Sunt posesor de Alfa de aproape 4 ani dar nu am reusit pana acum sa fac un topic de prezentare dar niciodata nu e prea tarziu
Beauty este prima mea masina si de aceea e foarte speciala pentru mine.Este vorba despre Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark din 2000 155 cai.Am achizitionat-o in vara anului 2007,de atunci am trecut prin multe cu ea dar am reusit sa trecem peste toate problemele.Sunt plecat in Scotia de un an jumate,nu am vrut s-o iau cu mine deoarece nu stiam daca ma voi descurca avand volanul "pe invers" dar cand am venit in vara in Romania in concediu m-am decis sa ma intorc cu ea deoarece nu e chiar asa greu cum ma gandeam eu (am prieteni polonezi si unguri cu masini cu volan pe stanga si nu au nici o problema).In fine,cu cateva zile inainte de plecare s-a dus ambreiajul si nu mai aveam timp sa rezolv problema asa ca n-am avut alta alegere decat sa o las in tara
Ajuns inapoi in Scotia,putin dezamagit datorita problemelor pe care le-am avut m-am hotarat sa schimb marca si m-am hotarat sa achizitionez un Mitsubishi FTO sau Toyota MR2 mk2 dar asigurarea de 3000+ lire pe an m-a linistit asa ca m-am intors la Alfa
Beast-Alfa Romeo 156 2.4 JTD fabricata undeva prin martie 2002.Are in jur de 125.000 km ceea ce e destul de putin pentru un diesel de 9 ani in UK.Am achizitionat-o acum o luna jumate,sunt foarte multumit de ea,motorul suna si trage incredibil,pe autostrada e o adevarata placere sa o conduci,in oras e putin mai greoi deoarece ambreiajul tine undeva sus si patineaza putin in treapta 1 si 2.O sa schimb in curand kitul de ambreiaj si cu ocazia asta si volanta,am gasit preturi bune in Italia la tot kitul.O alta problema este faptul ca la accelerari puternice su aud niste zgomote ciudate,trosnituri sub masina,trebuie sa trec zilele astea pe la service sa vad de la ce este.La gropi,denivelari nu se aude nimic.In rest e impecabila,am facut de cateva ori drumul Inverness-Edinburgh si s-a comportat extrem de bine.Luna viitoare aveam in plan sa plec cu ea in Italia in concediu dar mi s-a furat portofelul in care aveam si permisul romanesc si dureaza pana fac rost de alt permis sau adeverinta pentru a-l schimba in permis britanic asa ca nu am avut ce sa fac....Deocamdata conduc fara permis,oricum aici nu te opreste pentru orice si am oarecum o acoperire avand portofelul si permisul declarat furat.
Ca o comparatie intre benzina si diesel,uneori imi e tare dor de benzinar.....