It is currently 01 Feb 2025, 11:56

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 01:22 

Tupac, zici bine ca e o prejudecata...
am spus si repet instalatorul tre' sa fie brav! nu se ezista sa fie miros in abitaclu! daca instalatia e ca la carte!!!
apoi referitor la 156...n-ash putea spune,( pentru ca nu stiu ) daca mai devreme de 10/2000 e euro 3!
dar pot sa spun urmatoarele:
Alfa 156 este:
1.masina anului in 1998.
2.prima auto in lume cu motor diesel common-rail Unijet(1997) si Multi-Jet(2002).
3.prima auto in lume cu motor cu injectie directa(JTS) in 2002.
4. prima auto in lume cu cutie robotizata Selespeed in 1999.

:D

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 02:36 

Car: 115/960
1. Mare atentie referitor la normele de poluare, nu stiu daca lucrurile stau exact asa cum a spus WLF, dar inclin sa ii dau dreptate. Avand in vedere ca in vest nu se acorda o asa mare importanta normei Euro, este foarte posibil ca in unele anunturi sa fie trecute gresit din neatentie, asa s-ar putea explica faptul ca gasesti si masini din 2000 cu euro 3. In plus, sper sa nu vorbesc prostii dar am senzatia ca nemtii au alte norme de poluare, echivalente cu normele euro, si poti avea surpriza ca masina sa fie undeva la limita, iar RARul sa ceara efectuarea unui test (dinamic parca se numeste) in urma caruia sa stabileasca daca masina poate fi sau nu inmatriculata (care daca nu ma insel e destul de costisitor si nu in ultimul rand poti avea surpriza ca masian sa fie respinsa) Mare atentie din nou la ceea ce a spus WLF, in vest nu se specifica data fabricatiei, ci data primei inmatriculari, care poate fi foarte inselatoare, masina putand sta chiar si un an pe bara pana sa fie cumparata. Lista cu masini inmatriculabile de pe rarom.ro este o mare frectie, nu te baza pe ea, este doar cu titlu informativ, rarul nu isi asuma raspunderea pentru eventualele neconcordante de acolo, si te poti pacali foarte usor in baza ei. Cel mai bine este fie sa vezi cu ochii tai scris Euro 3 in acte (desi repet, din cunostintele mele in Germania nu o sa vezi asa ceva) fie sa intrebi in tara pe cineva de la RAR imediat ce gasesti o masina.

2. Referitor la GPL, eu zic ca o astfel de investitie nu merita, inteleg ca o instalatie performanta care sa nu iti puna in nici un fel probleme costa in jur de 1000 de euro, iar investitia asta o recuperezi din diferenta de consum in cat, 20 000 km - 30 000 km? Depinde cat de mult mergi cu masina, dar sa amortizezi investitia in aprox 3 ani nu mi se pare o afacere asa buna, ca intre timp poate te gandesti sa schimbi masina.

3. Asa cum zicea si alfa147, treaba cu kilometrii e relativa, cel mai bine este sa te uiti la cat de ingrijita a fost masina (si sa nu te lasi pacalit de lookul de vanzare, sa fii atent la detalii), eventual sa o si testezi inainte sa o cumperi, iar apoi sa te rogi sa fi nimerit bine. Numarul de km poate fi inselator in privinta asta. Eu de ex am luat masina la 103 000 km, multi mi-au zis ca e mult, eu unul sunt multumit.

Bafta in achizitionarea masinii.

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 02:49 

normativele europene cu privire la motoarele Euro..urmate de cifre, sunt FOARTE urmarite in Occ.
este scris pe cartea masinii ce fel de normativa urmareste respectiva masina.

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 02:59 

ALX, in lista de pe rarom.ro e trecut codul motor, cod acordat pe generatie de motor si acolo sunt trecute generatiile cu euro 3.. iar din moment ce e bagata pe site-ul oficial al RAR, banuiesc ca nu prea are cum sa fie o frectie ca doar e pt a informa omul
nu stiu ce sa zic poate au fost cazuri nefericite, cu toate ca in mod normal nu ar trebui. codul masinii mele e trecut in lista deci e ok :D AR 32104

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 03:46 

Car: 115/960
stiu ce e trecut in lista de pe rarom, ca doar am avut-o si eu drept Biblie asta vara cu mine.. asta pana cand era sa ma induca intr-o cumplita eroare, moment in care am inceput sa imi pun niste semne de intrebare si am inceput sa fac sapaturi. Asa am aflat ca lista nu este tocmai corecta, probabil ca datele sunt ok in proportie de 90% dar ce faci daca tu nimeresti exact in ceilalti 10%? Am citit pe alte forumuri povestea unor oameni care au venit cu masina in tara care conform listei era Euro 3 iar la RAR au avut surpriza sa constate ca lucrurile nu stau chiar asa, unii au fost refuzati din start, altii au trebuit sa treaca prin acel test dinamic (ca asa am aflat de existenta lui..), ideea e ca RARul nu si-a asumat nici o responsabilitate pentru datele din acea lista.
Si daca te uiti atent mi se pare ca si scrie la inceputul ei ca lista este cu continut orientativ si ca RARul nu isi asuma raspuderea pentru eventualele neconcordante.. :wink:

Post subject:
PostPosted: 25 Apr 2008, 19:39 

marioso ti-ai luat tati alfa 156? vezi ca au dreptate baietii , ia dupa 10/2000 daca vrei euro 3

Post new topic  Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00