Nu stiam la ce topic s-o incadrez, m-am gandit ca mai degraba aici.
Petrecuta sapt. asta in Germania (da, unde s-a inventat apa calda cum zicea un coleg forumist
. Un coleg de proiect vrea sa-si ia o masina noua sau second dar maxim de un an-doi, dar e foarte flexibil ca plaja de optiuni (fie vorba intre noi, in afara de Audi, BMW si Merc nu prea auzise de alte marci). L-am plimbat odata cu Alfa, i-a placut, a zis sa merg cu el la un dealer. Buuun, telefon, programare drive test.
Eu: Cand incepeti, stiti, noi am vrea ori dimineata cat se poate de devreme ori pauza de pranz.
El: Pauza de pranz??? Nu, nu renuntam la ea ptr. a vinde o masina, ne pare rau. Un ton foarte ofuscat de parca i-am cerut sa-i share-uim nevasta.
Eu: ok, dimineata? 7am?
El: 7.30
Eu: ok. Giulietta MultiAir 170cp. Si poate ne aratati si ce aveti second handuri jahreswagen, colegul e indecis.
El: tranteste telefonul. Adicalea vrea drivetest cu Giulietta ca sa cumpere pana la urma un 147 de 10 ani, gandeste el probabil.
A doua zi, il culeg pe coleg cu noaptea in cap, injur in gand ca m-am oferit, as fi putut dormi ceva mai mult. Ajungem la dealer la 7.25 fix. Nimeni. Ok, prea devreme, am zis doar 7.30. La 7.45 ma gandesc sa beau o cafea ca mi se inchid ochii (evident ca nu aparuse nimeni), asa ca mergem la un backerei langa. Intreb vanzatoarea daca stie ceva de dealeri, mai sunt in business, deschid zilnic etc. Zambeste larg, sunt italieni, vin pe la 8.30-9.00.
La 8.15 am mancat deja un sandwich, am baut due cappucci la litru (cum se serveste in DE), ii zic colegului ca asta e. Bienvenuti in lumea Alfa Romeo. El zice hai sa mai stam, acum daca tot am venit...ok. La 8.30 apare mesterul, se scuza (m-a luat prin surprindere, recunosc ca nu ma asteptam sa-si ceara scuze), ne intreaba daca nu vrem o cafea, nu ma pot abtine si-i zic ca deja am baut doua ca asteptam de mult. Ne da masina, dupa care stop! ma intreaba daca Alfa neagra cu numar de CH e a mea, ii zic ca da, atunci am nevoie de altceva? eu fac o fata ciudata si-i zic ca nu. Pai zice el incurcat, aia e parcarea de clienti. Ok, nu sunt furnizor, am adus un client, e vreo problema? Nu, nu, nu, doar intreba si el (vizibil deranjat oricum). Eu deja ma gandesc ca il cheama pe amicul Santino sau pe Luigi si o sa gasesc masina vandalizata, e clar ca nu s-a facut click-ul vanzator-cumparator.
Facem drive testul, de pe scaunul din dreapta mi se pare absolut ok masina, mult imbunatatita fata de 147, nici vorba de comparatii, clar. Ne intoarcem, colegul intreaba daca au cumva si vreun 159 ca a mea, ca ii place mai mult cum arata. Deja omul devine sarcastic, sigur, avem si gebrauchtwagen, in ziua de azi lumea nu mai cumpara masini noi, of of of...Ne arata un Jtdm, ii explic ca de fapt colegul vroia sa vada un 159 tbi ptr. second, adica ceva aproape nou (Jahreswagen), nope, nu exista 159Tbi la second hand ca abia a aparut (?????). Si in plus nu e prea buna, el recomanda mai degraba un JTDM sau un JTS si din intamplare chiar are niste deal-uri foarte bune. Ok, ii multumesc, nu se deranjeaza sa lase o carte de vizita (cum orice vanzator de masini de pe lumea asta are), si mai mult se opreste sa discute cu un mecanic in mijlocul drumului urandu-ne un Ciao peste umar. Mda...on the brightside, e bine ca nu m-am dus acolo cand am ales prima Alfa, probabil prejudecatile legate de marca nu m-ar fi parasit pana azi.