It is currently 23 Nov 2024, 22:05

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

Mini vs Scirocco
Mini Cooper S (John Cooper Works) 27%  27%  [ 8 ]
Scirocco R 73%  73%  [ 22 ]
Total votes: 30
Author Message
PostPosted: 27 Aug 2012, 17:08 

Car: Alfa Romeo 147
Tin sa te corectez, exista un episod la top gear in care este comparat un vw cu brera si rx8 .

http://www.youtube.com/watch?v=eYGd0LL56mk" onclick="window.open(this.href);return false; ca sa te convingi.

Acum revenind la dorinta ta... daca vrei masina de oras, iati ceva cu motor mic si usoara... nu exista masina cu putere mare, loc de depozitare si sa consume 7% in oras... cine spune acest lucru este precum basmul cu harap-alb.

si ps. de ce ai schimba cupra R cu scirocco ? nu e accelasi lucru? Oricum amandoua sunt facute pe platforma de golf... si nu are sky view... poate doar o trapa... Vrei 200CP + si micuta, iati honda civic :) sau de ce nu, giulietta 1.4 multi air 170cp ?

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 27 Aug 2012, 17:41 

eu nu inteleg ce se cauta, cumva vreun "supercar de oras, ecologic"? O masina (foarte) puternica care sa aiba cuplul unui motor electric, autonomie si consum de dizel si sunetul unui benzinar? Am inteles bine?

:popa:

PostPosted: 27 Aug 2012, 18:16 

Car: BMW Z4 2.8i
Din cate stiu eu pe 2.2 jts nu exista automata doar semiautoamat (selespeed) care nu are ambreaj si are si un mod city care e un fel de automata, dar ea practic este o manuala cu ambreaj electronic. Brera nu este o masina de oras, mini este cea mai potrivita alegere pentru masina de oras pentru ca are motor pe benzina mic si destul de puternic, are cutie automata si este destul de speciala si carismatica. Vw pentru mine nu intra in calcul chiar daca este scirocco si e ceva mai reusit este totusi destul de sters in peisajul urban.

ex: 2004 Audi A6 2.5 TDI Multitronic

PostPosted: 27 Aug 2012, 19:10 

Car: Seat Leon Cupra R
yux_mm Quote:

pe de alta parte nu inteleg de ce trebuie sa faci un pol ca sa iti iei o masina?! este pur alegerea ta, masina pe care ti-o vei lua te reprezinta pe tine, alegerea te reprezinta pe tine. o sa iti iei brera pentru ca iti spunem noi ca e asa si pe dincolo si ca merita banii (sa zicem) si vei fi dezamagit (sa zicem) atunci vei regreta ca "uite ma, i-am ascultat pe oamenii aia pe care nici macar nu i-am vazut". de asemenea, la fel se poate intampla si cu scirocco sau mini. probabil ca ai intrat si pe forumurile vw si mini cu aceiasi intrebare. si apoi ce faci? iti iei un mini ca asa am zis eu, si la prima calatorie iti dai seama ca nu ai loc de bagaje, nici de pretena sau amici in masina, ca mai bine iti luai brera sau scirocco, doar erau mai mari. sau iti iei scirocco si dupa 2 luni de mers te intreaba cineva ce masina ai, si in virtutea inertiei o sa spui golf, ca doar interiorul e la fel, ce naiba, nici o modificare. si tot asa, intelegi ce vreau sa zic.
stai, gandeste-te si ia o decizie singur. o decizie care sa fie a ta si doar a ta. sau ti-e frica sa iei o decizie, si vrei sa faca altii pentru tine acest lucru? in fond, sunt banii tai si tu ai putere asupra lor sa ii cheltui pe ce vrei tu, nu pe ce credem noi ca e mai bine.

:clapping: Ai dreptate, nu ar trebui sa intreb pe altii, doar k pt mine lucrurile stau cam asa: imi place Leonul pe care il am, nu l-as schimba. Dar nu mai suport sa il conduc in oras...ma innebuneste, efectiv nu mai am placerea de a il conduce...ambreiajul ala imi rupe spatele, e total incomod...nu imi mai iau masina manuala NICIODATA

VARIANTELE:
- Nissan 350Z pretul 2nd e super, dar varianta pica din start avand motorul 3500, impozit 1500€ anual.

- Alfa Romeo Brera pretul 2nd super, masina arata super, interiorul super, motorul dezamagitor dar acceptabil...nu as avea de ce sa nu aleg Brera...decat dc nu mi-ar spune toata lumea ca o sa am f multe probleme cu electrica, cutia, suspensia. Stiu...zvonuri.

- Mini Cooper S pretul 2nd e aberant de mare, ceea ce e singurul lucru care ma face sa nu aleg Mini. In rest: senzatia la condus-cea mai tare dintre masinile cu motor de max 2L, masina e stilata, fara sa te faca sa pari un pusti la pubertate (cum te face sa pari un Scirocco), nu are probleme cu fiabilitatea, nu consuma mult. Nasol k toti spun ca e de fata desi Parisul e plin de Mini-uri (si Smart-uri)

- Scirocco pretul 2nd super, cel mai bun raport performanta-fiabilitate-consum/pret. Singurul "minus" e k e VW...eu nu am fitze de genul, dar adevarul e k Brera iti da alt stil, pana si Mini care te scoate in evidenta cu stilul retro. Cu Scirocco, e ca si cu RX8...pari un pustan la volan.

Dintre toate de mai sus, Brera mi se potriveste cel mai mult si se aseamana cel mai mult cu masina pe care o am.

Mini e cool si o vad masina unui noncomformist caruia nu ii pasa de parerile celor din jur ci vrea sa fie diferit, Alfa e masina celui care iese in evidenta prin look, si mai ales curaj ca s-a riscat sa conduca masina pe care toti o evita, dar totusi o admira, iar Scirocco provine dintr-o masina banala, masina poporului (Volks) dar care desi nu iti da fiori, nu te face sa regreti compensand prin fiabilitate si performanta.

Legat de consum...nu caut o masina green ci un consum de 12 in oras.

Cel mai important e sa fie AUTOMATA, si sa aibe motor mai mic de 3L si minimul de dotari...sa nu simt ca am dat banii pe o masina cheala, cum e cazul unui Mini Cooper S, care la 15k€ nu are decat scaune piele (care nu snt sport), trapa, DSG si atat...fata de Scirocco sau Brera care au scaune sport superbe, cu detalii cromate, cu plafon panoramic, navigatie, scaune electrice.

Nu am intrat pe forumul Mini sau VW ci doar aici, pt ca Alfa ar fi prima alegere...si vroiam sa vad parerile voastre, care ati avut sau aveti Brera, si dc ar fi loterie sa ai o Alfa, sper ca mi-ati spune.

Pot sa fac ce cred eu, si adica sa iau un Mini Cooper S dc gasesc unul care sa imi placa in banii astia, desi sigur nu gasesc...sau sa fac ce m-ar multumi mai mult si sa iau o Brera si sa ma rog sa nu se strice...

Scirocco imi place mai putin decat primele doua...asa ca o vad doar ca solutie de back-up.

As fi luat EVO IX sau Impreza STI daca erau automate...Evo X e prea scumpa, si...DA...as regreta din cauza consumului.

Deci caut o masina mai cuminte, pt oras, usor de condus deci automata, care sa nu consume exagerat, dar care sa fuga cat de cat...cam asa este si Leonul meu, Mini-ul, Scirocco-ul si poate chiar si Brera care nu fuge cum as vrea, dar balanseaza prin look si prestanta.

PostPosted: 27 Aug 2012, 19:41 

Car: 115/960
Ca sa raspund la ce ai intrebat mai devreme, si-anume diferenta dintre Q-tronic si Selespeed: prima este o cutie automata si e disponibila impreuna cu 2.4JTDm, cea de-a doua este o cutie robotizata, adica o cutie mecanica actionata automat, si e disponibila impreuna cu 2.2JTS. Generatia veche de Selespeed (cea disponibila pe 147/156/GT) este renumita pentru fiabilitatea scazuta, despre cea noua (pe 159/Brera) personal nu stiu foarte multe, din auzite s-ar fi rezolvat problemele.
In ciuda a ceea ce ai auzit tu, 159/Brera nu au probleme majore de fiabilitate; however, fiecare dintre cele doua motoare vine cu cateva probleme specifice: unele probleme cu lantul de distributie la 2.2 si unele probleme cu EGR/DPF la 2.4. In rest, pe mecanica si electrica/electronica masina e destul de bulletproof. Insa, este grea (1500-1700kg functie de varianta aleasa), este lenta si consuma mult. La asta se refera colegii mei cand spun ca nu este masina de oras, care dupa parerea mea trebuie sa fie usoara, fasneata si manevrabila.

PostPosted: 27 Aug 2012, 19:44 

Car: 156
Am analizat si eu putin brera la fest.masina e serioasa,grea, nu e de oras ,o sa o chinui daca o iei pentru oras.
pentru oras merge giulietta si de ce sa nu fim corecti un Mito deci pe benzina musai.

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 27 Aug 2012, 20:22 

Car: BMW Z4 2.8i
12 % in oras consuma a mea si e 1,9 diesel automata. Nici una din variante nu cred ca va consuma 12 litri in oras dar asta nu trebuie sa fie problema pentru ca la oricare ii tragi un GPL si gata ai rezolvat problema cheltuielilor. Daca doresti o masina speciala care sa te faca sa te simti bine ori de cate ori de urci la volan sau te dai jos atunci doresti Brera, care cred ca e mai lunga ca si un leon sau tot peacolo. Daca vrei masina de oras din aceste variante as vedea doar Mini-ul, dar aceasta masina e mica iar la drum lung vei observa asta

ex: 2004 Audi A6 2.5 TDI Multitronic

PostPosted: 27 Aug 2012, 20:47 

am inteles ce vrei tu. inteleg de asemenea ca singurul regret fata de leon ar fi cutia manuala care te deranjaza exclusiv in oras.

multi oameni au ales vairanta unei a doua masini tipica si exclusiv pentru oras. ma refer aici la cele din clasa mini: 106, saxo, c1, twingo, 500, up, smart, matiz, tico, etc, etc, cu motoare 1-1.2l. salveaza multe o astfel de masina, bani (impozite, consum, costuri de intretinere, asigurari), timp si spatiu (locuri de parcare, strecuratul prin trafic). bati saua mult cu parisul cu miniuri si alte piticanii de acest gen, insa bag de seama ca nu ai inteles nimic. bag mana in foc ca 90% din acele masini au echipari si motoare entry level si sunt a doua sau a treia masina in familie. unde mai pui ca si pretul de achizitie pentru o astfel de masina este si el destul de redus. ti-as recomanda sa mergi cu metroul de fiecare data cand ai ocazia, e mai ieftin, mai ecologic si de multe ori mai rapid. dar pana la urma alegerea de a merge cu masina in locul transportului in comun ne apartine, fiecaruia dintre noi. evident, deci, e o chetiune de preferinta. insa eu indrum pe toata lumea sa gandeasca si pragmatic si cu responsabilitate atunci cand se suie in masina. ma refer aici la mersul in oras, unde se inregistreaza si consumurile cele mai mari. nu o sa fiu ipocrit sa spun ca si cand mergi in afara orasului sa te gandesti de 2 ori inainte sa te sui in masina. am facut-o si eu acum, pe trans, si pe drum si acolo , asa cum spun unii, "i-am dat in gura". eu personal urasc sa conduc in oras. o fac totusi atunci cand metroul nu ma duce acolo unde vreau sa ajung. astept cu nerabdare momentul cand metroul va circula inclusiv noaptea pentru a ma putea intoarce din oras acasa cu mustul in frez, cu metroul. sa nu mai fie nevoie sa iau cate un taxiu hodorogit, moartea pe roti (taxiurile astea sunt insa alta poveste pe care nu o dezvolt aici).
bag de seama ca nu duci lipsa de fonduri si imi inchipui ca nu ti-ar fi greu sa inteti 2 masini.
ti-as mai face o propunere, daca imi permiti: smart brabus. sa-i zicem lupul de oras. dar asta tot in ipoteza unei a doua masini exclusive de oras. este o bijuterie mica, fasneata, cu care nu te faci de rusine in cercuri elegante si de asemenea nici in cercurile de baieti cu masini tunate.

nu mai lua in seama preconceptiile cum ca masina X sau Y ar fi conduse de femei sau gay. daca ti-ai aplica niste floricele sau fluturasi pe masina, sau un volan in blana roz, as mai intelege. dar asa, raman doar vorbe de oameni cu ochelari de cal, ingusti la minte, privitori la protv.
si revenind iar la paris, poate daca te-ai plimbat pe acolo cu metroul cred ca ai vazut multa lume mergand la birou, oameni imbracati foarte bussines, cu venituri mari chiar si pentru ei, care isi permit case in centru si masini mai scumpe decat cupra, brera sau scirocco noi, dar care prefera sa mearga cu metroul din motive mult mai rationale. ar trebui sa iti dea de gandit si acest aspect, zic eu. si o zic fara nici o urma rautacioasa sau ofensatoare.

PostPosted: 28 Aug 2012, 00:01 

O sa dau o fuga in noiembrie prin Germania Franta si Belgia sa vad dc gasesc un Brera sau Mini Cooper S, automate, DSG, >2008, piele, trapa panoramica, ~50k km, ~15k€

Dc imi schimb masina anul viitor, nu voi avea nevoie de alta pt 5 ani.

PostPosted: 28 Aug 2012, 10:01 

yux_mm Quote:
si revenind iar la paris, poate daca te-ai plimbat pe acolo cu metroul cred ca ai vazut multa lume mergand la birou ...

Cu o precizare: in Paris gurile de metrou sunt la tot pasul. Au o retea foarte bine dezvoltata si statiile foarte apropiate. Si eu prefer sa merg cu metroul, dar ce sa fac daca de acasa pana la metrou fac juma de ora cu ratb (si e vorba de 3-4 statii).

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 28 Aug 2012, 10:14 

yux_mm Quote:
...ti-as recomanda sa mergi cu metroul de fiecare data cand ai ocazia...
...ca sa nu dezvoltam vreo polemica.

PostPosted: 28 Aug 2012, 10:46 

yux_mm Quote:
yux_mm Quote:
...ti-as recomanda sa mergi cu metroul de fiecare data cand ai ocazia...
...ca sa nu dezvoltam vreo polemica.
Hai sa ne vedem la aeroport...eu merg cu masina si tu vino cu metroul.

Sfatul tau e bun...dar nu in Bukarest :lol:

Ideal ar fi sa ai doua masini...un Cayenne/Range Rover pt drumuri lungi (dc ai nevoie), si o masina mica de oras (Mini, Smart, Scirocco etc) dar care sa iti faca placere sa o conduci.

Dar nu traim intr-o lume perfecta, nimeni nu are bani sa faca totul ideal ci mereu se cauta compromisuri...Asta vreau si eu.

PostPosted: 28 Aug 2012, 12:36 

esti arogant...

...nu prea vad placerea condusului intre ora 17.30-19.00 sau intre 08.00-09.30 pe victoriei, sau pe dimitrie pompeiul, sau pe barbu vacarescu sau pe dn spre otopeni la ora 18.00, sau pe mihai bravu la ore de varf, sau in drumul taberei cam pe oriunde vrei tu, sau pe podul grant, sau pe virtutii in zona lujerului oricand vrei tu, sau la crangasi cam la orice ora din zi, sau pe iuliu maniu vinerea dupamasa, sau in rahova, sau pe bulevardul marasesti, universitate, magheru, lizeanu. dar poate avem imagini diferite asupra condusului. poate ca tie iti place de fapt sa stai in masina, atunci te inteleg foarte bine, ai nevoie de o masina cu un interior placut, sa ai ce privi in timp ce stai sau te misti 2 metri ca sa mai stai apoi putin.

scirocco in nici un caz nu poate fi numita masina de oras, e prea lunga si prea lata si are motoare prea mari pentru a o considera de oras. poti merge cu ea si prin oras, clar, insa nu a fost gandita exclusiv pentru asa ceva.
mergi in sicilia sa vezi acolo masini de oras. acolo si un panda ti se pare prea mare, insa evident conditiile sunt altele ca la noi (desi as putea gasi asemanari care sa justifice o masina mica, dar mica)

nu vorbi de compromis pentru ca nu esti inca dispus sa il faci. compromis ar fi a doua masina, un purice de masina, sau metroul atunci cand se poate iar cand nu se poate mergi cu ce ai in dotare. asta este compromis, ce cauti tu nu e compromis ci doar alta masina. ok

PostPosted: 28 Aug 2012, 13:46 

In Romania daca:
1. folosesti GPL, esti considerat sarac sau asociat cu taximeristi
2. ai o masina mica gen smart, clio, punto, 500 si alte variatiuni cu motoare de maxim 1.2L si 60-80, esti luat de fraier
3. Mergi cu metroul la job, est considerat zgarcit sau sarac
4. Iti trebuie range sau cayene sa mergi in bucuresti , de parca bucuresti-ul ar fi drumul de la predeal la cioplea si ai nevoie de o masina mare care sa faca fata.
5. daca conduci range, X sau Q esti mai interesant decat unul care conduce o brera 3.2, un 3coupe sau un boxter S .

Din toate astea rezulta doar ca esti un roman indoctrinat si incuiat la minte... care prefera sa manance covrigi si sa mearga cu Q7... si alimenteaza de 20-30 lei. Si de asemenea mai prefera sa fie imprumutat si la banca pe vreo 20 ani pentru o bucata de fier.... iar motivul pentru care face toate aceste sacrificii ( daca le putem numii asa ) este doar ca sa para Cool si interesant . Daca gandim la rece , este chiar aberanta si deprimanta aceasta atitudine de meltean/cocalar.

PS. daca cei care au metroul aproape de casa si ii lasa aproape de servici chiar l-ar folosii , traficul ar fi mult mai liber... iar cei care chiar sunt nevoiti sa mearga cu masina ar fi recunoscatori. De asemenea cred ca si mediul ne-ar fi recunoscatori... pentru ca nu mai poluam atat de tare... vedeti temperaturile de ieri in comparatie cu cele de astazi si cele 35 grade care erau la balea lac, unde in alti ani inca gaseai zapada in luna iulie/august.

LE:

Il apreciez mult pe domnul alex popa aka tantza aka alex , care in ciuda faptului ca are o masina foarte frumoasa si puternica, gandeste rational si foloseste pentru mersul in oras un micut twingo cu care isi desfasoare activitatea fara probleme. Felicitari domnule!

Drept urmare dle k82 , tu ce doresti pana la urma? o masina de oras care sa consume putin sau o masina sport?

PostPosted: 28 Aug 2012, 15:02 

CristianMiu Quote:
daca cei care au metroul aproape de casa si ii lasa aproape de servici chiar l-ar folosii , traficul ar fi mult mai liber... iar cei care chiar sunt nevoiti sa mearga cu masina ar fi recunoscatori. De asemenea cred ca si mediul ne-ar fi recunoscatori... pentru ca nu mai poluam atat de tare... vedeti temperaturile de ieri in comparatie cu cele de astazi si cele 35 grade care erau la balea lac, unde in alti ani inca gaseai zapada in luna iulie/august.
CristianMiu, lucrurile sunt mai complexe decat le prezinti tu, te cam grabesti sa tragi concluzii. :scratch:

eu am statie de metrou la 2 minute de casa si iesire (alta statie, evident) chiar la poarta "fabricii", dar aleg sa merg cu masina cca. 40 km, dus-intors, pana la servici. In aceasta situatie, in ce categorie m-as incadra?

PS.
- covrigi mananc rar, de pofta, in special iarna!
- am alimentat cu 50 ron, chiar saptamana trecuta, pentru ca benzinaria respectiva arata dubios. banuiesc ca ceilalti soferi/oameni din benzinarie se uitau la mine ca la un cocalar/sarantoc/meltean, corect?
- daca as avea atatia bani, mi-as lua si Cayenne, si Q-uri si X-uri, chiar mai multe X-uri (3+). de fapt, mi-as lua cate un exemplar din fiecare model vandut in lumea asta, indiferent de marca/motorizare.

Senzatia de a ajunge la servici fresh (fara camasa uda din cauza celor 555 grade celsius din tramvai/RATB/Metrou), respirand un aer placut (poluat dar placut, fara felurite miresme de transpiratie), cu pantofii curati - priceless!

L.E. * "serviciu" este forma corecta, nu servici.

PostPosted: 28 Aug 2012, 15:25 

Cristi din ce ai scris, rezulta ca esti comod si nu-ti place sa-ti dai cu aia coate la iesirea din metrou. Na, ai si tu dreptate dar recunoaste ca si CristianMiu zice bine ce zice si ca metroul chiar e o modalitate buna de a merge la serviciu in cazurile in care statiile sunt aproape de locatiile respective.
Referior la X-uri , trebuie sa fie 3, adica XXX :tongue:

PostPosted: 28 Aug 2012, 15:30 

Cristi, eu ma refeream la persoanele care nu au bani, dar vor sa para ca au. Este o diferenta.

Si eu daca aveam bani imi luam mai mult de o masina.

Alimentez frecvent de 50 - 100 lei si nu imi este rusine ( nu este o rusine ), insa nu am o masina cu motor de 4 litri care costa mai mult decat casa in care stau si nu merg in basini la casa sa achit. PS. acele specimene alimenteaza de 20-30lei, am vazut de foarte multe ori astfel de persoane.

Nu in fiecare zi este cald, mai sunt zile in care putem merge si cu metroul... sincer abia astept sa faca statia de metrou la razoare, imi face placere sa plec relaxat la birou... insa de multe ori ajungi plin de nervi sau in oarecare intarziere din cauza pocnitilor din trafic.

In alta ordine de idei, o persoana cu bani nu face compromisuri si isi cumpara ce ii place.

Eu, tu sau altii ca noi, uneori sunt nevoiti sa mai faca si compromisuri, pentru ca asa este tara in care traim si sistemul este de asa natura.... 90% dintre romani fac compromisuri,mai mici sau mai mari, dar fac... insa unii dintre noi stim sa ne bucuram de viata si sa o luam ca atare, nu sa mergem in basini sa achitam 3 litri de benzina apoi sa bem un pepsi pe decebal, iar seara sa punem poze pe facebook sa vada lumea cat de smecher/cool sunt eu.

PostPosted: 28 Aug 2012, 15:54 

Car: Vespa
ce va mai place sa catalogati oamenii :thumbdown:
a zis foarte clar "Range , Cayenne pentru drumuri lungi si ceva mic pentru oras " ... e foarte ok .
pe de alta parte cred ca si initiatorul topicului a gresit un pic cand a zis ca nu vrea sa afle parerea membrilor acestui forum despre Brera . adica de ce nu ? tocmai asa ti-ai putea face o idee despre cum e sa ai o Alfa , cum e sa fii alfist . Daca nu cei de aici atunci cine ti-ar putea explica mai bine de ce sa alegi o Alfa ?
Am si eu o chestie de care ma tin . Daca nu imi iau masina pe care MI-O DORESC mai bine nu imi iau pentru ca in scurt timp imi voi da seama ca nu mi se potriveste , ca nu e ce vroiam si ca de fapt vroiam altceva dar in loc sa aleg ce imi place am ales ce a fost mai ieftin/mai la indemana/mai putin costisitor la intretinere etc etc . Alege frate cu inima si ia ceva ce te face fericit ... Nu stii cat timp te poti bucura de ce ai , macar atunci cand ai ocazia sa alegi lasa-te condus de sentimente si fa-ti placerile . Numai tu stii ce iti trebuie ...

Succes in hotararea finala si sper sa te vad la volan fericit si conducand cu placere .

PostPosted: 28 Aug 2012, 16:16 

Daca e sa alegi cu inima si cu placere... nu trebuie sa ceri pareri altora ce sa-ti cumperi tu... parerea mea...

LE: personal nu cataloghez pe nimeni, era doar o constatare generala ;)

PostPosted: 28 Aug 2012, 16:46 

CristianMiu Quote:
Daca e sa alegi cu inima si cu placere... nu trebuie sa ceri pareri altora ce sa-ti cumperi tu... parerea mea...

LE: personal nu cataloghez pe nimeni, era doar o constatare generala ;)
ok, constatare "generala" bazata pe ce? In ce calitate emiti aceste constatari? ai facut un studiu de piata, o ancheta, ceva? Nu de alta dar asa se poate trezi oricine ca toarna 2 paragrafe, verzi si uscate, cu titlu de constatare generala fara insa a aduce niciun argument pentru ceea ce spune! :roll:

eu as vrea macar cate un argument pentru fiecare afirmatie din cele 6, in special pentru afirmatia 2. Cum s-a ajuns la concluzia ca posesorii de Fiat 500 sunt fraieri? Cine crede asta, femeile sau barbatii, si de ce?
CristianMiu Quote:
In Romania daca:
[...]
2. ai o masina mica gen smart, clio, punto, 500 si alte variatiuni cu motoare de maxim 1.2L si 60-80, esti luat de fraier

PostPosted: 28 Aug 2012, 16:56 

du-te si intreaba-l pe unu cu X sau Q si ai sa vezi ce raspuns primesti...

PS. nu m-am referit strict la 500, am inclus 500le in clasa de masini mici, gen fiesta, punto, corsa, polo, etc etc...

LE: Ideea generala banuiesc ca au prins-o toti, de ce trebuie sa cautam mereu 'nod in papura'?

Nu ma astept sa fie cineva de acaord cu mine. Este parerea mea proprie si personala si punct.

PostPosted: 28 Aug 2012, 16:57 

Car: 115/960
:offtopic:

PostPosted: 28 Aug 2012, 17:00 

nu ma duc, se duc altii, eu am acces direct la bazele de date. :wink:

oricum, eu ma opresc aici. :peace:

PostPosted: 29 Aug 2012, 01:01 

Imi cer scuze ca am creat doua tabere. Eu nu fac parte din nici una.

Nu sunt genul care sa dau pe o masina bani dupa care sa nu am bani de benzina, tocmai de aia o cumpar 2nd hand. Nu vreau sa fac compromis de genul sa imi iau o masina care nu imi place doar pt ca e ieftina si consuma putin.

Am spus ca vreau o masina in care sa ma reprezinte si care sa imi faca placere sa conduc, fie in oras fie afara (mai mult in oras), fie sambata cand orasul e liber, fie cand e aglomerat (mai mult cand e aglomerat), si care sa nu consume exagerat...nu am spus putin, ca altfel nu aveam Leon si nici nu alegeam Brera Scirocco sau Mini Cooper S. un consum de 10-13 in oras e decent si asta caut...logic ca as prefera 10 in loc de 13.

Nu am spus ca nu vreau sa aflu opinia voastra despre Brera...ci exact de asta am facut postul, sa va intreb despre Brera ca dc voi nu stiti, atunci cine sa stie, fanii Mini sau VW?

Am spus ca nu am inclus Brera in vot pt ca toti ar fi votat cu Brera, logic pt ca e forum Alfa.

Dc as vrea un compromis asa mare legat de costuri si consum as alege Smart (Brabus) dupa cum bine a zis si Yux...(apropo...nu sunt arogant, sunt glumet), dar nu vreau sa renunt la placerea de a conduce (de aia sincer as alege oricand benzina in locul motorinei)
Legat de compromisul pe care spui ca nu sunt gata sa il fac, deja il facusem, acum conducand o masina cu motor de 1L care din pacate tot manuala e, dar nu are un ambreiaj ucigas...problema e k nu am 2 locuri de parcare acoperite, deci vreau sa am o masina si buna.

Azi iar am condus Mini Cooper S toata ziua in trafic si masina imi place...voi alege Brera cred, dar Mini-ul e optiunea 2.

Scirocco e frumos, dar pur si simplu nu ma misca...e VW, pare masina de pustan desi ar fi alegerea logica (venind de pe Seat).

Daca vreti sa continuati sa imi dati sfaturi despre Brera...v-as ruga sa imi spuneti ce probleme ati avut voi cu Alfa Romeo pana acum, si dc ar fi sa va schimbati acum masina, ce v-ati lua?

Last edited by k82 on 29 Aug 2012, 01:20, edited 1 time in total.

PostPosted: 29 Aug 2012, 01:19 

Daca o gandesti logic, cel mai ieftin de intretinut si consumul cel mai mic il ai la vw , 1.4 tsi - 160cp .

Daca e sa alegi cu inima , posibil sa alegi brera... motorul 1.8 tbi este fix ce trebuie, insa preturile unei astfel de motorizari sunt destul de mari. ~20k . Iar motorul de 2.2jts este mult mai ieftin insa are mici dezavantaje, consum mai mare, impozit mai mare, putere mai scazuta.
Acum alegerea iti apartine, brera este o masina foarte frumoasa, insa daca mergi f mult in oras, o sa te gandesti ca mai bine alegeai mini...

Brera nu are probleme majore... este construita pe platforma de 159, piesele sunt acceleasi, deci poti citii aria 159 pentru probleme legate de brera.

Succes !

Post new topic  Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+03:00