_mircea_ Quote:
nu inteleg de ce mergeti in reprezentante? va confera un statut nobil sau de ce?
dac-as vrea sa fiu vedeta in cartier m-as apuca sa fac revizia masinii pe trotuar.
_mircea_ Quote:
ideea este ca daca incepem cu geneza... acei mecanici sunt platiti cu salar fix fara nici un comision din piese sau lucrari / manopera . Orice reprezentanta angajeaza evident oameni care sa munceasca in conditiile impuse de acestia ( salar micut , fara posibilitati de " a face ceva pe langa" ) , un mecanic bun ce pleaca dintr-o reprezentanta , va lucra pe cont propriu ( am subliniat BUN) deoarece a gandit asta din timp in momentul in care pleaca , sau nu pleaca si isi ia acasa de lucru , sau pe unde poate ... In conseciinte reprezentanta angajeaza indivizi de pe bancile scolii ce evident nu se vor uita la furtunasul tau de la parbriz desi il bifeaza functional , dar si daca "fac reparatia" furtunasului te taxeaza , dar mana nu te doare sa il repari tu nefiind o mare filosofie .
sa fiu sincer nu imi pasa ce "salar" are mecanicul asa cum nici lui nu ii pasa ce salar am eu, service-ul vrea sa isi primeasca banii pentru piesele/ servicille prestate, eu vreau sa primesc exact ce am platit, atunci cand vine vorba de piese, si astept calitate. Nu cred ca remunaratia este problema lor ci lipsa de interes. Totodata, permite-mi sa spun ca nu imi pasa catusi de putin de unde isi recruteaza ei oamenii si cum ii formeaza - nu e treaba mea sa stiu asta.
_mircea_ Quote:
In consecinta NU REPREZENTANTELOR deoarece sunt zeci de service-uri sau " garaje" ce iti satisfac nevoile la aproape jumatate bani si la 100% pretentii impuse .
in RO? Daca te duci la un astfel de garaj si ceri factura, in marea majoritata a cazurilor oamenii se uita la tine de parca le-ai fi injurat familia. de ce factura? Pentru garantia pieselor (si cand spun asta vorbesc din perspectiva lui Stan Patitul, masina asta te suprinde atunci cand te astepti mai putin), pentru mine, pentru istoricul masinii. Pe scurt - pentru ca asa mi se pare mie normal.
Sunt cativa colegi pe aici pe forum cate fac reparatii/revizii INSA masina mea a fost doar la unul dintre ei - si acela o face din pasiune - cand ii permite job-ul/scoala e.t.c. Sincer sa fiu, as fi preferat sa merg si acum insa nu de fiecare data ne putem sincroniza agendele [...]- pe langa pasiunea pentru alfa romeo oamenii mai au si job-uri/sotii/amante/examene ... s.a.m.d.
Nu in ultimul rand, eu NU m-am plans de preturi (preturile au fost mai mult decat onorabile, exact la nivelul pietei - nici mai mari, nici mai mici) ci de lipsa de interes si celebra atitudine "Je m'en fiche!".
PS. In urma feed-back-ului negativ transmis in scris, service-ul si-a exprimat dorinta de a-si remedia greseala.