It is currently 15 Nov 2024, 19:49

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 21 Aug 2012, 10:19 

Car: Alfa Romeo 159 TI
Salutare tuturor
A mai patit careva sa ii pice din cand in cand senzorii de parcare? "Parking help not available"
In orice caz functioneaza intermitent, dar mai mult tinde sa nu.

Am inteles ca ar fi influentat oarecum de conditiile meteo insa momentan e uscat de cateva zile si problema persista.
Orice sfat este binevenit.

Ms

PostPosted: 21 Aug 2012, 10:55 

Car: 156GTA/Giulia QV
Senzor defect sau mufa problematica.

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 21 Aug 2012, 10:56 

Probleme de functionalitate pot aparea atunci cand ai gheata pe senzori, sau tocmai ai plecat de la spalatorie si este ceva apa pe acolo, sau abur excesiv, etc...insa acum cand vreamea e ok cele mentionate nu se aplica ai alte probleme. Nu m-am confruntat cu asemenea problema. O fi vreun scurt, ceva..las` ca posteaza tzivi ...ai radbare un piic :P

l.e. ce-ti spuneam... :)

Last edited by ionutp on 21 Aug 2012, 10:57, edited 1 time in total.

PostPosted: 21 Aug 2012, 10:56 

Car: Alfa Romeo Stelvio
tudordumitriu Quote:
Salutare tuturor
A mai patit careva sa ii pice din cand in cand senzorii de parcare? "Parking help not available"
In orice caz functioneaza intermitent, dar mai mult tinde sa nu.

Am inteles ca ar fi influentat oarecum de conditiile meteo insa momentan e uscat de cateva zile si problema persista.
Orice sfat este binevenit.

Ms
Salut
Eu am avut o din asta dar erau defecti 2 din 4 (senzori)
S-au dat jos...si mi-au refacut baietii si mufele..nu faceau bine contact
Si acum nu mai am problema..
Se pot verifica daca ei functioneaza manual..tb cineva sa stea in spatele masinii..si sa puna mana pe rand pe cate unul..l-a mine s-a bagat unul mai mic in portbagaj si de acolo punea mana pe fiecare sa nu cumva sa il vada si pe el ..intelegi.Daca merg sunt doar mufele..dar tot tb sa dai bara jos :-(
Vezi ce iese
Nick

PostPosted: 22 Aug 2012, 18:37 

Car: Alfa Romeo 159 TI
Multumiri tuturor o sa fac asap testele de rigoare.

Asa e GNC, in genere da eroare, dar uneori cand dau cu spatele incep sa functioneze, deci se poate sa fie mufa, ceea ce oarecum banuiam si eu pt ca varia, deci trebuie sa fie un contact ceva (sper eu).

Merci inca odata
Tudor

PostPosted: 22 Aug 2012, 18:50 

Car: Carla
Atunci cand sunt probleme si nu functioneaza sistemul poti sa-ti dai seama care senzor e de vina atingand foarte usor, cu buricul degetului fiecare senzor in parte. Daca se simte o palpare usoara a lui functioneaza, daca nu, sunt probleme - senzorul sau mufa.

PostPosted: 03 Nov 2015, 11:20 

Car: Alfa romeo159
Am avut si eu problema asta,cand funtionau cand nu,si imi aparea mesajul in bord.la mine causa a fost un scurt la boxa din care iasa beep-urile,am schimbat-o si gata,e pozitionata in stalpul din dreapta spate,pe tester ar trebui sa iti spuna daca e scurt si unde este

PostPosted: 20 Feb 2016, 11:16 

Car: Alfa 159 1.9 jtdm
O problema asemanatoare am si eu cu senzorii, si anume functionarea intermitenta a sistemului dar mai mult nu funtioneaza.cred ca atunci cand e mai cald afara merg mai des.am testat senzorii(i am ascultat cu urechea) si nu merg doi din laterala stângă spate.cei de pe fata merg toti.cand sistemul e in mintile lui si functioneaza, merg si acesti doi senzori.ce vreau sa intreb e cine s a lovit de problemă si a trebuit sa schimbe vreun senzor care era defect acesta era mort complet(adica permanent) sau functiona tot asa din cand in cand ? Un alt simtom ciudat pe care il am de doua zile e ca a inceput sa funtioneze mai des dar acum se si deconectează sistemul in secunda urmatoare si iar se conecteaza si e un haos total de bipuieli si tiuituri ba din bord ba din stalpul spate cand fac si eu cate o parcare in spatii inghesuite.Multumesc.

PostPosted: 21 Feb 2016, 14:41 

Car: Alfa Romeo 159
Salut.Aceeasi problema am și eu cu 2 senzori din stânga spate însă am eroarea continuu.Exista vreo soluție sa nu desfac bara ca sa ajung la senzori?dacă scot mufele de la cei 2 va merge fără ei sau o sa am aceeași eroare?

PostPosted: 22 Feb 2016, 00:40 

Car: Alfa 159 1.9 jtdm
Din cate stiu trebuie sa dai bara jos ca nu ai loc sa bagi mana.iar daca deconectezi vre-o mufa ,sistemul tot nu va functiona si va intra in avarie.eu asa stiu dar sper sa raspunda la aceasta problema si cineva mai priceput ca mine...poate chiar si la problema mea...cumpar senzorii sau am contact imperfect la cele 2 mufe? :shock:

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00