Dand: Vechiul A avea o forma care seamana mai degraba a MPV, chiar este considerat de multi MPV. Tehnic, nu a fost concurent pentru 147 niciodata in viata lui. Practic, fiecare e liber sa-l vada cum vrea el. Pentru mine vechiul A este Mercedes-ul saracului si al stupidului, pentru ca trebuie sa fii un pic stupid sa cumperi asa ceva.
Insa, noul A este mai mult o revolutie decat o evolutie, este altceva.
thenuts Quote:
Da, asa am auzit si eu ca A-urile nu sunt merc-uri adevarate,ba mai mult imi zicea cineva care are in familie asa ceva ca la fiabilitate sta extrem de prost.Nu asta era si mertanu care se rasturna inainte sa ii puna ESP?Iar comparatia cu 147 nu cred ca isi are locul avand in vedere diferenta de stabilitate sau alte chestii.cred ca singurul loc unde A-ul castiga e la confort si la imaginea de marca. Problema cu giulietta e alta,Marchione zicea el chiar inainte sa se lanseze ca va fi best in class insa aceasta a venit intr-un moment in majoritatea concurentelo din clasa erau pe sfarsit de cariera.Au batut sa zicem mercul,audi a3, si seria 1 dar acum toate si-au lansat noua generatie iar giulietta o sa ramana doar cu un facelift care o sa vina si ala prin 2013 parca...unde mai pui ca la anul parcaanseaza si golf 7 nu?
Nu compara stabilitatea 147-lui cu a vechiului A, este ca si cum ai compara 3 series cu Logan.
Giulietta, best in clasa ei!? Asta a vrut marchionne, poate, dar sa analizam un pic ce a iesit:
- Fiabiliate: nu
- Aspect: poate acolo, da, dar noul A o pune un pic in dificultate. Subiectiv fiind, eu prefer noul A in locul Giuliettei.
- Sportivitate: cea mai "dopata" versiune a Giuliettei isi ia bataie la orice ora de la marci generaliste pe care multi nu ar da doi bani. Si, culmea, una din ele nici macar nu e nemteasca.
Concluzionand, unde e Giulietta best in class? A fost doar la punctajul euroNCAP, un timp, pentru ca si acolo a fost depasita.
In aceste conditii, am putea spuna ca daca A class nu este de fapt un mercedes atunci nici Giulietta nu este o alfa romeo!?
Si acum, trecand un pic de partea alfei, oamenii inca mai tresar cand vad o alfa pe strada, se uita lung, o admira. Pentru ca inca resuseste asta cu modele astea, nu pot decat sa zic: chapeau!
PS. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nimic cu Giulietta. Sunt doar putin suparat pentru ca as fi vrut sa-mi schimb 147-le dar nu am ce sa aleg de la alfa romeo.