Jaggguar Quote:
(...) un regim care a distrus (...) si a tinut pe loc o tara 50 de ani (...)
Hmm, ai 32 de ani, jaggguar, ma gandeam ca totusi iti mai amintesti cate ceva din acel
regim nenorocit pe care l-ai trait personal si tu, ca si multi altii de pe aici... Da, acel regim nenorocit in care mama ta nu a plans niciodata de teama ca nu va avea ce sa-ti dea sa mananci, acelasi regim care in anul anterior caderii anuntase
plata ultimei transe din datoria externa... Un regim de o incapacitate crasa, care conducea o Romanie mai obtuza decat insasi esenta lui, insa o Romanie curata.
Oau, mai nou s-au descuiat romanii, azi niciunul nu-si mai aminteste ca exista ca individ si in urma cu 21 de ani (cu exceptiile de rigoare)... Azi, doar zambim in coltul gurii la reclama cu inghetata Napoca, ca de, acum exista inghetata de la Mac' si vorba aia, suntem la inaltime... La inaltime, da, dar la inaltimea teancului de hartii pe care sunt consemnate datoriile externe adunate de minunatele regimuri postdecembriste.
Nu ne mai place scoala, ca e net acum, vorba aia... dar cum i-a ajutat Goagleul la Bac pe micii dobitoci ? care mici dobitoci in cativa ani te vor conduce, jaggguar, si apoi vor veni ei la tine si iti vor spune: "M-ai chinuit, acum sa te chinui eu cu o chestiune matematica... Ia calculeaza tu, folosind bancnote de 10 euro, la ce inaltime s-ar ridica pe orizontala datoria suvenana a Romaniei ajunsa astazi la aproape 100 de miliarde de euro ?"
Prin ce am scris mai sus nu vroiam sa subliniez decat un singur lucru: Vadim nu e cu nimic mai (ne)vinovat decat mine sau decat tine. Asa cum el recita cu patos: "Traiasca Ceausescu ! Traiasca Romania !", tot la fel si noi zbieram prin pietele publice "Ceausescu pace !" cand venea tovarasul cu alaiul.
Diferenta este data doar de faptul ca de noi nu-si aminteste nimeni, insa de el da... Atat si nimic mai mult ! Nu Vadim este curva, ci Romania.
Dasvidania... ma' friend !
(asta fiindca am INVATAT si engleza si rusa in scoala pe timpurile alea de trista aducere aminte cand chiar se invata ceva in scolile nostre...)