Aseara mi-am facut timp si impreuna cu un amic am reusit sa curatam/reparam stergatorul de pe luneta. Daca mai are cineva problema asta, pasii sunt urmatorii:
1. Inlaturarea bratului stergator: la baza exista un capacel care se rabateaza si cu ajutorul unei chei de 10 se poate desface, trebuie aplicata un pic de forta pentru ca axul este conic
3. Se da jos protectia de plastic din interior: 4 suruburi si incepand de la zona incuietorii se trage cu puture pentru a forta clipsurile afara (in manualul de service mentioneaza folosirea unei raclete de plastic ... nu am avut asa ca am folosit forta)
4. Se desface mufa de alimentare si furtunasul (verificati in prealabil daca nu exista scurgeri de lichid pe la furtunas)
5. Folosind o cheie torx (nu mai stiu exact marimea) se desfac cele 3 suruburi care tin mecanismul (atentie sa nu pierdeti suruburile si saibele care se afla pe tampoanele din cauciuc)
6. Indepartati siguranta de pe ax
7. Scoateti de pe axul central piesa de plastic in care intra furtunasul ("stropitoarea")
8. Se desfac suruburile de pe cutia angrenajului folosind o cheie torx
9. Bateti usor axul pentru a-l scoate afara si minunati-va la cata rugina este pe el
Attachment:
04052011.jpg [ 285.41 KiB | Viewed 2080 times ]
Attachment:
04052011(001).jpg [ 290.55 KiB | Viewed 2080 times ]
Axul l-am curatat cu ajutorul unei masini de gaurit si un pic de hartie abraziva.