StanPatzitW Quote:
Anu asta am hotarat sa fac concediul in Romania, asa ca am ales traseul urmator.
Alba iulia
Pasul Tihuta
Manastirea Putna
Manastirea Bogdana
Casa Memoriala "Mihai Eminescu" Ipotesti
Mănăstirea Dragomirna,
Suceava ( Cetatea de Scaun a Sucevei Suceava )
Mănăstirea Voroneţ
Vânători Neamț
Mânastirea Agapia, Neamţ
Cazare o noapte
Cetatea Neamt
Humuleşti, Târgu Neamț, Neamţ
Cascada Duruitoarea
Lacul Bicaz
Piatra-Neamț
Iaşi ( Manastirea Bucium, Parcul Copou - Teiul lui Eminescu, Manastirea Cetatuia, Bojdeuca Ion Creanga )
Slănic-Moldova, Bacău ( Casa memoriala Moş Ion Roată )
Focșani, Vrancea
Galati ( trecem dunarea cu bacul ) in I. C. Bratianu
Tulcea si undeva in Delta Dunarii (probabil Gura Portitei)
Mare (probabil Costinesti sau Vama)
Ion Corvin, ( Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei )
Calarasi (trecem Dunarea cu bacul )
Valcea
TRANSALPINA
Alba Iulia.
Daca aveti informatii despre locuri pe care merita sa le vizitez pe aceest traseu sau locuri de cazare va rog nu ezitati sa oferiti informatii. Multumesc
Vezi ca , Casa memoriala Mos Ion Roata e in jud. Vrancea pe drumul catre Soveja. Ai grija ca nu e marcata corespunzator si ai ocazia sa treci de ea. Daca tot ajungi in zona, poti merge si la Mausoleul din Soveja cat si cel de la Marasesti. Daca ajungi in Galati, te poti opri in Gradina botanica ce este situata chiar langa Trecere Bac. E foarte frumosa in cursul verii. Dupa ce treci bacul si iesi din comuna I. C. Bratianu sa fii atent ca dupa cativa km ai sa ai pe partea stanga Cetatea Dinogetia (cetate din epoca romanilor) dupa care la un moment dat ajungi in localiatea Sarica Niculitel unde sunt vestitele podgorii ca apoi sa-ti cureti sufletul in Manastirea Niculitel. Si ca ultima recomandare, intereseaza-te de starea drumului ce pleaca din Sarica-Niculitel si ajunge in loc. A.I Cuza. E un drum superb printr-o padure de tei si particularitati ce-i plac Alfei (viraje stranse, deal, vale). Sper sa-ti fie de folos recomandarile mele si sa contribuie la un concediu placut.Daca imi mai aduc aminte pe parcurs voi mai reveni cu detalii.