dand Quote:
Am fost placut surprins ca Sixt-ul a introdus Alfa Giulietta la inchirieri in Elvetia la exact aceeasi categorie cu BMW 1-er.
Elvetia este una din cele mai "alfiste" tari. Spre exemplu, in Ianuarie, cota de piata ocupata aici este una dintre cele mai mari din Europa : 1,2%.
dand Quote:
...vanzarile vor fi mai mici anul asta datorita retragerii gamei 159...Nu e atat de doom&gloom pe cat pare, ba din contra.
Problema dupa cum o vad eu, este ca in continuare, nu prea stiu cum sa pozitioneze brandul Alfa Romeo. E drept, cu doar 2 modele fara declinari de caroserie nici nu prea au cum. De concurat constructorii generalisi nu a fost niciodata cazul, iar acum ca cei premium au ajuns sa vanda la fel de mult daca nu si mai mult decat cei traditionali, iarasi sunt in afara jocului. Pe unele piete europene, Lexus vinde mai mult decat Alfa Romeo !
Cristian_Nita Quote:
Lunile ianuarie, februarie si august sunt luni cu vanzari slabe, pentru toti producatorii. Mai relavanta ar fi o comparatie Ianuarie 2011 vs Ianuarie 2010.!
Este stiu faptul ca luna Ianuarie este una din cele mai slabe luni in ceea ce priveste numarul de masini vandute. Tocmai de acea am adaugat datele din 2011 acolo unde le-am stiut, pentru a avea termeni de comparatie corecti.
Cristian_Nita Quote:
Ar cam fi cazul ca Alfa Romeo sa iasa pe piata macar cu un facelift anul acesta.
A imbatranit cam repede Mito dupa parerea mea. Pana la un facelift insa, gaurile mari care nu sunt acoperite pe piata europeana, sunt proiectele alea mult vehiculate si tot amanate : Mito 5 usi, Giulietta SW, Giulia, SUV. Toate aceastea s-ar vinde pe segmente foarte populare, cel al SUV-urilor chiar in crestere spectaculoasa de la an la an.
ALXege Quote:
Ce ar fi cu adevarat de urmarit ar fi performantele celorlalte marci, adica vazut daca cumva scaderea este intr-un context global :
Ce am observat eu, fara sa fac o statistica elaborata, este ca mai toti constructorii generalisti (Fiat, Reno, PSA, Opel, uneori chiar si japonezii) sunt in scadere. Vand mai multe masini, sau macar la fel de multe ca si anul trecut -ceea ce se traduce printr-o cota de piata mai ridicata in contextul unei piete in regres - producatorii premium din Germania si coreenii.
Tupac Quote:
Haideti sa fim realisti: ce are la vanzare Alfa acum? Are masina pentru tineret si pentru femei. Atat..
Nu stiu care e care dupa parerea ta, dar datele oficiale arata ca anul trecut Giulietta a fost cumparata de clienti cu o varsta medie de 40 de ani, dintr care 20% au fost persoane de sex feminin !
Mai departe voi continua cu alte cateva date care sunt cunoscute la ora actuala :
Olanda: alta piata in scadere(cu -8%), din fericire alta tara "alfista" : vanzarile au crescut de la 582 la 612 bucati (Mito 311, Giulietta 277, 159 24). De notat ca Olanda este una dintre putine tari, daca nu chiar singura, unde Mito s-a vandut mai bine decat Giulietta !
Belgia: piata in scadere cu -16%, scadere insa si mai mare pentru Alfa Romeo : s-au vandut 290 fata de 520 anul trecut ! Spre comparatie, BMW ocupa locul 5 in clasamentul general, cu aproape 3000 de bucati vandute.
Austria : piata in crestere cu 5% fata de 01.2011, Alfa a scazut de la 242 la 170 de unitati vandute, o scadere de 29%, ocupand astfel 0,63 din total.
Grecia : scadere de 16% a pietii in 01.2012, dupa cea catastrofala de anul trecut de -63%. Alfa, dupa cum este bine stiut, este apreciata si in Grecia, ocupa prin cele 138 de unitati vandute (fata de 178 in Ianuarie 2011) o coata de 1,6%, aici, imediat in pozitia inferioara BMW-ului. Tot aici, Mito se vinde mai bine decat A1 si Mini.
Spania: piata in usoara crestere de 2%, Alfa scade insa si aici :298 fata de 338, cota de piata 0.54%. (Giulietta 239, Mito 43, 159/Brera/Spider 16)
Portugalia : restrangere dramatica a pietei auto, s-a vandut mai putin cu 47% masini decat anul trecut, diminuare resimtita si de Alfa : in Ianuarie s-au vandut 70 de masini in Portugalia, cu 101 mai putin decat anul trecut.
Suedia: prezenta "exotica" aici, s-au vandut 15 masini fata de 21 anul trecut. Nu, nu e vorba ca nu s-ar vinde masini in Suedia.... piata totala a cumulat aproape 19.000 unitati in Ianuarie 2012.
L.E. - ii invit pe cei care mai au astfel de date sau analize la indemana sa le impartaseasca aici.