Jaggguar Quote:
Asa ca pitiponcu' care a crescut visand ca ajunge becali si si-a bagat picioarele in ea scoala, ca "e pentru prosti", nu va ajunge sa bage cu pickhammer-ul sau sa mature pe strada, fiindca va fi sub demnitatea lui de smecher, ci va ajunge sa te pandeasca pe tine si pe mine la un colt de strada, ca e mai simplu, eventual in Paris.
mi-e teama ca felina are dreptate. cei care pica acum bacul nu o sa ajunga la lopata sau la matura, eventual o vor folosi sa dea cu ea in cap la altii.
pe de alta parte sunt de parere ca vina este impartita in mod egal intre elevi, profesori si minister. elevii si profesorii sunt deopotriva dezinteresati, fiecare din motivele lor. spre exemplu salariile. un proaspat profesor la o scoala nu cred ca poate trai in realitate cu bruma aia de venit. mai da o meditatie, una alta mai face un ban la negru (tot nu e bine, bani care ajung doar pe jumatate in economie). elevii/studentii au crescut cu televizorul (si o sa fiti uimiti cati parinti prefera sa isi "educe" odraslele cu televizorul, ca doar e mai simplu, il lasi in fata lui si puradelu fascinat nu mai cere de nici unele, iar tu ai timp sa spargi bostane pe geam fara sa fi deranjat)
ministerul? asta nu e in stare sa intocmeasca o programa cum trebuie, care, vorba lui antonel, sa reflecte realitatea, cele invatate sa poata fi folosite in practica. momentan sistemul nostru de invatamant este un amalgam de solutii vestice puse pe o baza sovietica. este un cerc vicios si aici, pentru ca e cam greu sa inveti un profesor tehnici noi de predare dupa ce 30ani a predat sistemul sovietic. pe de alta parte profesorii ar trebui sa fie printre cei care se adapteaza cei mai usor la noi, ei trebuind sa invete constant mai mult decat in alte meserii, ar trebui sa fie la curent tot timpul cu noutatile in domeniu. dar de, pe astia ii avem si cu astia defilam. ne aflam intr-un cerc vicios din care nu stim sa iesim. si ca orice portita sa fie definitiv inchisa fiecare regim venit la putere schimba cel putin odata legea invatamantului pe motiv ca ce au facut ceilalti nu e bine. in cazul asta nici profesorii, nici elevii, nici parintii saracii nu mai stiu ce sa faca si pe unde sa scoata camasa sa iasa bine. si atunci apar stiri de genul: copiat la bac, spaga/mita sa ia bacul sau mai stiu eu ce examen, amenintari la adresa profesorilor si alte de-astea.
personal nu pot da vine pe unii anume, cred ca toti sunt si suntem vinovati.