Aceeasi problema cu acceleratia am si eu :
viewtopic.php?f=23&t=18560" onclick="window.open(this.href);return false;
Da , incepe sa fac mai des cand este cald afara , iarna nu prea face . Mie imi face doar cand ies din oras doar de 2 ori mi-a facut cand eram in oras . La mine incepe sa faca daca merg constant cu peste 2600-2700 ture , mai ales in viteza a5a .
Am citit pe multe forumuri italiene si este o problema la multe motoare 1.9 JTDm cu DPF. Problema nu este numai de la DPF.
Din ce am inteles de pe forumurile din Italia se acumuleaza depuneri prin EGR si atunci cand ajunge la o anumita turatie sau in anumite conditii de mers , se deregleaza ceva , ori EGR ori altceva , nu prea stie nimeni . La tester nu da nimic , unii au schimbat EGR dar fara succes , unii s-au dus in garantie cu ea la 50.000 km si nu au reusit sa ii faca nimic. Unii au schimbat injectoare si nimic ...
Se poate rezolva doar prin inchiderea EGR si demontarea DPF-ului. Eu nu vreau sa faca asa ceva pentru ca presupune multa munca si nu vreau sa stau cu erori prin bord.
La mine cand ies din oras cum merg putin cu viteza a5a incepe si se deregleaza daca o opresc pe loc nici la relanti nu merge rotund , se zguduie masina si parca face arderile aiurea in motor. Incerc sa merg cu ea cu peste 3000 RPM si atunci cam dupa 10-11 minute totul revine la normal.
Asta e problema mea , nu pot sa spun ce au altii , dar din cate am vazut in Italia este foarte cunoscuta problema asta printre posesorii de Alfa 159 1.9 JTDM - 150 cai . Masina face la fel dar nu la toti in aceleasi conditii de aia nu pare ca toti au aceeasi problema .
Sa vedem daca romanii sunt mai destepti ca italienii si gasesc solutia
)))