In acest topic as vrea sa va prezint ultima mea achizitie: Un Alfasud Sprint din 1979 cu motor de 1.3, schimbat cu unul de 33 1.7 8v.
Masina a fost restaurata "romaneste" acum 10 ani de vechiul proprietar. Printre piesele inlocuite se enumera un electromotor, alternator, faruri, carcasa si filtru de aer, filtru de ulei si delcou toate piese de origine "Dacia", printre care si alte piese de alte origini (BMW,Ford,etc).
Masina a fost ingrijita tot "romaneste" fiind prezente multe puncte de rugina, imprastiate pe toata suprafata masinii. Majoritatea sunt doar de suprafata, cu unele care necesita inlucuirea metalului. Momentat, la prima inspectie a masinii, pragul pare a fi cel mai mare punct de rugina de pe masina. Ea a fost revopsita in 2003, masina original avand culoarea argintiu. Din nefericirea, vopsirea a fost facuta fara prea mare grij sau atentie la petele de rugina deja existele, care si-au refacut deja aparitia.
Burta, aripile si partea interioara a usilor au fost date cu vaselina care a mai prevenit mult din rugina , am ridicat-o pe rampa si nu parea sa fie probleme , singura gaura fiind la roata de rezerva , in rest masina e curata .
Acum sa trecem la ce-i mai important, problemele mecanice:
-Franele sunt aproape non existente. Placutele pe fata nici nu mai sunt vizibile iar etrierii de pe spate sunt blocati complet;
-De asemena frana de mana la acest model se afla pe rotile din fata, deci nu merge nici asta. Dupa ce inlocuiesc placutele o sa o testez;
-Sistemul de esapament este crapat in minim 3 locuri iar in fata este legat de motor cu sarma;
-Blocul de semnalizare care include si farurile si stergatoarele este defect. Daca faci legatura directa cu firele, sistemele merg;
-Bujiile erau sudate efectiv , le-am pus cu seringa un pic de lichid de frana si au iesit
-Bordul este de pe 33 si barile sunt de pe seria a doua de Sprint dar am si bordul si barile originale pe care o sa le pun
Mochetele le-am aruncat , scaunele si banchetele isi arata varsta dar cele din fata au buretele schimbat , oricum o sa refac tot interiorul cu alcantara si piele la spatele si lateralele scaunelor.
Masina o sa fie revopsita in aceiasi culoare.