Dany Quote:
Daca mi se permite as avea niste sugestii legate de organizarea Fest-ului. Nu am inteles niciodata de ce il organizati/promovati mereu pe ultima suta. In situatia asta o sa il mentineti mereu un eveniment de mica anvergura, potentialii sponsori greu de atras si clubul mic. Daca asta se doreste atunci ok, nu e nicio problema si nu mai e nevoie sa cititi mai departe.
Insa observatia mea vine partial si din dorinta de participare la un moment dat. Iar pentru mine (ca exemplu) ar fi necesar sa stiu data (locatia fiind mai putin relevanta) cu 8-10 luni inainte pentru a face aranjamentele de concediu. Alegerea datei cu suficient timp inainte are si o gramada de avantaje: timp de organizare suficient si lejer (din cate am inteles unii dintre voi faceti chestia asta voluntar, asa ca ar fi evident mai usor sa va organizati timpul), timp de atras sponsori etc., si nu in ultimul rand timp de atras participanti (as zice ca asta e scopul evenimentului in ultima instanta).
Asa ca vroiam sa va sugerez ca acum cand va intalniti pentru fest-ul de anul asta sa incercati sa alegeti data pentru fest-ul urmator sau alte evenimente (ex. Trans-ul).
Opinia ta este justificata insa atunci cand te confrunti cu realitatea lucrurile stau foarte diferit. Sponsorii nu mai aloca bugete pentru astfel de evenimente de vreo 2 ani si este riscant acum sa aloci timp si resurse organizarii unui eveniment care ar ajunge sa nu obtina finantare. In alta ordine de idei, desi initiasem o relatie cu Autoitalia inca de anul trecut, dupa cum probabil stii, acest grup a fost cumparat in 2011. Persoanele cu care stabilisem relatii anul trecut nu mai sunt iar cu noua conducere nu am reusit sa intru in dialog. Stabilisem cu fostul director general al AI sa organizam Alfa Fest cu sprijinul lor insa acesta a fost demis intre timp si a picat orice intelegere. In Romania apele sunt in continuare destul de tulburi din punct de vedere economic asa ca cel putin anul asta vom ramane la forma restransa a evenimentului. Cand am putut obtine mai multi sponsori am organizat altfel si evenimentul. Spre exemplu, in acest an, in discutia cu un eventual sponsor, acesta a oferit suma de 100 eur pentru a fi trecut ca partener principal. Organizarea corecta a unui Alfa Fest, cu cazare, actiuni, materiale promotionale etc. costa intre 3000-10000 eur (incluzand si costuri de productie, deplasari, logistica etc).
Oricum, anul acesta la Alfa Fest sper sa luam cateva decizii privind organizarea clubului iar de aici sa incepem sa dezvoltam mai mult atat evenimentele cat si alte componente ale comunitatii (site, forum, e-shop, etc).