Jaggguar Quote:
Alfa Romeo e un fel de Liverpool la fotbal, o chestie imbibata de istorie impachetata intr-un celofan ieftin capitalist, dar care mai pastreaza inca putin din stralucirea de odinioara si mai are din cand in cand rabufniri de orgoliu care alimenteaza nebuniile temporare din capul fanaticilor suporteri/posesori/admiratori.
Am vazut asta pe un alt topic si aici trebuie sa te contrazic. In termeni fotbalistici, cred ca Alfa Romeo e mai mult un Tottenham Hotspur. Anii de glorie acum 50 de ani, una din cele doua echipe din Anglia care au cucerit cate un trofeu in fiecare deceniu de la infiintare (cealalta echipa care a reusit asta e una oribila, btw), intotdeauna
flamboyanta, intotdeauna 'flattered to deceive'. Sau cum spunea fosta voastra legenda, Hansen, 'will always let you down'. Sau conform motto-ului neoficial, 'Next year will be our year'. Aproape de faliment la inceputul anilor 90, apoi cu evolutii contrastante, aproape de retrogradare, apoi top5 si acum title contenders dupa un management mult mai intelept (dar oarecum nepopular ptr. ca a intrerupt seria de transferuri extravagante si in aceeasi masura, ineficiente). Intotdeauna asociata cu 'prima', dar la trecut (prima echipa ce a reusit 'dubla', prima echipa engleza castigatoare a unei cupe europene, prima echipa engleza castigatoare a doua cupe europene, prima echipa engleza castigatoare de 2 ori a cupei Uefa, prima echipa ce a cucerit mereu un trofeu in anii terminati in 1 in secolul trecut:-). Si ai caror suporteri, desi in cvasiminoritate fata de big 3 (Merc, BMW, Audi) sunt mult mai 'in the know' in ceea ce priveste fenomenul
O extrapolare a fotbalului in lumea automobilistica dupa mine ar arata asa:
Ferrari - Barcelona
Lamborghini - Real Madrid
BMW sau Merc - Bayern
Audi - Man.Utd
Maserati - Inter
Toyota - ACMilan
Renault - Arsenal
Hyundai - ManCity
Aston Martin - Juventus
Jaguar - Liverpool
LE: hmmm, nu stiu ce echivalent fotbalistic ar avea Porsche (probabil tot mai aproape de Bayern) si nu stiu vreo masina care sa se fi infiintat in 2003 odata cu aparitia unui miliardar rus. Ahhh, Chelsea = Spyker, bingo!