mugurel Quote:
dand Quote:
mugurel Quote:
Da' tre sa recunosti ca 4 sau 5-0 nu ne-a dat nicio echipa de desculti ....
Echipa aia de desculti a participat de 2 ori in grupele Ch.League (da, aia ptr. care se antreneaza Dinamo de ani de zile) si a invins chiar si pe Man.Utd. odata (cu 3-0). Are o medie de 10.000 de spectatori la meciurile acasa din campionat (adica mai mult decat strang toate echipele din Liga lui Mitica intr-o etapa), cu 9.900 mai mult decat media lui Dinamo adica
Ai dreptate .... Au tot dreptul sa bata Steaua cu 5-0 ... Totusi nu e de kkt ca o echipa care are "meritul" sa fi jucat doar de doua ori in grupe sa bata o detinatoare de Cupa Campionilor Europeni ? Scuze , sa o umileasca nu sa o bata ...
In continuare ii vad ca pe niste "desculti" in fotbal dar tu poti sa faci misto de Liga I si de Dinamo , e ok ...
'Desculti' exista doar in terminologia romaneasca a fotbalului. In fotbalul civilizat si ma opresc doar la un exemplu intamplator, Juventus isi inaugureaza stadionul (primul stadion privat din Italia) cu Notts County, echipa 'de desculti' din a 4-a liga valorica engleza, din respect ptr. ca atunci cand s-au infiintat le-au adoptat culorile (alb-negru).
Revenind, 'descult' e fotbalul romanesc in general. E surprinzator cati nostalgici sunt dupa vremurile lui Hagi cand e clar ca de atunci ne-am revenit la valoarea dintotdeauna (citeste 'Fields of Glory, Paths of Gold: The History of European Football' de Kevin Connolly si Rab MacWilliam sa vezi ca rareori ne-am depasit conditia de sub mediocri in fotbal). Asadar, sa crezi ca 0-5 in fata unei echipe venind dintr-un fotbal o idee mai 'rasarit' in ziua de azi, e un dezastru, mi se pare o exagerare. Ce-ar mai zice un suporter ManUnited de faptul ca o echipa de 'desculti' de au trait in umbra lor 30 si ceva de ani i-au batut tot la o diferenta de 5 goluri, chiar pe Old Trafford? Ultima oara cand ii batusera cu un scor similar era in 1926, cu 25 de ani inainte ca 'echipele fanion' (iubesc cliseul asta 'giurnalistic') ale fotbalului romanesc sa se infiinteze prin decret de stat. Si ultima oara cand ii prinsese derby-ul mancunian sub 'desculti' era in 1978, cand o alta echipa din Nottingham (actualmente 'desculti' in bottom 3 din Championship, Liga a doua engleza) castiga Cupa Campionilor Europeni.