It is currently 15 Jan 2025, 16:41

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: 03 Feb 2012, 19:49 

Car: Valeria/Carla
Cand vine vorba de consum, de cele mai multe ori se exagereaza in jos, adica daca masina consuma 8% si in calculatorul de bord ai 7%, e foarte tentant sa spui ca de fapt tie iti consuma 5.5%. Totusi, consumul declarat de producator e un consum mediu - undeva intre cel teoretic si cel obtinut practic, in mers - dar cum nu prea sunt doua motoare la fel, eu unul pot accepta variatii de consum chiar si sub cel declarat de producator. Depinde de uleiurile din motor si transmisie, de anvelope, de combustibil, de tot felul de uzuri, de-asta e bine sa vorbesti de un consum mediu nu neaparat din punct de vedere al regimului de mers, cat si al tipului de autovehicul in sine.

PostPosted: 03 Feb 2012, 21:30 

Car: Alfa Romeo 159, 1.9
sa stiti ca eu mi-am format ideea dar daca vreti sa continuati despre consum nu-i problema, e binevenita orice parere. :peace:

ideea e ca din valorile de consum afisate pe aici, atat timp cat nu e vorba de mai mult de 14% nu ma sperii.
cu fiabilitatea la fel - m-am obisnuit sa intretin o masina cu piese nu tocmai ieftine si ca si istoric asa al meu am schimbat cam orice imi suna ca nu e ok, cu cateva exceptii.
avand in vedere cele 2 puncte de mai sus eu nu gasesc pe piata de sh o masina care sa imi placa si mie si prietenei mele mai mult ptr valoarea asta. Adica, pe bune, ce masina mai ok la 3500 eur gasesti mica, automata, piele and stuff, benzina aspirat, cu care sa nu "iti fie rusine" si sa o faci chiar sa arate sa intoarca priviri cu un set de jante bine alese si o vopsea intretinuta?

deci, decizia mea e clara - un da hotarat pana in acest moment. am vrut saptamana asta sa merg cu una dar individul nu o scosese din zapada. nu e o prioritate, am timp. Cel mai probabil o sa fie achizitionata din tari mai vestice.

so, thanks, guys! si parerile pot continua, despre consum si orice subiect.

P.S. istoric vorbind ptr acest topic, m-ati convins sa nu imi iau, apoi sa imi iau, acum ce urmeaza? :naughty:

ex: Vw Lupo 3L

PostPosted: 03 Feb 2012, 22:07 

sa-ti iei doua...

PostPosted: 04 Feb 2012, 00:14 

Car: alfa romeo
Valak Quote:
Cand vine vorba de consum, de cele mai multe ori se exagereaza in jos, adica daca masina consuma 8% si in calculatorul de bord ai 7%, e foarte tentant sa spui ca de fapt tie iti consuma 5.5%. Totusi, consumul declarat de producator e un consum mediu - undeva intre cel teoretic si cel obtinut practic, in mers - dar cum nu prea sunt doua motoare la fel, eu unul pot accepta variatii de consum chiar si sub cel declarat de producator. Depinde de uleiurile din motor si transmisie, de anvelope, de combustibil, de tot felul de uzuri, de-asta e bine sa vorbesti de un consum mediu nu neaparat din punct de vedere al regimului de mers, cat si al tipului de autovehicul in sine.
:clapping: bine postat
Postarea ta probabil ar trebui sa il mai linisteasca putin si pe utilizatorul Cristian_Nita si sa nu imi mai trimita raspuns la postul meu de mai sus prin mesaj privat si sa mi se adreseze intr-un anumit fel.Putea foarte bine sa scrie aici pe topic direct sa vada toata lumea parerea lui si ce are de spus.Dumnealui are o vaga impresie ca nu mai exista masini fara computer de bord fara de care nu iti poti calcula consumul.Gresit,consumul calculat la pompa e cel mai sigur,nu iti poate da eroare la calcule cum un computer de bord poate.

PostPosted: 04 Feb 2012, 12:32 

alex26 Quote:
Valak Quote:
:clapping: bine postat
Postarea ta probabil ar trebui sa il mai linisteasca putin si pe utilizatorul Cristian_Nita si sa nu imi mai trimita raspuns la postul meu de mai sus prin mesaj privat si sa mi se adreseze intr-un anumit fel.Putea foarte bine sa scrie aici pe topic direct sa vada toata lumea parerea lui si ce are de spus.Dumnealui are o vaga impresie ca nu mai exista masini fara computer de bord fara de care nu iti poti calcula consumul.Gresit,consumul calculat la pompa e cel mai sigur,nu iti poate da eroare la calcule cum un computer de bord poate.
posteaza PM-urile, ai accordul meu!
:wave:

PostPosted: 04 Feb 2012, 13:04 

Car: Alfa Romeo 147
nu stiu daca pe tot forum-ul este vreun subiect in care sa nu apara macar o contradictie, iar utilizatorii sa se 'intepe' intre ei.

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 22 Feb 2012, 11:35 

Salut. Incep prin a spune ca sunt posesor de 159 1.9 jtdm si 147 2.0 Selespeed. 147 a fost prima mea Alfa si dupa un timp am luat 159 pt. ca fac naveta la locul de munca undeva la 25 km langa Timisoara, si pt. ca trebuia si sotia sa aiba masina asa ca fiecare a primit ce si-a dorit. Sotia e innebunita dupa ea la cum arata, rosie, piele neagra, etc. Din punctul meu de vedere eu tanjesc cateodata dupa 147 mai ales cand ma plimb in oras si macin in schimbator, dupa sunetul de la motor+ evacuarea sport. Ca si consum eu in oras acum nu i-am facut un consum la pompa dar estimez un 12-13% mers frumos si schimba cutia cam la 3000rpm. Acuma nu stiu cum is drumurile la tine dar in Timisoara is cam rele dar sotiei mele nu-i prea place suspensia sport ca o cam zguduie(nu stiu cum e stock) si cam asta ar fi singurul minus. Ca si fiabilitate, cu cutia n-am avut probleme, am schimbat uleiul cutie+robot plus calibrare si nu a avut nici o eroare. Eu as face oricand aceeasi alegere privind 147 Selespeed si 159. Succes!

Ex: Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex: Alfa Romeo MiTO 1.4 TB Multiair
Ex: Alfa Romeo 159 2.4 TI Sportwagon
Ex: Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

Last edited by alex_bretean on 22 Feb 2012, 12:00, edited 1 time in total.

PostPosted: 22 Feb 2012, 11:55 

Car: Alfa Romeo 159, 1.9
thanks, daca totul merge bine voi face si eu aceeasi alegere in vara. :)

ex: Vw Lupo 3L

Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00