georgeg Quote:
Dupa parerea mea :
-Brera nu este masina de oras, este mai mult un cruiser, oarecum un gt, nu o masina de oras. Motorul de 1.8 tbi este foarte placut de condus, nu neaparat economic, cu posibilitati si resurse mari de viitoare upgrade-uri.
-Mini este o masinuta de senzatie, foarte bine echilibrata, puternica, poate fi o varianta buna de oras insa....as arunca totusi un ochi si la un Abarth 500, eventual varianta cabrio pentru ca e singura ce ofera o cutie automata. Spun asta deoarece este mult mai fun de condus, nu este o prezenta atat de comuna pe strazi, are un pret mult mai bun decat Mini si face cam acelasi lucru.
- la Scirocco nu am inteles bine ce cauti, spui intai R dupa care spui motor 2.0 de 200cp, adica nu R....nu ca ar conta prea mult dar, in afara de look, nu as alege Scirocco-ul, mai bine un Golf R dat fiind ca este si integral. Dar oricare le-ai alege, fie chiar si golf gti sau scirocco normal de 200cp, nu o sa consume nici unul 10.6 in oras, real consumul lor este pe la 12-13%, poti verifica mai bine asta pe forumurile detinatorilor de astfel de modele de la noi.
Merci pt sfaturi.
De ce zici ca Brera nu e potrivita de oras? Te referi la consum sau la faptul ca nu are vizibilitate prea buna si e greu de parcat?
Mini am condus si parerea mea e ca masinutza e senzatie...sunetul, dinamica si faptul ca e compacta si pare ca esti la volanul unui kart o fac cea mai intalnita masina pe strazile Paris-ului...pacat ca la noi e vazuta ca masina de fete sau gay. Consum 11 la un stil de condus diabolic si motor 1.6 (impozit mic)...pacat ca are tractiunea fata.
Scirocco as vrea R, dar ca sa fie comparatia corecta si preturile asemanatoare, am luat in comparatie varianta 200CP, care e aceeasi masina cu acelasi motor, putin tunat, suspensie sport si cu niste bari mai evazate.
Bugetul ar fi 15k€ deci Scirocco R e exclus (care e 23k€ cel putin)...asa ca ramane Scirocco 2.0 (la care i-as pune kit-ul extern de R), Brera sau Mini Cooper S (la care as pune kit-ul extern de JCW)