CristianMiu Quote:
Referitor la accidentul lui Lucescu... vatman-ul este un om de nimic, de doi bani din punctul meu de vedere. Sunt mai mult ca sigur ca putea sa opreasca in conditii de maxima siguranta, insa NU a vrut.
Asa sunt romanii... RAI unul cu celalt... eu ma astept ca intr-o buna zi un vatman cretin sa dea si peste mine ( zilnic fac stanga intr-o intersectie si tre sa traversez calea ferata a tramvaiului, iar de cele mai multe ori nu trec imediat pentru ca sunt obligat sa acord prioritate.
Adica ok... omu greseste, dar nici chiar asa sa dai peste el sa-l faci varza, la un pas sa-l omori. In locul lui lucescu putea fi oricare dintre noi...
Sunt curios asa, daca fisu/fisa la vatman facea acceiasi manevra ca lucescu, ce facea ? dadea peste el/ea ?
sper ca glumesti!
Imi pare rau, vatmanul nu a avut nicio vina. Opreste tu o "masinarie" de cateva tone ce se afla in coborare, pe ploaie! Poate ca putea, dar era ok ca vatmanul sa franeze brusc riscand ca vreo 10-20 oameni sa-si sparga fetele lovindu-se de tot felul de obiecte prin tramvai? si asta pentru ce, sa salveze un biet idiot (da, idiot, nu ma fersec de cuvinte) care nu stie sa respecte o regula de baza a circulatiei: prioritatea!?
Il luce nu s-a asigurat, deloc, l-a durut la
de regulile de circulatie! Poate gresesc eu dar eu asa am invatat la scoala de soferi: vrei sa faci stanga, te asiguri si apoi faci stanga. In acest caz, conform propriilor declaratii, el a vazut clar ca vine tramvaiul dar, cu toate astea, a intrat pe linia tramvaiului in speranta ca opreste el, tramvaiul. Ori batranetea isi spune cuvantul, ori a adoptat si el stilul stupid al soferilor de bucuresti: "ma bag, lasa ca trebuie sa puna el frana, doar nu intra in mine."
Legislatia e clara: in cazul in care vrei sa virezi la stanga, pe o strada "prevazuta" cu sina/sine de tramvai, in cazul in care se apropie un tramvai, trebuie sa stai/opresti pe ultima banda (banda cea mai apropiata de tramvai), paralel cu linia de tramvai, pana cand trece tramvaiul. (Nici nu mai conteaza pe Bd vasile Milea e linie discontinua sau continua. Da-o dracu' de linie, am calcat-o de multe ori si sunt convins ca ati facut-o si voi, de nevoie sau din pura prostie, insa de fiecare data m-am asigurat temeinic.)
Bine ca, in acest caz, a patit-o doar el si nu a mai omorat alti oameni nevionavati, ca in cazul celuilalt accident celebru.
PS. "fisu la vatman" se va face tot vatman si, in situatii precum aceasta, sunt sigur ca, vatman fiind, va alege sa vireze brusc stanga sau dreapta pentru a evita accidentul...
PPS. no offence! Nu am nimic cu tine, CristianMiu, ci cu ideea enuntata de tine.