, iOS sau BlackberryOS , isi pot o instala aplicatia Tapatalk din PlayStore, AppStore sau AppWorld in cazul utilizarii dispozitivelor Blackberry.
Aplicatia Tapatalk costa in jur de 10 lei ( 2,39 euro ) pe AppStore. Pretul banuiesc ca este accelasi si pentru utilizatorii de Android sau Blackberry
Mai jos aveti cativa pasi de configurare a aplicatiei pe dispozitivele ce ruleaza iOS ( iPhone / iPad ).
1. Cautarea si instalarea aplicatiei Tapatalk
- se cauta aplicatia dupa numele 'tapatalk' sau 'tapatalk app forum'
- se cumpara si se instaleaza aplicatia tapatalk. Eu aveam deja instalata aplicatia, drept urmare in locul butonului 'open' ar trebuii sa fie 'buy'
Attachment:
IMG_0067.jpg [ 108.09 KiB | Viewed 21260 times ]
2. Rularea aplicatiei si adaugarea forum-ului alfaclub.ro
- odata deschisa aplicatia veti avea fereastra de cautare a unui forum. Eu am folosit ca si cuvinte pentru cautare alfaclub.ro
- daca adaugarea sa facut cu succes ar trebui deja sa puteti vizualiza categoriile principale ale forum-ului.
Attachment:
IMG_0068.jpg [ 57.33 KiB | Viewed 21260 times ]
Attachment:
IMG_0069.jpg [ 97.87 KiB | Viewed 21260 times ]
Attachment:
IMG_0070.jpg [ 67.05 KiB | Viewed 21260 times ]
3. Autentificarea si vizualizarea ultimelor post-uri
- pentru a posta si vizualiza subiectele recent discutate, este necesar sa va autentificati. In coltul din stanga jos se afla butonul login care va permite sa va introduceti numele de utilizator si parola.
- odata autentificat aplicatia va afisa cele mai noi discutii dezbatute de utilizatorii AlfaClub
Attachment:
IMG_0071.jpg [ 93.25 KiB | Viewed 21260 times ]
Attachment:
IMG_0072.jpg [ 116.4 KiB | Viewed 21260 times ]
Attachment:
IMG_0073.jpg [ 113.75 KiB | Viewed 21260 times ]
Navigare placuta !
Aplicatia taptalk va avertizeaza automat cu privire la mesajele primite, fara ca aceasta sa ruleze. Este suficient sa fie instalata, iar notificarile vor fi de tip 'push' .
Pentru alte intrebari si nelamuriri privind instalare, configurare , etc va stau la dispozitie si incerc sa va ajut cat mai mult cu putinta.
Sper ca prin acest tutorial am putut ajuta cumva pe cei ce nu sunt foarte familiarizati cu instalarea si configurarea aplicatiilor pe dispozitivele mobile.
Va multumesc!