marius Quote:
De cand l-am vazut prima oara stiam ca nu va fi primit cu simpatie.
Ganditi-va insa la asta : poate nu vorbeste bine nici romana nici engleza omul, dar macar a razbit in viata in stil american, si a reusit sa ofere familiei tot ce ar avea nevoie !
Bah, acolo e altceva. Parca ti-am povestit ca in State nici un roman (din astia de varsta lui), cand te invita la el, nu-ti da adresa s-o bagi in GPS, ci tine el cu dintii sa-ti explice directiile la telefon cu putinele cuvinte englezesti pe care le stapaneste, ca sa-ti arate el ca e mai vechi ca tine p-acolo si stie, domn'e, strazile, si stie si "turn NORD", vorba francezului. E un fel de dat mare pe care nu l-am mai vazut la alte natii, un fel de masina mea-i mai tare ca a ta. In State, daca iti iei masina, parerea primului roman cu care te intalnesti este ca e prea scumpa, prea mare, prea proasta sau consuma prea mult. Sunt sigur ca prinzi ideea ca si tu ai stat printre ei.. e un fel de schimbare radicala ciudata a romanilor din afara, nu se mai plange nici unul ca-i merge rau, fiindca e de cacat, acolo nu mai poti acuza guvernul ca nu-ti merge bine, e un fel de schimbare la 180 de grade. Cunosc un roman care si-a cumparat un Jaguar si l-a trimis acasa pe vapor ca sa il aiba vara cat sta in vacanta si sa arate el ce realizat este, imediat ce a scapat de tara asta de rahat. Apoi s-a imprumutat sa-l trimita inapoi si l-a vandut in toamna in pierdere acolo...Nu stiu cum sa explic mai clar, e acelasi sindrom de care sufera si astia care rad de ei, dar invers. Imi scapa cuvintele acum... dar sunt sigur ca s-a inteles.
P.S. Nimeni nu investeste atat intr-o casa in State (in afara de cateva specimene care simt nevoia sa epateze si negrii cu bling-blingu' lor), acolo casele sunt precum masinile, economia este de asa natura. E un fel de complex de inferioritate de care sufera omul asta, simte nevoia sa arate ce a facut. Am prieteni multi moroseni si le cunosc prea bine stilul de a-si prezenta avutia, dar aia "originali" o fac cumva demn si cu mandrie, nu-s penibili...