Tupac Quote:
Reforma in Sanatate este absolut necesara, nu exista dubii aici. Sunt MULTEEEE lucruri de pus la punct si ce trebuiesc schimbate poate, dar nu legea asta care era nesimtita. Cum adica Statul sa dea ma banii mei la un privat?? WTF?! Pai e bine cu privatii (care btw, sunt si acum bine merci...), dar la o adica dau eu banii direct acolo daca vreau/pot, nu prin Stat sa ii capuseze el cu X si Y. Asta e tupeu maxim.
Ma mira parerile unora dintre voi legate de aceste aspecte..stateati cumva la rand sa deschideti afacerile alea sau cum?
Tupac, statul iti ia banii si ii da la privati in multe alte domenii, si face FOARTE bine, fiindca se stie de cand lumea si societatea capitalista (aceea cu care unii dintre noi nu ne prea putem pune de acord, din pacate) ca statul e cel mai prost administrator. Hai sa ne gandim pragmatic: reforma in Sanatate trebuie facuta si privatii TREBUIE sa intre pe piata ambulantei, ca si in alte domenii ale Sanatatii (repet, SMURD-ul ramane asa cum e, in domeniul lui, care nu e cel al Ambulantei). Aceasta reforma o pot face doar doua mari grupari politice, fiindca altele NU sunt (din pacate
): ai lui Basescu, acum, sau ai lui Ponta + Antonescu (adica ai lui Iliescu), peste un an, doi, sau mai stiu eu cand... Sincer, prefer prima varianta!!
Daca ar fi dupa mine, nu as mai da nici un leu la stat, impozit, pentru nimic. Nici sanatate, nici pensie, nimic. Fiindca sunt ferm convins ca atunci cand voi iesi eu la pensie (adica peste vreo 23 de ani, daca am bafta), nu va mai exista nici un sistem de pensii de stat, sistemul de sanatate de stat va falimenta total in maximum 5 ani (oricum, in acest moment, daca m-as imbolnavi grav, eu sau cineva drag, as apela instant la sistemul privat de sanatate), iar scoala... Deci, cu cat se merge mai mult pe mana privatilor, eu voi fi cu atat mai multumit! Ca o face Basescu, nu ma deranjeaza, fiindca nu stiu cine ar face-o mai repede si mai bine.