Au trecut deja 8 luni de convietuire cu Alfa (timp in care am facut vreo 8000 de km) si tot atatea de cand sunt membru al Clubului, asa ca vreau sa va mai impartasesc din impresii.
In primul rand ma felicit ca am cumparat-o! Ma simt excelent in ea, urc la volan cu aceeasi placere ca in prima zi, nu ma mai satur sa-i aud motorul... Primesc in continuare aprecieri la adresa ei, de genul "ce frumoasa e masina ta!", am primit chiar si doua oferte de cumparare (de la singurele persoane care au avut privilegiul sa o conduca
), dar deocamdata o pastrez, pana o voi putea schimba cu o Alfa 156 cu facelift Giugiaro, 2.0 jts, piele rosie, xenon etc. Chiar si asa, imi va fi foarte greu sa ma despart de ea pentru ca, atunci cand ai o Alfa, pui mult suflet in ea. Daca mi-as permite, as face colectie de Alfe. Oricum, ma bate gandul sa-mi iau si un GTV sau un Spider. Asta dupa ce se va renunta la minunata taxa de prima inmatriculare!
Pentru cei care se mai intreaba daca merita cumparata o Alfa, eu am un singur raspuns: DA, MERITA!
In plus, comunitatea pe care am gasit-o aici e super, am avut deja ocazia sa va cunosc pe unii dintre voi si ma bucur sa pot spune ca am devenit prieteni. Am invitat si alte persoane sa viziteze site-ul si au ramas impresionate de tonul civilizat si de lipsa fitzelor de pe forumul nostru.
Am citit si eu cam tot ce s-a scris pe forum, lucru care m-a facut sa devin putin paranoic. Multa vreme am stat cu urechile ciulite dupa tot felul de zgomote imaginare (de la brate, bucse, pivoti etc), m-am uitat dupa beculetze aprinse in bord, am urmarit cu atentie reactia motorului la diferite regimuri de turatie (oare nu am vreo problema cu debitmetrul, cu pompa de benzina, cu motorasul pas cu pas?)
... Pana la urma m-am linistit, Alfa mea e in regula!
Pana acum am avut doar doua probleme tehnice, asa ca nu am de ce sa ma plang. Luna trecuta am schimbat bara stabilizatoare, ca a cedat in lupta cu gropile de pe la noi, iar saptamana asta mi s-a aprins beculetul de "check engine" in bord, in timp ce relantiul devenise cam instabil. S-a rezolvat rapid cu o curatare a clapetei de acceleratie. De aceea simtisem eu ca mi-a crescut consumul in ultima vreme! Se pare ca nu-i prieste benzina de la Petrom si OMV. Oricum, raman un adept al motoarelor pe benzina, indiferent de consum.
Ar mai fi o mica problema: cand am cumparat-o, 150 CP mi se pareau suficienti. Acum... parca as vrea ceva mai multi
. Mi-a zis cineva ca imi poate pune un cip care sa-mi creasca puterea motorului cu 20%, deci as ajunge pe la 180 CP. Ar fi interesant... Voi ce ziceti?