It is currently 09 Feb 2025, 01:23

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: problema motor alfa 156
PostPosted: 16 Apr 2011, 01:50 

Car: Alfa Romeo 156
salut tuturor sunt nou,recent mi-am cumparat o alfa romeo 156 cu motor 1.6 16v TS din 1998.masina imi place foarte mult cu exceptia unui lucru pe care daca cineva l-a mai intampinat l-as ruga foarte frumos sa imi spuna si mie,sau macar o parere despre ceea ce ar putea cauza acest lucru

la rece in special si la plecari,masina se accelereaza foarte greu,cu pedala la fund abia se misca,iar daca o apuca in mers de abia trage merge in suturi,si de la motor si evacuare se aude un sunet ca si cum ar fi infundat da rateuri,de asemenea cand face acest lucru cateodata pe loc scoate fum mai rau ca diese-lu,la rece in special face foarte urat,daca e cald afara isi revine repede si face rar,si consumul mi se pare cam mare undeva la 15-16% la mers cat de cat normal nu sportiv,tin sa precizez ca stau intr-un oras destul de mic,si daca e sa ma iau dupa mecanicii de aici ar trebui sa schimb jumatate de motor si nu cred ca voi rezolva problema,v-as ruga daca ati intampinat aceasta problema sau aveti idee ce ar putea avea sa imi dati un sfat sau sa imi recomandati unde sa ma duc cu ea sa o fac in judetul arges,eu sunt din campulung muscel

multumesc anticipat astept parerile voastre.

PostPosted: 16 Apr 2011, 19:42 

bysconty Quote:
salut tuturor sunt nou,recent mi-am cumparat o alfa romeo 156 cu motor 1.6 16v TS din 1998.masina imi place foarte mult cu exceptia unui lucru pe care daca cineva l-a mai intampinat l-as ruga foarte frumos sa imi spuna si mie,sau macar o parere despre ceea ce ar putea cauza acest lucru

la rece in special si la plecari,masina se accelereaza foarte greu,cu pedala la fund abia se misca,iar daca o apuca in mers de abia trage merge in suturi,si de la motor si evacuare se aude un sunet ca si cum ar fi infundat da rateuri,de asemenea cand face acest lucru cateodata pe loc scoate fum mai rau ca diese-lu,la rece in special face foarte urat,daca e cald afara isi revine repede si face rar,si consumul mi se pare cam mare undeva la 15-16% la mers cat de cat normal nu sportiv,tin sa precizez ca stau intr-un oras destul de mic,si daca e sa ma iau dupa mecanicii de aici ar trebui sa schimb jumatate de motor si nu cred ca voi rezolva problema,v-as ruga daca ati intampinat aceasta problema sau aveti idee ce ar putea avea sa imi dati un sfat sau sa imi recomandati unde sa ma duc cu ea sa o fac in judetul arges,eu sunt din campulung muscel

multumesc anticipat astept parerile voastre.
prima data a-si decupla debitmetru. daca merge mai bine asta este problema. apoi a-si curata clapeta de acceleratie. schimba filtru de aer daca nu stii de cind este montat (eventual si uleiul), verifica bobinele si fisele sa nu faca masa si sa piarda scinteie. bobinele pierd prin fisuri ( se vede pe corpul lor o "impuscatura" gri), fisele pot fi arse la zonele de contact cu bujiile sau la bobine, a-si schimba (sau macar sa ma uit la bujii). cred ca este o problema de aprindere sau (si) amestec benzina-aer. mai vezi ca firele sondelor lambda inainte de catalizator sa fie pozitionate corect si sa nu atinga zone cu temperaturi mari. verifica masele electrice sa fie in regula. daca nu rezolzi nimic.....dute la un meserias ce detine diagnoza si stie sa interpreteze datele. cel mai bine recomandat. sper sa nu fie sarita distributia. succes si vreau sa spun ca si eu am 156, 1,6 ts, 2000. citeste pe acest site ce au scris altii. astea cred eu ca poti sa le faci.

PostPosted: 19 Apr 2011, 11:24 

mersi,am verificat toate cele ce mi-ai zis si pana la urma am facut un drum si am fost cu ea la tester,se pare ca e sonda lambda de vina,l-am sunat pe fostul proprietar si in cele din urma a recunoscut ca aia e de vina,deoarece cu sonda originala a lui a zis ca facea foarte urat si din lispa de bani a pus o sonda de logan :bash: ,mi-am comandat una noua si urmeaza sa o pun si sper sa scap de problema.

PostPosted: 20 Apr 2011, 12:19 

i-am schimbat sonda si tot asa face :disgust1: ,face doar la rece si daca e si mai frig afara e prapad,singura eroare pe computer a fost sonda de oxigen,care am schimbato si face tot asa.

PostPosted: 20 Apr 2011, 14:46 

Ti s-a mai spus, decupleaza debitmetrul si vezi ce se intampla.
Daca intrebi de 10 ori si ignori raspunsurile, sanatate tie.

PostPosted: 21 Apr 2011, 11:44 

Car: 159 ti 1.9 q-tronic
Cu debitmetrul pentru o proba te-as putea ajuta eu (cred ca suntem vecini).Nr. meu de tel.0743248857

Alfa Romeo 155 1.6 ts

PostPosted: 25 Apr 2011, 14:19 

Alexandrus Quote:
Ti s-a mai spus, decupleaza debitmetrul si vezi ce se intampla.
Daca intrebi de 10 ori si ignori raspunsurile, sanatate tie.
nu ignor am incercat cu debimetru si toate celelalte lucruri si tot asa face,am ajuns pana la urma la sonda de apa si cred ca asta e

@dopuletz

ms mult o sa bag numaru si o sa te caut pt ca am impresia ca am descoperit ce e si poate ma ajuti sa fac o proba,cred ca e de la sonda de apa ca am scoso si merge super ok masina acu

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00