am decis sa i fac iar consumul atelajului de data asta fara rulota, pe o distanta concludenta (peste 400km) deoarece chiar nu mai stiam exact cat imi consuma alfa mea in ultima vreme.
spun asta deoarece am inlocuit furtunurile de la intercooler, am fixat mai bine capacele intercoolerului(umezea putin la garnituri) si am pus un ulei sintetic 75w90(total, synfe) in cutii si punti, uleiul masinii este 5w30(texaco havoline energy) care nu e nou are cam 8000km facuti deja.
deasemenea au fost inlocuite si furtunurile de la electrovalva pierburg , pareau cam crapate alea vechi.
sa incepem:
dus
- s a alimentat in galati, plin sovietic(sa cada putin din rezervor) de la benzinaria mol , la iesire spre tecuci, motorina normala, nimic special
- s a dat "trip reset"
-am mers pe ruta galati- tecuci-barlad-crasna-husi-albita-comuna gorban(bunicii mei), cand am ajuns acolo am facut un set de poze la BC si la indicatorul de carburant.pozele de la jumatatea traseului sant alea cu half si cele de la sfarsit sant alea cu end.
-am mers destul de tare mai mereu depasind vitezele maxim admise pe sectoarele de drum, nu cu mult dar depasite, totusi in masina s a dormit pe bancheta din spate deci nu am facut nimic nesabuit.
-ca si greutate au fost 3 persoane din care una mica si slaba(fiica mea de 17kg)
-am mers mai mereu cu 2700-3000rpm in treptele de viteza ce corespund turatiei.
intors
-in aceiasi zi dar traseu de noapte, masina a fost condusa de sotie , eu servisem un pahar de vin si pana dau astia legea am hotarat ca e mai bine sa mearga ea
- greutatea a fost mai mare (+50kg), asta constand in diverse fructe si legume primite de la bunici, in acelsi timp carburantul consumat a scazut greutatea.
- trip ul la intoarcere a durat mai mult cu 15 min cred, ase vedea pozele cu BC(cele cu end la nume)
- media de consum vad ca a crescut de la 4.0 la 4.2 , masina a mers mai mereu cu 2300-2500rpm
- traseul a fost acelasi 100%, nu s au folosit nici un fel de aditivi in carburant.
-e cert ca BC e dus cu vaca , de aia am pozat si acul de la motorina , la mine un rezervor full are 42 de litri fiind masina 4x4 , rezervorul e plat,mic si e pus mai sus
acum las ca si 'teaser' postul adica abia astazi voi alimenta din nou la aceiasi benzinarie si aceiasi pompa(plin sovietic) ca sa vedem exact care e consumul real, atasez pozele si astept niste valori de la voi sa vedem daca se pupa cu ce e real.