It is currently 09 Jan 2025, 22:08

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: 11 Aug 2011, 20:09 

Car: 147 2.0 TS
mersi pt raspuns valerica...ma gandeam ca e vreo problema!ce nu inteleg e ca pana acum nu mi-a mers deloc...si acum dintr-o data se aprinde becu,dar chiar daca il dezactivez sau nu becul de la buton ramane aprins!cine stie ce o fii....

PostPosted: 11 Aug 2011, 20:36 

posibil sa fie o problema pe la contactele butonului.
cu ASR-ul dezactivat nu ai ce sa simti, decat daca te infigi bine in pedala...vei pleca cu scart. altfel, daca drumul nu are o aderenta precara asta inseamna ca masina nu are nevoie de gestionat nimic, ambele roti avand aderenta optima.
pentru o mai buna exemplificare incearca la iarna, cand o fi zapada pe jos, sa dezactivezi ASRul. apoi pleaca tare de peloc (gen pedala la fund), schimba 1, 2, 3. vei vedea ca iti clipeste becul in bord si desi esti cu pedala la fund masina nu se va tura foarte repede si pana prea sus deoarece ii este comandat sa o lase mai moale ca sa nu piarda aderenta. cam asta face ASR.

ca si alexandrus nici eu nu cred ca franeaza vreo roata ci doar reduce turatia pana la una la care ambele roti au aderenta. probat asta pe un brasov predeal, pe o nisoare cumplita, flescaita si cu zapada pe drum pana la usa masinii. ma chinuiam efectiv sa depasesc niste camioane care oricum nu mergeau cu mai mult de 30km/ora, si nici urma de masina de dezapezire.

PostPosted: 11 Aug 2011, 20:45 

Car: 147 2.0 TS
pacat ca unde sunt eu nu e zapada niciodata:)

PostPosted: 11 Aug 2011, 20:54 

mda, acum am vazut locatia. incearca schema pe ud, insa interventia nu o sa fie atat de pronuntata ca in cazul in care pe jos e zapada, va trebui sa fi mai hotarat cu pedala

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00