Roxie Quote:
Buna. Am implinit de curand 18 ani si acum sunt in cautarea unei masini. Bugetul meu e limitat la 3000 de euro si problema cea mai mare e ca nu am voie sa-mi iau un motor mai mare de 1.6.
Printre multe alte masini pe care le-am vazut a fost o Alfa 147, de care m-am indragostit pe loc.
Ce-as vrea eu sa stiu e daca merita sau nu merita sa dau banii pe ea, si cam ce probleme as putea intampina cu o astfel de masina.
Nu vreau sa te dezamagesc, dar chiar nu cred ca poti cumpara 147 in toate mintile la doar 3000 euro. Si daca tot nu poti sa treci peste acest subiect, iti recomand sa mai ai 1000 euro pe langa, pentru eventuale reparatii/revizii care sigur vor trebui facute: distributie si transmisie, ulei si filtre, eventual brate, eventual si altele. Doar distributia, transmisia, uleiul si filtrele te duc undeva la 500 euro (posibil mai mult...incluzand manopera). Si aici m-am referit la chestii obligatorii care se fac cand cumperi o masina despre care oricat ai verifica-o, tot nu prea stii mare lucru. Si mai ales daca vorbim de un motor TS, la care se stie ce pacatoasa poate fi distributia neschimbata la timp.
Stewe Quote:
Am o alfa 147 de vanzare ... nu o vand ptr ca nu merita... sunt super extra multumit de ea...
Ce`ti pot spune despre ea.. mai bine zis nu te lua dupa ce spun altii, gen : " nu-ti lua frate alfa romeo ca te rupe la bani, foarte scumpe piesele... greu de intrenut" .. gresit
ti-o recomand cu placere... super confortabila, se aseaza foarte frumos pe sosea, din propie experienta pot spune ca, ca si motoare sunt reusite... pe mine unul nu m`a lasat nimic si o am de o buna vreme de timp...
si la asptectul interior/exterior depaseste lejer foarte multe masini gen "opel, golf"
P.S la intalieni este considerata masina de lux :"> este pe podium
Se aseaza foarte frumos pe sosea in cazul in care tot ce inseamna brate/pivoti/bucse/bare/bielete si chestii de genul, sunt intr-o stare buna.
In privinta interiorului, este adevarat ca este peste golf/opel din acea generatie, dar in primul rand ca design. N-as baga mana in foc pentru materiale.
@Roxie - Trebuie sa te gandesti ca masina aia foloseste si un ambreiaj care este tot un consumabil. Mai foloseste si bujii (nu 4, ci 8 ), variator (care se schimba odata cu distributia si care creste costurile...asta daca va fi varianta de 120CP).
Nu vreau sa se inteleaga ca nu recomand Alfa 147, dar vreau sa se inteleaga ca daca te hotarasti sa cumperi o asemenea masina, e bine sa o faci in totala cunostinta de cauza. Multe elemente care se schimba, se schimba in mod uzual pe orice alta masina. Dar sunt si extrem de multe elemente pe care le schimbi in special la masina asta comparativ cu altele. Cand vorbesti de achizitia unei Alfa Romeo din acea generatie, niciodata nu vorbesti de bugete fixe pentru ca mai devreme sau mai tarziu, vei avea o mica problema.