da vw...niste tractoare cu motoare de 1.9 si 75 CP ... sa-si puna si ei jante pe 17 sau 18 pe vw, vedem atunci, la cat timp repara articulatia ?
In principiu sa refaci toata articulatia te costa undeva la 500-600euro.
Brate superioare fata - 2x50euro - 100euro
Brate inferioare fata - 2x100euro - 200euro
bucse bara stab - 30-35euro
bara stabilizatoare spate - 40euro
tendoane spate - 2x30euro - 60euro
bielete antiruliu fata - 2x20euro - 40euro
bielete antiruliu spate- 2x20euro - 40euro
capete de bara fata - 2x25euro - 50 euro
Cam astea sunt in mare preturile pe articulatii, daca am omis ceva, my badd...ahh da mai ar trebui si bielete de directie... dar alea nu mai stiu cat costa... banuiesc ca undeva la 30-40euro / bucata
Deci cand iti iei o masina SH asteaptate ca minim 1 din piesele enumerate mai sus sa fie stricata....
Pe partea de senzori/electrica cele mai dese probleme sunt debitmetru si sondele lambda, insa te prinzi repede daca sunt defecte, masina merge greoi si inecat fara a avea prea multa vlaga in ea, iar de regula se aprinde si 'check engine' in bord, are o iconita cu un motoras...
un debitmetru nou este intre 120-250euro , depinde de unde il cumper
o sonda lambda intre 70-200euro, la fel, depinde de cumperi
Personal eu de cand am luat masina, adica mai bine de un an si vreo 30.000km nu am schimbat mare lucru.
- O sonda lambda ( la 4luni dupa achizitionarea masinii )
- Termostatul ( la 8 luni )
- Debitmetru ( la 13 luni )
iar acum alfa mea va primii si articulatie noua...
Cam asta este ce am schimbat la masina in cursul unui an, eu zic ca este foarte ok.
Am avut si opel si bmw.. si in acele masini bagi bani... si culmea la un e46 un brat este mai scump ca la alfa...asa ca good luck
. De VW nu stiu nimic, pur si simplu nu prea ma atrag acele masini, doar o cutie... singurul care mi se pre interesant este scirocco 1.4 turbo sau 2.0 turbo .
Succes in continuare.