Daca e46 e masina sport inseamna ca gta-ul lu scociu e ferrari...
Am avut e46 dizal, 150cp, 6trepte, 2004. Singura senzatie care o simteai era de la tractiunea spate ca te impingea din spate... modelul ce l-am avut a fost cu volan M, comenzi, piele crem, etc. La drum intins era doar o limuzina cum este si 156. Culmea era mai antifonat bmw-ul si aveai senzatia mai de barca decat la 156. Iarna cand incercam sa ies din fata blocului pana'n bulevard ma apucau spumele de la atata uitat in oglinzi si atent unde calc cu rotile din spate.
Nu pot compara e46 cu 159, chiar nu pot.
Am mers cu cativa posesori de 159 diesel ( 1.9 ) ... de 2.4 nu cred ca are rost sa vorbim, deja este altceva si chiar mi sa parut distractiva masina in comparatie cu e46.
1. consola centrala este altceva, 3 ceasuri micute, shic.
2. ceasurile de bord mult mai reusite in comparatie cu ceasurile de pe e46, care au acc logica cu cele de pe e30... ma rog putin restilizate cu trecerea timpului.
3. interiorul la 159 este net superior celui de e46. La bmw poti spune ca este dragut interiorul de M cu piele, acela da, este calitativ. Altfel daca ne raportam lascaunele stock in bmw stai ca in autobuz.
Iar overall daca comparam diferenta la pretul de achizitie intre un 159 si un bmw... rezulta ca la acceiasi bani iei un rahat.
Vezi giulietta QV vs bmw seria 1 aproape chel. ( comparand acc clasa , actualmente in productie, preturi reale )
Dar acum nahhh... fiecare cu gusturile lui. In urma cu o saptamana am mers cu un 159 , 2.2 jts si am fost placut impresionat, este o masina sportiva ( sau cat mai aproape de a fi ), in comparatie cu bmw care nu mi-a oferit acceiasi senzatie in aproape cele 6luni cat a fost in proprietatea mea. Culmea , mi se parea mai fun 147-le si motorasul lui de 1.6 ts