It is currently 09 Feb 2025, 05:47

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 14 May 2012, 01:11 

Car: A R 156 2.4 JTD
salutare tuturor!! in primul rand vreau sa mentionez ca sunt incepand de vineri, 11 mai, proaspatul proprietar al unei bijuterii numite Alfa Romeo 156, 2.4 jtd. de foarte mult timp visez la o Alfa si iata ca acum am reusit si eu sa imi achizitionez una. am gasit_o pe internet la rezonabilul pret de 1600 de euro, dar am scos_o pana la urma la 1350 :D are cateva probleme de rezolvat (destul de majore as putea zice) dar maine dimineata o duc la doctor. am fost sambata la un service si am urcat_o pe elevator...rezultatul nu prea bun, brate fata dreapta, brate spate dreapta, rulment spate stanga...astea sunt prioritare. mai trebuie sa schimb cablul la frana de mana, un tampon la toba, sa pun freon in instalatia de climatizare si sa schimb garnitura la baia de ulei...astea sper sa fie toate. ce pot sa zic, la pretul asta ma si asteptam la cateva probleme. aaaaaa, si sa nu uit ce era mai important: trebuie sa verific distributia pt ca nu stiu ce e cu ea...:| sunt foarte bucuros sa ma alatur grupului vostru si as si si mai bucuros daca m_ati primi :D

o sa pun si cateva poze, nu facute de mine ci cele postare odata cu anuntul de vanzare

Attachments:
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-4.jpg
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-4.jpg [ 257.87 KiB | Viewed 3315 times ]
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-41.jpg
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-41.jpg [ 254.29 KiB | Viewed 3315 times ]
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-42.jpg
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-42.jpg [ 237.85 KiB | Viewed 3315 times ]
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-46.jpg
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-46.jpg [ 257.93 KiB | Viewed 3315 times ]
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-44.jpg
Alfa-Romeo-Alfa-156-2-44.jpg [ 204.93 KiB | Viewed 3315 times ]

PostPosted: 14 May 2012, 01:19 

Car: 156, 1.9 JTD, 1998
Frumoasa alfa, sa o stapanesti sanatos si fara accidente, problemele se rezolva dar cu inmatricularea cum faci ?

PostPosted: 14 May 2012, 16:53 

Car: MB E 250 CDI
Se repara toate, nu e mare bataie de cap...

Vazusem si eu anuntul si sunasem dupa ea ca sa o iau la dezmembrat, nu m-am inteles insa cu vanzatorul la pret.
Ma bucur ca ai salvat-o tu, poate o vei aduce in starea ideala si te vei bucura de ea.
Sper sa nu te deranjeze observatia mea, dar o scosem la pret mult mai bun decat ai reusit tu sa negociezi. Nu am luat-o pentru ca inca mi se paruse mare, avandu-se in vedere viitorul pe care i-l pregateam... :uhuh:

PostPosted: 14 May 2012, 16:55 

daca el a luat-o cu 1350e tie cat iti zisese ultimul pret, chiar si asa e un pret mic, zic eu.

PostPosted: 14 May 2012, 17:00 

cu inmatriculatul...singura solutie e Bulgaria. acuma nah, multi zic ca se strica treaba si ca nu stiu ce, dar ma gandesc ca sunt atatia cu masinile inmatriculate acolo si ce o sa faca ei o sa fac si eu. sper totusi sa nu fie astia atat de nebuni sa aplice legea...vom vedea pe viitor ce va fi :| am fost azi la doctor si lista e destul de marisoara:
-brate partea dreapta
-brat superior stanga
-burduf planetara stanga
-ambele brate pe spate (alea mari)
-rulment fata dreapta
-curea accesorii (alternator etc)
-garnituri la baie si la capacul de la culbutori
eu inca sper sa o fac sa mearga bine. cu motorul nu am probleme. nu scoate gram de fum. trebuie sa ii schimb uleiul si filtrele. distributia e ok, dar in cel mai scurt timp posibil o sa o schimb ca sa fie sigur ca totul e ok :D sunt si eu putin dezamagit, dar ce pot sa zic, Alfa m_a fascinat dintotdeauna si masinuta asta imi lumineaza ziua ori de cate ori ma uit la ea :X:X:X sa sper ca o sa fie totul bine :| daca nu e sa fie, o sa caut sa o dau mai departe :(

BZ-76-DIA, tu la ce pret ai scos_o? macar asa, de curiozitate ;)

PostPosted: 14 May 2012, 21:28 

Car: Alfa romeo 156 2000
andu89 Quote:
cu inmatriculatul...singura solutie e Bulgaria. acuma nah, multi zic ca se strica treaba si ca nu stiu ce, dar ma gandesc ca sunt atatia cu masinile inmatriculate acolo si ce o sa faca ei o sa fac si eu. sper totusi sa nu fie astia atat de nebuni sa aplice legea...vom vedea pe viitor ce va fi :| am fost azi la doctor si lista e destul de marisoara:
-brate partea dreapta
-brat superior stanga
-burduf planetara stanga
-ambele brate pe spate (alea mari)
-rulment fata dreapta
-curea accesorii (alternator etc)
-garnituri la baie si la capacul de la culbutori
eu inca sper sa o fac sa mearga bine. cu motorul nu am probleme. nu scoate gram de fum. trebuie sa ii schimb uleiul si filtrele. distributia e ok, dar in cel mai scurt timp posibil o sa o schimb ca sa fie sigur ca totul e ok :D sunt si eu putin dezamagit, dar ce pot sa zic, Alfa m_a fascinat dintotdeauna si masinuta asta imi lumineaza ziua ori de cate ori ma uit la ea :X:X:X sa sper ca o sa fie totul bine :| daca nu e sa fie, o sa caut sa o dau mai departe :(

BZ-76-DIA, tu la ce pret ai scos_o? macar asa, de curiozitate ;)
Bratele le rezolvi ieftin, ori vorbesti cu BZ 76 Dia ori iti cumperi bucse si le schimbi. Cat de pret frate nu conteaza, important e ca ai luat-o, sa te bucuri de ea dar sa ai si grija.
Iar de inmatriculat, daca mai ai numerele de germania valabile macar 2 luni poti face o treaba sa o inmatriculezi fara taxa.

PostPosted: 14 May 2012, 21:44 

Car: 159 1.9jtdm
Si care ar fi acea varianta? Eu mai am valabile numerele 3 luni.

PostPosted: 15 May 2012, 01:59 

JOHNNNY, la ce te referi???cum adica schimb ieftin bratele?merge sa schimb numai bucsele???din cate stiu la Alfa (amore :X:X:X) bucsele se schimba cu tot cu brat...cel putin asa mi_a zis mecanicul: "orice bucsa ai de schimbat la ea, se schimba cu tot cu brat. vrei sa faci improvizatii, o iei de aici si pleci in treaba ta pt ca eu nu mai raspund pt tn!" :-??
ma astept la toata lista, cu tot cu manopera, undeva la 2000 de lei...sa fie prea putin, sau prea mult?? eu unul sper sa fie cel mult 2000...si abia astept sa o vad reparata ca sa ma pot bucura si eu pe deplin de ea, pt ca inca nu realizez ca esta masinuta mea si iubirea mea si printesa mea pana cand nu apuc sa ma bucur deplin de ea :X:X:X:X:X:X

PostPosted: 15 May 2012, 07:52 

Car: 156GTA/Giulia QV
Omg!! :x:x:x:x:x:x

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 15 May 2012, 08:06 

Car: 156 1.8 t spark
si eu am alfa si am inmatriculat-o pe bulgaria in ianuarie si m-a costat 550 euro inmatricularea cu asig si itp + drumul (sunt din iasi), ideea este ca am inmatriculat-o pe societate pentru a nu avea probleme cu interdictia de 90 zile , masina in acte fiind a societatii bulgare iar tu apari in actele masinii ca fiind utilizatorul acesteia plus ca iti da si o delegatie cum ca societatea te imputerniceste sa faci absolut ce vrei tu cu masina si sa mergi oriunde cu ea, tu fiind direct raspunzator de aceasta! avantajul la aceasta inmatriculare pe societate e ca nu se poate lega nimeni de tine oriunde vei merge cu ea!dezavantajul e ca te costa un pic mai mult inmatricularea decat cea pe persoana fizica dar avantajele acopera cu mult dezavantajele! anual te mai costa asigurararea (care la mine 1.8ts e undeva la 223 euro) si itp 50 euro.Oricum decat sa dai vreo 2000 la romani eu zic ca e mult mai convenabil.
Mai ai varianta sa dai statul roman in judecata si dupa ce castigi procesul cu decizia de scutirea taxei auto mergi si o inmatriculezi, doar ca te costa avocatul si trebuie sa ai rabdare vreun an de zile!
Daca vrei date de contact unde am fost eu (omul cu inmatricularea e roman si e din bucuresti)trimite-mi pm
succes

PostPosted: 16 May 2012, 14:20 

"krete" multumesc mult pentru sfaturi. ti_am trimis un pm ;)
"tzzivii", la ce te_ai referit cu acel "OMG!!!" ?? sa fie ceva de bine sau de rau?

pentru mine conteaza mult parerea proprietarilor sau cunoscatorilor de alfe. multi mi_au zis sa nu ma complic si sa imi urmez visul dar totusi...
ieri am fost la service si am dat un avans pentru piese (50 euro). in total am de platit 1503 lei pt toate piesele cu tot cu ulei si filtre. tin sa mentionez ca am partea dreapta fata toata de schimbat (brate, rulment), ambele brate mari pe spate, bielete, cablu frana de mana, brat superior plus burduf planetara stanga, rulment spate stanga, curea accesorii, garnitura capac culbutori, garnitura baie ulei...si park atat. mi se pare un pret FOARTE rezonabil. piesele sunt de provenienta slovaca...sper sa fie ceva de ele. pe manopera am de dat 410 lei (aproximativ) cu tot cu,,,curatat egr si nush ce supape. undeva pe sambata sau luni cel tarziu o duc si o "internez". si sa nu uit: mi_a zis ca trebuie sa schimb bucsele la bara de torsiune dar nu am gasit decat bara cu totul (sau cum vine ea, ca nu prea ma pricep) si e prea scumpa. mi_a zis ca poate sa ii faca el nush ce pt ca mai duc alea o vreme, nu e la gat.
sambata am alimentat de la un peco deschis nou la mine in zona (socar) si dupa vreo ora mi s_a aprins un martor (ca un injector) dar nu s_a schimbat mersul deloc, numai ca mi s_a oprit din senin de vreo 3 ori (si in sarcina si cand am scos_o pe liber). i_am dat cheie si am plecat mai departe. duminica am alimentat la petrom si vad ca nu se mai aprinde becul...sa fie ceva de la motorina? testerul mi_a dat regulatorul de presiune de la motorina si mi_a zis mecanicul ca trebuie sa curete nush ce supape...cica de acolo vine problema.
abia astept sa o pun la punct si sa ma bucur deplin de ea.nu ma satur sa o privesc :X:X:X o iubesc ca ochii din cap :X:X:X dupa ce rezolv treburile astea ma voi ocupa de inmatriculare

PostPosted: 16 May 2012, 19:14 

Car: 156GTA/Giulia QV
Ce tare! Xoxoxoxoxo :x:x:x

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 16 May 2012, 19:56 

Car: 156 1.8 t spark
daca o inmatriculezi in Bulgaria trebuie sa dai jos toata folia de pe geamuri pentru ca la ei este interzis! :( succes

PostPosted: 16 May 2012, 23:45 

Nu uita de cauciucuri,cel putin pe fata geometria dezastruoasa si-a facut treaba! In rest bafta,am trecut si eu prin astea,am investit in ea mai mult dacat a costat!Pentru "un vis implinit"! :sig:

PostPosted: 17 May 2012, 12:11 

pffff...sa scot folia?eu cautam sa ii fac autorizatie pt ca nu am asa ceva. inseamna ca de acum nu mai are rost. mi_e ciuda ca e pusa perfect si nici nu e dizlipita deloc.
cauciucurile o sa caut sa le schimb in cel mai scurt timp. deocamdata sa o vad reparata. am fost si azi la service si a ramas pe luni sa o duc pt ca inca nu au ajuns toate piesele. majoritatea sunt de la Starline...e ceva de capul lor?? dupa ce schimb bratele o sa ii fac si directia. nu prea mai am bani asa ca restul o sa le fac treptat

PostPosted: 17 May 2012, 14:53 

andu89 Quote:
pffff...sa scot folia?eu cautam sa ii fac autorizatie pt ca nu am asa ceva. inseamna ca de acum nu mai are rost. mi_e ciuda ca e pusa perfect si nici nu e dizlipita deloc.
cauciucurile o sa caut sa le schimb in cel mai scurt timp. deocamdata sa o vad reparata. am fost si azi la service si a ramas pe luni sa o duc pt ca inca nu au ajuns toate piesele. majoritatea sunt de la Starline...e ceva de capul lor?? dupa ce schimb bratele o sa ii fac si directia. nu prea mai am bani asa ca restul o sa le fac treptat
Doar folia de pe luneta trebuie sa o dai jos. De pe geamurile laterale din spate nu.

Iar referitor la cat te-a ajuns reparatia...e ok, avand in vedere ca e lucru nou si ai garantie ca te tine.

PostPosted: 17 May 2012, 14:57 

ursulet Quote:
Si care ar fi acea varianta? Eu mai am valabile numerele 3 luni.
Faci rar, itp si tot ce trebuie sa inmatriculezi masina dar nu platesti taxa auto. Te duci la politie depui actele, acolo o sa te refuze si ceri in scris acest lucru. Te refuza pentru ca nu ai taxa auto platita, dupa te duci la un avocat si faci proces impotriva acestui refuz . Procesul il castigi 100% dar depinde de cat dureaza acum...la noi dureaza intre 2 luni si 6 luni (Buzau). Dar ia in considerare si faptul ca poti sa nu treci Rar-ul din prima si sa fii nevoit sa faci anumite reparatii.

PostPosted: 17 May 2012, 21:34 

Car: 159 1.9jtdm
am toate actele facute. Am ajuns la punctul de a plati taxa. Este si asta o alternativa, insa cheltuielile de judecata, acopera taxa de inmatriculare?

PostPosted: 18 May 2012, 01:49 

Car: 156 JTD/ Giulietta
Foarte frumoasa. Sa o pui la punct si sa o stapanesti sanatos. Incearca sa nu ne mai spargi cu ":X:X:x" sau chestii de genul. La asta se referea si tzivii cu acel OMG

ex: 156 1.9JTD 8v
ex: 156 1.9JTD 16v
ex: 156 2.0 TS

PostPosted: 18 May 2012, 09:27 

Car: Alfa Romeo 145
Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea asa cum iti doresti.

Referitor la problemele care le ai de rezolvat..... nimic nu este prea mult pt o Alfa si nimic nu se compara cu senzatia pe care o sa o ai atunci cand va fi gata.

Legat de inmatriculare - o poti inmatricula si aici daca ai ceva pile mai serioase la RAR. da-mi un pm.

O zi faina!

PostPosted: 18 May 2012, 19:04 

ursulet Quote:
am toate actele facute. Am ajuns la punctul de a plati taxa. Este si asta o alternativa, insa cheltuielile de judecata, acopera taxa de inmatriculare?
O data cu castigarea procesului, sper sa nu gresesc, statul acopera cheltuielile de judecata. Dar in cel mai rau caz un avocat e maxim 1200 RON.

PostPosted: 18 May 2012, 19:41 

multumesc tutror pt urari :D printesa mea deocamdata sta in curte pt ca nu am autorizatie pt folie si la noi in zona (botosani) politisii (majoritatea) sunt cam dintr_o bucata si iti "halesc" certificatul imediat :( ma tem sa circul asa si nici jos nu vreau sa o dau pt ca undeva pe saptamana viitoare ma rezolva cineva cu o autorizatie si abtibildurile (cred ca asa e corect) pt geamuri. si ar mai fi si asigurarea...nu stiu sigur daca e valabila sau daca e falsa. baietzashul de la care am luat_o s_a jurat pe cer si pe pamant ca e valabila, dar totusi nu as vrea sa o patesc. reamintesc ce am zis si mai sus cu politistii de la mine din zona :( stiti cumva cum as putea sa verific daca e valabila?
am trecut si azi pe la service si mi_au zis sa vin marti pt ca luni e sarbatoare si nu lucreaza :(( si mai e si seful meu care trebuie sa imi dea niste bani din urma si vad ca nu are niciun gand. aia sunt programati pt service...voi vedea ce voi face. sper sa fie bine

PostPosted: 18 May 2012, 19:42 

cam greu sa verifici, cel mai bine e sa iti faci

PostPosted: 18 May 2012, 19:50 

johnnny Quote:
cam greu sa verifici, cel mai bine e sa iti faci

mda. ma gandeam si eu la treaba asta. dupa ce o scot din service merg direct si scot numere rosii ca sa fiu eu sigur ca totul e ok, urmand ca in maxim 2 luni sa o inmatriculez. tot ce imi doresc acum e sa o vad reparata

PostPosted: 26 Aug 2012, 04:03 

salutare tuturor!
ma scuzati ca nu am mai dat pe aici dar nu am foarte mult timp de cand m_am intors din "tarile calde" si nu prea am reusit sa intru...plus ca am avut si niste probleme...
m_am intors cu o intrebare: de o bucata de vreme mi se aprinde martorul de la injectie in bord (injectorul rosu de langa turatii) si ma cam enerveaza. prima data cand s_a aprins (la vreo 2 zile dupa ce am luat_o) am fost cu ea la service si mi_a curatat regulatorul de presiune din rampa. toate bune si frumoase, numai ca de o bucata de vreme iar incepe sa se aprinda. acum nu se mai opreste motorul insa nu se accelereaza deloc cam 5 secunde, dupa care se accelereaza foarte greu. trebuie sa calc pedala la jumatate sau in cap ca sa se tureze cat de cat. o chestie interesanta e ca daca ii dau blana cu tot cu martor aprins si dau prin cateva hopuri (ca la drumurile noastre) incepe sa dea suturi...ba merge, ba nu merge. dau intr_un hop isi revine, dau in altul iar nu merge. astazi iar s_a aprins si vad ca nu mai vrea deloc sa mearga. trebuie sa calc acceleratie muuult prea tare ca sa mearga cat de cat. ce sa fie?? testerul imi da senzorul pozitiei pedalei de acceleratie. eu ma gandeam sa nu fie de la o mufa ceva, atata timp cat imi face figuri numai pe drumuri nasoale...o sa mai curat odata regulatorul de presiune poate se modifica ceva...daca aveti ceva idei ajutati_ma si pe mine va rog mult. m_ar bate gandul sa schimb senzorul de la acceleratie numai ca cica vine cu tot cu pedala si costa enorm de scump. nu as vrea sa dau atatia bani degeaba...multumesc mult

Post new topic  Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00