yux_mm Quote:
pe de alta parte nu inteleg de ce trebuie sa faci un pol ca sa iti iei o masina?! este pur alegerea ta, masina pe care ti-o vei lua te reprezinta pe tine, alegerea te reprezinta pe tine. o sa iti iei brera pentru ca iti spunem noi ca e asa si pe dincolo si ca merita banii (sa zicem) si vei fi dezamagit (sa zicem) atunci vei regreta ca "uite ma, i-am ascultat pe oamenii aia pe care nici macar nu i-am vazut". de asemenea, la fel se poate intampla si cu scirocco sau mini. probabil ca ai intrat si pe forumurile vw si mini cu aceiasi intrebare. si apoi ce faci? iti iei un mini ca asa am zis eu, si la prima calatorie iti dai seama ca nu ai loc de bagaje, nici de pretena sau amici in masina, ca mai bine iti luai brera sau scirocco, doar erau mai mari. sau iti iei scirocco si dupa 2 luni de mers te intreaba cineva ce masina ai, si in virtutea inertiei o sa spui golf, ca doar interiorul e la fel, ce naiba, nici o modificare. si tot asa, intelegi ce vreau sa zic.
stai, gandeste-te si ia o decizie singur. o decizie care sa fie a ta si doar a ta. sau ti-e frica sa iei o decizie, si vrei sa faca altii pentru tine acest lucru? in fond, sunt banii tai si tu ai putere asupra lor sa ii cheltui pe ce vrei tu, nu pe ce credem noi ca e mai bine.
Ai dreptate, nu ar trebui sa intreb pe altii, doar k pt mine lucrurile stau cam asa: imi place Leonul pe care il am, nu l-as schimba. Dar nu mai suport sa il conduc in oras...ma innebuneste, efectiv nu mai am placerea de a il conduce...ambreiajul ala imi rupe spatele, e total incomod...nu imi mai iau masina manuala NICIODATA
VARIANTELE:
- Nissan 350Z pretul 2nd e super, dar varianta pica din start avand motorul 3500, impozit 1500€ anual.
- Alfa Romeo Brera pretul 2nd super, masina arata super, interiorul super, motorul dezamagitor dar acceptabil...nu as avea de ce sa nu aleg Brera...decat dc nu mi-ar spune toata lumea ca o sa am f multe probleme cu electrica, cutia, suspensia. Stiu...zvonuri.
- Mini Cooper S pretul 2nd e aberant de mare, ceea ce e singurul lucru care ma face sa nu aleg Mini. In rest: senzatia la condus-cea mai tare dintre masinile cu motor de max 2L, masina e stilata, fara sa te faca sa pari un pusti la pubertate (cum te face sa pari un Scirocco), nu are probleme cu fiabilitatea, nu consuma mult. Nasol k toti spun ca e de fata desi Parisul e plin de Mini-uri (si Smart-uri)
- Scirocco pretul 2nd super, cel mai bun raport performanta-fiabilitate-consum/pret. Singurul "minus" e k e VW...eu nu am fitze de genul, dar adevarul e k Brera iti da alt stil, pana si Mini care te scoate in evidenta cu stilul retro. Cu Scirocco, e ca si cu RX8...pari un pustan la volan.
Dintre toate de mai sus, Brera mi se potriveste cel mai mult si se aseamana cel mai mult cu masina pe care o am.
Mini e cool si o vad masina unui noncomformist caruia nu ii pasa de parerile celor din jur ci vrea sa fie diferit, Alfa e masina celui care iese in evidenta prin look, si mai ales curaj ca s-a riscat sa conduca masina pe care toti o evita, dar totusi o admira, iar Scirocco provine dintr-o masina banala, masina poporului (Volks) dar care desi nu iti da fiori, nu te face sa regreti compensand prin fiabilitate si performanta.
Legat de consum...nu caut o masina green ci un consum de 12 in oras.
Cel mai important e sa fie AUTOMATA, si sa aibe motor mai mic de 3L si minimul de dotari...sa nu simt ca am dat banii pe o masina cheala, cum e cazul unui Mini Cooper S, care la 15k€ nu are decat scaune piele (care nu snt sport), trapa, DSG si atat...fata de Scirocco sau Brera care au scaune sport superbe, cu detalii cromate, cu plafon panoramic, navigatie, scaune electrice.
Nu am intrat pe forumul Mini sau VW ci doar aici, pt ca Alfa ar fi prima alegere...si vroiam sa vad parerile voastre, care ati avut sau aveti Brera, si dc ar fi loterie sa ai o Alfa, sper ca mi-ati spune.
Pot sa fac ce cred eu, si adica sa iau un Mini Cooper S dc gasesc unul care sa imi placa in banii astia, desi sigur nu gasesc...sau sa fac ce m-ar multumi mai mult si sa iau o Brera si sa ma rog sa nu se strice...
Scirocco imi place mai putin decat primele doua...asa ca o vad doar ca solutie de back-up.
As fi luat EVO IX sau Impreza STI daca erau automate...Evo X e prea scumpa, si...DA...as regreta din cauza consumului.
Deci caut o masina mai cuminte, pt oras, usor de condus deci automata, care sa nu consume exagerat, dar care sa fuga cat de cat...cam asa este si Leonul meu, Mini-ul, Scirocco-ul si poate chiar si Brera care nu fuge cum as vrea, dar balanseaza prin look si prestanta.