Teodor Caraene Quote:
Cu ce argument sustii afirmatia ca Alfa este mai fiabila ca VW, Mercedes, sau BMW? Doar ca esti fun Alfa Romeo? NU este suficient. Daca intri pe forum-ul marcilor sus amintite, o sa vezi aceleasi pareri subiective, ca si aici, argumenate mai mult sau mai putin fondat, dar nu o sa vezi pe cineva care se plange de fiabilitatea masinii sale. In ceea ce priveste fiabilitatea, eu unul nu ma pot pronunta decat din auzite, din pacate am intalnit si posesori de Alfa 156 care si-au blestemat zilele ca au facut asemenea alegere (un ex este S. Huidu - de la Carcotasi), in schimb la alte marci, in special la BMW, nu prea auzi cuvinte decat de lauda asupra masinilor lor.
Iar ca veni vorba de fiabilitate, masinile japoneze sunt dupa parerea mea cele mai fiabile. Si nu o spun asa din auzite, ci am un Rav 4 de 3 ani si n-am schimbat un bec. Masina nu a vazut service-ul decat la revizii. Putine masini se pot lauda cu asta.
Am mentionat in postul precedent ca nu i-au in calcul faptul ca sunt posesor de Alfa si ca alta marca nu mai vad. Nu sunt cal, vad in jurul meu, insa diferenta intre posesorii de Alfa si BMW este mare. La fel si cu forumul.
Intamplator navighez si pe forumurile celorlalte marci auto, citesc, nu ma amestec in discutiile lor, stau in banca mea.
Diferenta intre forumul Alfaclub si BMW(un exemplu aleator) este ca noi recunoastem unele problemele, iar cei de la BMW, NU !.
De ce ? pentru ca masina ca BMW-ul pentru ei nu exista si nu recunosc ca se lovesc de probleme mult mai grave si muuuuuuult mai costisitoare decat la Alfa. Noi recunoastem. Punct !
Nu vreau sa dau curs unor discutii inutile si interpretabile, nu sunt "rasist",respect pe toata lumea si cer respect.
Cat despre fiabilitatea masinilor japoneze am parerea mea. Intamplator unde lucrez, sunt in dotare si masini japoneze. Zece. Doua marci diferite, cumparate la 0 Km. Am avut un an si opt luni o Mazda 3 cu care am facut 45.000 km.Super masina, pana la 90k cand a inceput sa cada una cate una. Binenteles si celelate. Asa ca.....
Aaaaaa sunt fabricatie 2003/2004.
Printre ele si un Pajero, 2002, in prezent 120k,jos palaria, pe bune! Fara probleme. Noroc ca este "jeep".
Am uitat sa mentionez ca intretinerea lor costa aproape dublu dacat o Alfa.
Aici ma opresc pentru ca am devenit Offtopic, iar daca doriti argumente despre ce am postat, cu cea mai mare placere l-e discutam la intalniri.
PS: unde lucrez, am fost responsabil pe parcul auto
Peste 250 autoturisme ( Mercedes, Opel, Mazda, Mitsubishi, Ford, Hyundai, BMW si binenteles DACIA ).