It is currently 09 Feb 2025, 02:48

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20 Jul 2011, 13:09 

Car: Alfa Romeo 156
Altfel spus doua intrebari.
Sunt nou nou. Chiar nou proprietar de AR. 156 din 2005 1.9 JTD.
Acu am doua probleme cu masina. Daca stau bine si ma gandesc, chiar 3.
Zilele trecute am schimbat bratele intrucat imi scartaiau la denivelari. OK.
Zis si facut. Vorbit cu un mecanic a facut comanda de piese, schimbat bratele.
Acum, cand dau de putina apa, gen PLOAIA sau chiar daca trec printr-o balta si reusesc sa-mi ud rotile putin mai mult, din nou la denivelari se aude un scartait. Daca o tine tot asa, cred ca va trebui sa schimb mecanicul.
A doua ar fi cu ventilatia. Am mai intalnit un post deschis de altcineva aici pe forum dar nu am vrut sa ma bag peste el.
Presiunea in compresor e buna. Filtrele schimbate, dar nu "baga" un volum suficient de rece si de mare de aer. Adica in ultima treapta de aer, nu se simte. (Mai am un VW Polo din 2003 si acolo cand dau 4 - ultima treapta, imi dau lacrimile. presupun ca sunt modele diferite de compresoare, dar totusi...)
Si ultima si cea din urma: caut sa-i schimb farurile. Luati va rog in considerare ca sunt proaspat proprietar si nu ma pricep la Alfe: exista vreo posibilitate sa gasesc faruri aftermarket pentru 156 de 159? :D (Probabil e stupida intrebarea, dar chiar nu ma pricep. ) Si intreb asta, intrucat cunosc din marca VW niste proprietari ce au modificat o Bora si un Golf schimbandu-si farurile, astfel intreb de e posibil si la modelele de Alfa.
Multumesc.

PostPosted: 20 Jul 2011, 14:28 

3.Ar fi o idee kitu ala de xenoane cum avea gabidima. Arata ca si cum ar fi originale, lumineaza de plingi si nu costa cine stie ce
2.Filtru de polen mai intii, e ieftin si se schimba usor. Dupa aia vezi cit freon mai ai.

Nu stiu cum e mecanicul tau, insa cind e vorba de AR, trebuie sa treci pe la alexmirica, chiar cunoaste cum e cu ele.

PostPosted: 20 Jul 2011, 14:31 

Car: Alfa Romeo 156
de-as fi din Bucuresti, cu cea mai mare placere.
din pacate in uitatul de lume Botosani, putini mecanici specializati in Alfa.
2 : Filtrele schimbate. TOATE.

PostPosted: 21 Jul 2011, 13:08 

Car: '04 147 1,6 TI
2. cel mai probabil e un regulatorul de tensiune al aerotermei. La Alfa nu o sa bage aer la fel de rece la la e.g. VW (nu am inteles niciodata de ce), insa de suflat trebuie sa sufle, iar chestia asta nu e legata de compresorul AC, ci de ventialtorul aerotermei.

Alfa 147 1.6 TI

PostPosted: 22 Jul 2011, 07:06 

1 care brate le-ai schimbat tu? ca nu sunt doar 2...
2 daca problema e volumul de aer care il baga aeroterma atunci obisnuieste-te. la alfa nu o sa te bata prea tare vantul in fata. daca aerul bagat nu e suficient de rece problemele se abordeaza pe rand prin eliminare: freon, compresor, radiator clima(cu tot cu filtru dezumidificator)
3 gama de faruri aftermarket la alfa 156 e f limitata si nu vei gasi nimic in genul celor de 159.

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00