Masina cu pricina: Alfa Romeo 1.8TS 2001
Poveste incepe de acum 2-3 saptamani, in drum spre Transfagarasan la intalnire, deodata am simtit cum jumatate de cursa la ambreiaj pur si simplu devine "fara viata", degeaba. Era de ajuns sa rezem piciorul de ambreiaj si se ducea pedala in jos. Isi mai revenea din cand in cand, iar lungimea de cursa al pedalei care era degeaba varia de la putin (2-3 cm), pana si intr-un caz la 99%. 1% aia reusea sa cupleze. Vitezele se schimbau la fel ca inainte, doar ca pedala facea mizerii si nu se simtea bine.
La intalnire am intrebat in stanga si in dreapta si mi s-a spus sa aerisesc instalatia de la lichidul de frana sau ca placa de presiune e slabita. Nu am apucat inca sa ajung la service din lipsa de timp, si urma sa o bag saptamana asta.
Ulterior, am patit sa nu pot scoate din viteza a 4-a, decat cu ceva forta, iar in seara asta in timp ce ma plimbam linistit, la o mica intersectie la plecare, dau sa bag 1-a ... surpriza.. nu merge. Pur si simplu nu intra, am incercat sa bag cu forta si degeaba, am incercat si cu a doua, la fel. Toate vitezele erau inaccesibile pana cand la un moment dat imi dau seama ca a 4-a inca functioneaza. Mi-am luat inima in dinti si am plecat cu a 4-a si am oprit unde masina a stat pe loc vreo 10 minute (aveam o treaba). Cand ma intorc, am mai incercat sa mai mestec in mamaliga, si pana la urma cand bag 1-a, se aude un carait si cupleaza. Dupaia am incercat si cu a doua, toate vitezele mergeau in afara de a 3-a si asa a ramas de atunci. Eu stiu ca avea o problema cu sincronul, cand intram din turatii mari dintr-a 2 intr-a 3-a caraia putin.
Chestia interesanta este ca acum dupa intamplarea asta se simte MULT mai bine cutia, mai precisa, cupleaza foarte bine, ambreiajul a prins viata, se simte cum trebuie sa se simta ... doar ca nu merge a 3-a deloc
.