LA MULTI ANI TUTUROR ALFISTILOR!!!! ma numesc soare costin si astazi as vrea sa va prezint povestea mea de pasionat ALFA ROMEO. as putea spune ca dragostea mea pentru aceasta marca isi are inceputul chiar inainte de a ma naste cand tatal meu conducea o splendoare de ALFA ROMEO GIULIA SPRINT GT, la care a trebuit din pacate sa renunte din cauza pasiuni sale pentru viteza lucru care putea sa-l coste casnicia, mama mea ajungand sa nu se mai urce in masina cu el la volan, mai repede prefera mijloace de transport in comun. va spun foarte sincer tatal meu se pricepea la condus. cea mai celebra amintire ramane oricum aceea cu matusa mea care a facut pe ea realmente dupa un traseu targoviste-moroieni-sinaia, masinuta aceea facea minuni pe serpentine.urmatoarea mea intalnire cu alfa a fost prin anii 90 cand o cunostinta si-a adus din italia o ALFA ROMEO 33 QUADRIFOGLIO motor de 1.3 litri boxster 4cilindri + 4 carburatoare weber, o adevarata bestie, pana in viteza a 3 sacrtaiau rotile pe asfalt. in 2001 am plecat in ITALIA cu un contract de munca si la scurt timp mai precis in iulie 2003 aveam deja prima mea masina o ALFA ROMEO 155TD neagra, interior in piele, jenti OZ pe 15 ce sa mai eram inebunit am stat o zi intreaga numai in masina. am petrecut alaturi de ea 2 ani plini de aventuri si multi km dar din pacate si dezaventuri in special in vacantele petrecute in ROMANIA unde am distrus un set de jenti, pe atunci aveam obiceiul sa fac drumul pana acasa in targoviste noaptea, si am avut si neplacerea sa gasesc masina sparta in mijlocul zilei cu rezultatul unui geam spart si bord rupt. in 2005 am inlocuit 155-ul cu normal o ALFA ROMEO 156 2,4 JTD, 170cv, garda la sol coborata, jenti TI pe 17, cu multumirile mele mecanicului meu care a avut o rabdare de fier cu mine, si au urmat alti mii de km pe strazile si autostrazile din ITALIA-FRANTA-SPANIA, dar pot sa spun ca pe drumurile din ROMANIA in special pe traseele dintre ARAD-DEVA-SIBIU si mai ales VALEA OLTULUI cu DEALUL NEGRU, masina isi scotea in evidenta caracterul sportiv, il vero cuore sportivo, eram in stare sa stau toata ziua la volan. in 2008 reprezentanta ALFA ROMEO ma invita sa testez modelul 159 si va spun sincer nu am mai reusit sa am liniste pana in martie 2008 cand am devenit proprietarul celei mai frumoase masini din lume : ALFA ROMEO 159 1.9JTDM modelul distinctive, 120cv, cu tot felul de senzori, comenzi pe volan, jenti toora monaco, va da-ti seama ce era in sufletul meu, eram cel mai fericit om din lume. din pacate la sfarsitul lui 2008 sotia mea isi pierde serviciul si cam incoltiti de probleme financiare ma vad nevoit sa-mi vand alfa mea, sincer nu exista cuvinte la ce am simtit cand am vazut masina mea ca pleaca din fata casei si nu sunt eu la volan. am ramas tot cu o italianca LANCIA DELTA HF 1.6 benzina din 98 masina care pe parcursul a aproape 50.000km nu mi-a cerut decat benzina si ulei si am facut aceasta paranteza special pentru cei care considera masinile italiene ca fiind nefiabile. si au trecut anii ca si problemele mele financiare si in noiembrie 2011 aproape de aniversarea mea sotia mea imi spune "sti am vazut o ALFA ROMEO 159 de vanzare si nu costa chiar asa de mult cred ca ar fi potrivita pentru cadoul tau"..... astazi conduc din nou ALFA ROMEO 159 1.9 jtdm, 150cv, de data asta modelul progresion cu 110000km la bord fara prea multe optional-uri dar stiti ce ? nu ma mai intereseaza atata timp cat este alfa mea...
|