It is currently 15 Nov 2024, 06:16

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 21 Jan 2012, 14:20 

Am facut de curand schimbul de ulei la motor si la cutie.
Dupa muulte cautari si extrem de multe optiuni am ales Bardahl.
Aici in Italia, cu tot cu transportul pana acasa a fost 13 euro/litru Bardahl TECHNOS C60 5W40 m-SAPS (uleiul de motor) si parca vreo 14 euro T&D GEAR OIL 80W-90 (cel de transmisie).
Am mai luat de la Sintoflon un lichid de curatat motorul inainte de schimb si un aditiv de transmisie (Gear Lube).
Lichidul de curatare l-am luat pentru ca Selenia se face ca si catranul dupa 10k km si era cazul sa mai iau din jegul din motor. Nu a facut cine stie ce curatenie, dar la urmatorul schimb mai pun un flacon.
Pe de alta parte aditivul de transmisie este excelent. Dupa 50km a inceput si la mine sa intre in viteza cum trebuie si respectiv dimineata sa nu caraie cand bag in marsarier!!! Pe flacon scrie ca in aprox 500-1000 km incep sa se vada rezultatele, pana acum insa sunt extrem de multumit.

Uleiul de motor mi se pare foarte bun (poate e si efectul de placeboo), ideea e ca dimineata demarorul nu mai invarte asa greu, iar in ture parca urca mai repede si mai linistit. Nu zic ca este net superior fata de selenia Star de care am avut pana acum, insa pretul este mai bun si pe aici pe forumuri toata lumea il pupa-n.... Selenia aici sub 20 de euro cu transport inclus nu prea gasesti!

Drept urmare eu recomand Bardahl. Iar cei de pe aici recomanda Bardahl mai ales la diesel. Sunt foarte incantati de el.

PostPosted: 21 Jan 2012, 15:09 

La prima vedere Bardahl e doar un alt exemplu de "vis american".
Cum sa faci lubrifianti intr-o hala, intr-o curte de 8000mp? Parca e presa de ulei alimentar.
Povestioarele astea sunt rasuflate, cu imigrantul ajuns in State cu 29$ in buzunar, au tenta de reclama care nu te cucereste, dar cerseste.
Bardahl e la prima vedere un fel de Dura Lube, un aditiv care sa-ti faca motorul silentios atunci cand vrei sa vinzi masina atunci cand nici mecanicii nu mai au ce-i face.
Experimentele cu diverse uleiuri pe motoarele de Alfa mi se par la fel de riscante ca sexul neprotejat.
Parerea mea...

PostPosted: 21 Jan 2012, 15:18 

Posibil sa o dam in polemici si nu vreau. Au facut-o altii inainte.

Intr-adevar pe site-ul de US e cum zici tu povestirea cu emigrantul.
http://www.bardahl.it/olio_bardahl/olio ... _auto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
aici e un pic mai buna prezentarea.
pe mine m-a interesat un ulei 100% sintetic. nu semisintetic cum au altii.
marca asta de ulei o stiu de la moto unde e un nume respectat.

Si ca sa sustin ceea ce ai zis tu legat de ulei de cartofi uita-te de unde e selenia din 2007...di malaesia
http://www.flitalia.it/it/fl/content/view/25/45/" onclick="window.open(this.href);return false;

Probabil sunt la fel de bune-proaste, dar macar pretul sa fie corect.
In mom de fata topul este dublu ester, fabricat de motul (printre altii).
Celelalte prostii cu aditivi & shit sunt materiale promotionale intr-adevar.

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+03:00